Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apa-fia kettesben élnek. Apa...

Apa-fia kettesben élnek. Apa tartja el a 31éves fiát, aki még 1 napot se dolgozott. Hallani sem akar a munkáról. A szobájában tölti a nap 24 óráját. Se barátja, se barátnője nem volt még. Mit tanácsolnál, hogy változzon a helyzetük?

Figyelt kérdés
2018. febr. 8. 11:19
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti: Ez nagyon durva.
2018. febr. 8. 14:25
 22/24 anonim ***** válasza:
90%

#13 Nem hiszem el, hogy egészséges, ha harminc évesen egy napot sem dolgozott és nincs se barátja, se barátnője. Ez elég világosan mutatja, hogy nem bír egészséges kapcsolatokat teremteni az emberekkel. Akár azért, mert szorong, akár azért, mert nem is érez igényt rá, vagy bármi más okból: ezt csak egy szakember tudná megválaszolni. Mindenesetre semmiképpen nem normális ilyen korban ilyen életet élni. Szóval én első körben szakemberhez irányítanám, hogy segítsen neki változni ebben. Mellette persze az apának kell ösztökélnie a fiát minél inkább, hogy menjen, keressen munkát. Akár úgy, hogy ultimátumot ad neki: pl. 3 hónapod van rá, hogy munkát találj, aztán menned kell, ha nem sikerült!

Nekem is ugyanezt mondták, amikor hónapokig otthon voltam munkanélküliként depresszióba süppedve. Persze nem volt jó hallani, telebőgtem a párnámat utána. De másnap fogtam magam és elmentem egy állásinterjúra, és 1 hét múlva már volt is munkám. Szóval néha "bele kell rúgni" a földön fekvőbe, hogy szedje kicsit össze magát. Hiába nem jó ez annak sem, aki "rúgdal", meg annak sem, aki "fekszik", de muszáj. Különben semmi sem fog változni.

2018. febr. 8. 15:59
 23/24 anonim ***** válasza:
Jaa, hogy rokon a kérdező, az más. nem szeretem ha idegenek szólnak bele családi ügyekbe, de ez igy oké.
2018. febr. 8. 16:30
 24/24 anonim ***** válasza:

Ismerősöm fia is ilyen volt.Iskolái után nem keresett munkát, szüleinél élt, ők eltartották, ő meg egész nap aludt, este buli, haverok, csajok, számítógép.

Szülők egy ponton megelégelték, keressen munkát, stb.

Ez ment 1 évig.Majd szülők nem adtak pénzt bulira, koncertre, számítógép javításra, ruhára, semmire. Ott lakhatott, ételt ugyanúgy kapott, de mást nem.

1 év megint így telt, majd a fiú mivel nem volt semmi pénze, ruhája sem, mégis elkezdett munkát keresni.Talált is, 6 hónapig csinálta, lett pénze, de nem szerette, otthagyta, de ekkor már kereste az új munkát, és sikerült jó helyre elhelyezkedni, amit nagyon szeret, jól keres, már önálló lakásra gyűjt, és annyira megjött az esze, a szüleinek is mindig pénzt akar adni, hogy segítse őket.

Ha nem rosszindulatú, nem beteg, észhez kell téríteni, de ezt csak az tudja megtenni, akivel él.

2018. febr. 11. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!