Szulok, fiatalok! Szerintetek mennyi zsebpenz lenne az idealis?
Eddig ugy volt, hogy minden reggel kaptam 500 vagy 1000 forintot. Most megbeszeltem anyukammal, hogy inkabb legyen heti zsebpenzem,mert nekem ugy konnyebb beosztani. 2500-4000 ft kozott gondoltam es anyum is. Csak pontosan nem tudjuk, hogy mennyi legyen. Leginkabb csak a mindennapi kajara menne, esetleg ha neha 2-3 hetente elmegyek a baratnoimmel kajalni, meg neha egy kis edessegre. Reggelizni nem szoktam otthon, olyankor meg nem esik jol. Nem iskolaba ebedelek. Altalaban 7-8 oram van. 3 vagy fel 4 korul vegzet. 5 korul szoktam hazaerni. Szerintetek mennyi zsebpenzt lenne az idealis igy?
Koszonom elore is a valaszokat.
Nemtom sztem heti 4000 nagyon kevés, nekem 10 minimum elmegy egy héten de van hogy 20 is. Nekem tuti nem lenne elég a 4000, napi 500-600 forintból mégis milyen normális kaját veszel? xD Semmit...
17/F
16 a lanyom o havi 10e kap
Igaz o itthon eszik reggelit
"#15
Kepzeld,azert nem eszek otthon, mert reggel 5kor meg egy falat se megy le a torkomon. Szerintem ez nem az en hibam. A suliba meg az ebedre meg a szuleim is azt mondtak, hogy ott inkabb ne egyek. Nem ettermekbe szoktam enni, de ha belegondolsz, hogy egy peksuti 200-300 forint... A tobbi dolog alatt meg sminkcuccokra, videojatekokra gondoltam, nem kell mindig a legroszabbra gondolni.
Biztos nagyon flusztralt lehetsz hogy egy 15 eves gyereken vezeted le a feszultseged.
"
Inkább te tűnsz frusztráltnak, ha még azt se veszed észre, hogy egy idióta kommentelőnek válaszoltam.:-) Nem tudom, mi a sértő abban, hogy 15 évesen már nem a szüleid dolga, hogy szendvicset csináljanak neked, egyébként pedig azért sem hibáztathatók, hogy te reggel 5-kor nem tudsz enni. Nem tudom, milyen péksütit eszel te vegaként, aminek 2-300 Ft darabja, mindenesetre ha ilyeneken élsz nap, mint nap 12 órán keresztül, az elég gáz, a legkevésbé sem egészséges. Ennél jobban járnál a menzával is, ott van főzelék pl., de mindegy. Mindenesetre ha heti 4000-ből neked sminkre és egyéb hülyeségekre is futja a kaja mellett, akkor talán mégsem olyan borzasztóak a szüleid, hogy még enni se adnak.:D
Én heti 4000-et adnék.
Az azért ajánlhatom, hogy a rengeteg péksüti mellé néha vegyél azért egészségesebb dolgokat? Vagy a pénzből miért nem vásárolsz be boltban (sokkal olcsóbban és egészségesebben kijönnél), pl magvas kenyér, zöldségek, sajt stb - sokkal finomabb szendvicseket lehet csinálni, és több pénzed maradna minden egyébre.
Perszw nem csak peksutiket akarok belole venni, csak ezt hoztam fel peldanak.
Koszonom a tobbieknek is a valaszt.
Az ideális zsebpénz, amennyiből a gyerek tud költeni kajára, hobbira, meg mondjuk ruhára, ha arra nem kap külön. :)
És mondjuk megtanul spórolni is.
Én 18 vagyok, 120-at kapok havonta. Ebből veszek magamnak kaját (ha főzve van itthon, akkor ugye abból én is eszek, de a szüleim pl. nem esznek kenyeret vagy felvágottat, azt magamnak veszem), havi bérletet, ha kell ruhákat, könyveket, meg heti kétszer lovagolni is járok.
Sok a zsebpénzem, de ez azzal jár, hogy nem kérhetek semmire külön, mindent nekem kell fizetnem (még otthon lakom, így a rezsit például persze nem), ha elfogyott, akkor úgy adnak, hogy levonják a következő haviból, de ilyenkor csak kajára adnak, bármi mással meg kell várnom a következő hónapot.
A maradékot félreteszem, nem is szokott elfogyni, nagyon spórolós vagyok. :) És hát végül is ezt is akarták nekem megtanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!