Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szulok, fiatalok! Szerintetek...

Szulok, fiatalok! Szerintetek mennyi zsebpenz lenne az idealis?

Figyelt kérdés

Eddig ugy volt, hogy minden reggel kaptam 500 vagy 1000 forintot. Most megbeszeltem anyukammal, hogy inkabb legyen heti zsebpenzem,mert nekem ugy konnyebb beosztani. 2500-4000 ft kozott gondoltam es anyum is. Csak pontosan nem tudjuk, hogy mennyi legyen. Leginkabb csak a mindennapi kajara menne, esetleg ha neha 2-3 hetente elmegyek a baratnoimmel kajalni, meg neha egy kis edessegre. Reggelizni nem szoktam otthon, olyankor meg nem esik jol. Nem iskolaba ebedelek. Altalaban 7-8 oram van. 3 vagy fel 4 korul vegzet. 5 korul szoktam hazaerni. Szerintetek mennyi zsebpenzt lenne az idealis igy?

Koszonom elore is a valaszokat.

2018. febr. 4. 15:07
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
40%
Tisztázzunk valamit. Amit te kapsz, az nem zsebpénz. A zsebpénz arra van, hogy a gyerek azt vegyen belőle magának, amit szeretne: hobby, telefonfeltöltés, újságok, stb. A szülő kötelessége a gyereknek enni adni, vagy ha lusta pl. szendvicset csinálni, akkor adjon annyit, amennyiből a gyerek venni tud magának. Nehogy már még neked spórolgatnod kelljen jobbra-balra, hogy enni tudj. Eszem megáll az ilyen szülőktől, jó hogy nem már tartsa is el magát a gyerek...
2018. febr. 4. 15:32
 12/28 anonim ***** válasza:
96%
Mivel mindennapi reggeltől délután 5-ig tartó kajára kell, ezért én semmiképpen nem adnék 4000ft-nál kevesebbet hetente, de inkább 5000-ret, hétközben napi 1000ft nekem szokott kelleni, ha veszem, és nem viszek semmit.
2018. febr. 4. 15:37
 13/28 A kérdező kommentje:

Ez nem a szuleim hibaja. Ok a hugomnak es az ocsemnek is megcsinaljak a szenvicseket, de az teny, hogy nagyon rossz izu.(nem ugy ertem, nem romlott, csak mindig olyanokat raknak bele amit en nem szeretek) ugyh ezert beszeltuk meg, hogy akkor adnak penz es abbol veszek magamnak. Meg ebbol meg edessegre is megy, delutani kajalasokra, meg meg egy par dologra.

14/28 anonim ***** válasza:
79%
Bár én egyetemre járok már, 30 at kapok havonta, ebből veszek ruhákat, napközben ha kell kaját, töltöm a telefont, fizetem az internetet és a sulis dolgokat.
 15/28 anonim ***** válasza:
30%
Fingós barátom, 15 éves gyerek már legyen képes szendvicset csinálni magának, ha már reggelizni saját akaratából nem óhajt otthon, pedig megtehetné. Felteszem, az iskolai étkeztetést is saját akaratából nem óhajtja igénybe venni, holott rendelkezésre áll a lehetőség. A szülő viszont nem köteles naponta étteremben étkeztetni a gyermekcsét, arról nem beszélve, hogy "van egy-két dolog, amiről nem tud, és arra is pénz kéne" - nos, ez pl. zsebpénz kategória, már ha legális az a bizonyos dolog. Szállj le a magas lóról, mert onnan nagyot lehet pofára esni, mint a mellékelt ábra mutatja.:-)
2018. febr. 4. 15:42
 16/28 A kérdező kommentje:

Kepzeld,azert nem eszek otthon, mert reggel 5kor meg egy falat se megy le a torkomon. Szerintem ez nem az en hibam. A suliba meg az ebedre meg a szuleim is azt mondtak, hogy ott inkabb ne egyek. Nem ettermekbe szoktam enni, de ha belegondolsz, hogy egy peksuti 200-300 forint... A tobbi dolog alatt meg sminkcuccokra, videojatekokra gondoltam, nem kell mindig a legroszabbra gondolni.

Biztos nagyon flusztralt lehetsz hogy egy 15 eves gyereken vezeted le a feszultseged.

2018. febr. 4. 15:48
 17/28 anonim ***** válasza:
82%
Én egy hónapra 12000 ft kaptam a zsebbpénzbek
2018. febr. 4. 15:49
 18/28 anonim ***** válasza:
76%
4es, a kérdezőnek egy fillér családi pótlék se jár. Az a szüleinek jár, az ő ellátására.
2018. febr. 4. 15:50
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Hogyha ebből veszed a smink cuccokat meg a kis hobbijaidhoz is a dolgokat (NEM cigaretta), akkor én adnék 4000 forintot hetente.

Ugyanakkor anyukaként nagyon aggódnék, hogy a gyerekem miket eszik az iskolai büfében, igenis odafigyelnék, hogy olyan kaját csomagoljak neki, amit szeret. Csak így tudnék nyugodt lenni, hogy nem mérgezi magát nonstop élelmiszeripari hulladékokkal és rákkeltő adalékanyagokkal ://

2018. febr. 4. 16:01
 20/28 A kérdező kommentje:

Nem az iskolai bufeben veszem.

Vegetarianus vagyok, ugyhogy amiatt nem nagyon aggodnak, hogy egeszsegtelenul eszem.

2018. febr. 4. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!