Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szulok, fiatalok! Szerintetek...

Szulok, fiatalok! Szerintetek mennyi zsebpenz lenne az idealis?

Figyelt kérdés

Eddig ugy volt, hogy minden reggel kaptam 500 vagy 1000 forintot. Most megbeszeltem anyukammal, hogy inkabb legyen heti zsebpenzem,mert nekem ugy konnyebb beosztani. 2500-4000 ft kozott gondoltam es anyum is. Csak pontosan nem tudjuk, hogy mennyi legyen. Leginkabb csak a mindennapi kajara menne, esetleg ha neha 2-3 hetente elmegyek a baratnoimmel kajalni, meg neha egy kis edessegre. Reggelizni nem szoktam otthon, olyankor meg nem esik jol. Nem iskolaba ebedelek. Altalaban 7-8 oram van. 3 vagy fel 4 korul vegzet. 5 korul szoktam hazaerni. Szerintetek mennyi zsebpenzt lenne az idealis igy?

Koszonom elore is a valaszokat.

2018. febr. 4. 15:07
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
58%
(((Vegaként is lehet egészségtelenül enni; pálmaolaj, karragén, ízfokozók, szójaszármazékok, tartósítószer stb.. :) Ezt csak zárójelben. Amennyire én odafigyelek, az az emberek 99%-ának minimum varázslattal ér fel, szóval ez tényleg csak a személyes és nagyon nem általános félelmem a majdani gyerekem étkezését illetően. ))))
2018. febr. 4. 16:07
 22/28 Rift válasza:
23%

Nemtom sztem heti 4000 nagyon kevés, nekem 10 minimum elmegy egy héten de van hogy 20 is. Nekem tuti nem lenne elég a 4000, napi 500-600 forintból mégis milyen normális kaját veszel? xD Semmit...

17/F

2018. febr. 4. 17:31
 23/28 anonim ***** válasza:
70%

16 a lanyom o havi 10e kap

Igaz o itthon eszik reggelit

2018. febr. 4. 17:52
 24/28 anonim ***** válasza:
23%

"#15

Kepzeld,azert nem eszek otthon, mert reggel 5kor meg egy falat se megy le a torkomon. Szerintem ez nem az en hibam. A suliba meg az ebedre meg a szuleim is azt mondtak, hogy ott inkabb ne egyek. Nem ettermekbe szoktam enni, de ha belegondolsz, hogy egy peksuti 200-300 forint... A tobbi dolog alatt meg sminkcuccokra, videojatekokra gondoltam, nem kell mindig a legroszabbra gondolni.

Biztos nagyon flusztralt lehetsz hogy egy 15 eves gyereken vezeted le a feszultseged.

"

Inkább te tűnsz frusztráltnak, ha még azt se veszed észre, hogy egy idióta kommentelőnek válaszoltam.:-) Nem tudom, mi a sértő abban, hogy 15 évesen már nem a szüleid dolga, hogy szendvicset csináljanak neked, egyébként pedig azért sem hibáztathatók, hogy te reggel 5-kor nem tudsz enni. Nem tudom, milyen péksütit eszel te vegaként, aminek 2-300 Ft darabja, mindenesetre ha ilyeneken élsz nap, mint nap 12 órán keresztül, az elég gáz, a legkevésbé sem egészséges. Ennél jobban járnál a menzával is, ott van főzelék pl., de mindegy. Mindenesetre ha heti 4000-ből neked sminkre és egyéb hülyeségekre is futja a kaja mellett, akkor talán mégsem olyan borzasztóak a szüleid, hogy még enni se adnak.:D

2018. febr. 4. 18:56
 25/28 anonim ***** válasza:

Én heti 4000-et adnék.

Az azért ajánlhatom, hogy a rengeteg péksüti mellé néha vegyél azért egészségesebb dolgokat? Vagy a pénzből miért nem vásárolsz be boltban (sokkal olcsóbban és egészségesebben kijönnél), pl magvas kenyér, zöldségek, sajt stb - sokkal finomabb szendvicseket lehet csinálni, és több pénzed maradna minden egyébre.

2018. febr. 5. 11:25
 26/28 A kérdező kommentje:

Perszw nem csak peksutiket akarok belole venni, csak ezt hoztam fel peldanak.

Koszonom a tobbieknek is a valaszt.

2018. febr. 5. 17:08
 27/28 anonim ***** válasza:
Nekem havi ezer forint a zsebpénzem. 15 éves vagyok
2018. febr. 8. 18:31
 28/28 anonim ***** válasza:

Az ideális zsebpénz, amennyiből a gyerek tud költeni kajára, hobbira, meg mondjuk ruhára, ha arra nem kap külön. :)

És mondjuk megtanul spórolni is.

Én 18 vagyok, 120-at kapok havonta. Ebből veszek magamnak kaját (ha főzve van itthon, akkor ugye abból én is eszek, de a szüleim pl. nem esznek kenyeret vagy felvágottat, azt magamnak veszem), havi bérletet, ha kell ruhákat, könyveket, meg heti kétszer lovagolni is járok.

Sok a zsebpénzem, de ez azzal jár, hogy nem kérhetek semmire külön, mindent nekem kell fizetnem (még otthon lakom, így a rezsit például persze nem), ha elfogyott, akkor úgy adnak, hogy levonják a következő haviból, de ilyenkor csak kajára adnak, bármi mással meg kell várnom a következő hónapot.

A maradékot félreteszem, nem is szokott elfogyni, nagyon spórolós vagyok. :) És hát végül is ezt is akarták nekem megtanítani.

2018. febr. 8. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!