Miért csinálja szerintetek?
Milyen indokkal kérne az apa csökkentést?:-) Nincs új eltartottja, nem csökkent a bére. Az, hogy hitelt vett fel az új nővel (vagy esetleg egyedül, te meg csak beköltöztél, kérdező?), az ő baja.
2018. jan. 31. 08:23
22/31 A kérdező kommentje:
Közös a hàz. Nem vagyok olyan nő aki eltartassa magàt. Önàllóan is meg tudok àllni a làbamon. Azért lettem a felesége mert vele akarok élni.
23/31 A kérdező kommentje:
Nem a gyerektartàst akarjuk csökkenteni. Hanem egy csalàdjoggal foglalkozó ügyvéd azt mondta, a gondozó szülőnek a gyerektartàs mellé ugyan annyit hozzà kell tenni és még ott a csalàdi pótlék amit a gyermekre kell költenie. Nekem az a bajom , hogy otthon sincs mégis a pàromnak kell mindent megvenni ami neki kell plusz még a gyerektartàst is fizeti.
"Hanem egy csalàdjoggal foglalkozó ügyvéd azt mondta, a gondozó szülőnek a gyerektartàs mellé ugyan annyit hozzà kell tenni és még ott a csalàdi pótlék amit a gyermekre kell költenie."
Erősen kétlem, hogy ezt családjoggal foglalkozó ügyvéd mondta.
"4:216. § [A gyermektartás módja]
(1) A gyermeket gondozó szülő a tartást természetben, a különélő szülő elsősorban pénzben teljesíti (a továbbiakban: gyermektartásdíj)."
[link]
Ha már trollkodsz, legalább tedd azt körültekintően.:-)
2018. jan. 31. 13:28
25/31 A kérdező kommentje:
Figyelj megkérdezi a bíró mennyibe kerül a gyerek egy hónapban. Erre mondja a gondozó 60 ezer forint. Mondja a bíró akkor 30 ezer a gyerektartàs. Akkor hogy is van ? Ez így történt meg pàrom tàrgyalàsukon. Mert felezik a tartàsàt. És olyan nincs a végzésben , hogy azon a 30 ezren kívül vennie kell neki valamit is. Az anyànak abból a 30 ból plusz csalàdi pótlélból úgy , hogy ő is hozzà tesz kell ellàtnia. Sőt férje 3 gyerekre nem tudom mennyi csalàdi adókedvezményt tud érvényesíteni.
Miért nem a pároddal beszéled ezt meg? Ezt neki kell eldöntenie, hogy, milyen módon vesz részt a gyerek életében. Ha ez neki megfelel, akkor te a fejed tetejére is állhatsz.
2018. jan. 31. 14:16
27/31 A kérdező kommentje:
Nem felel meg neki. De mit tegyen néze el télen sport cipőben meg mellényben mert anyuka nem vesz kabàtot? Nézze hogy ide hozza a receptet ne vàltsa ki? Mert akkor ő a legrosszabb apa.
"Figyelj megkérdezi a bíró mennyibe kerül a gyerek egy hónapban. Erre mondja a gondozó 60 ezer forint. Mondja a bíró akkor 30 ezer a gyerektartàs. Akkor hogy is van ? Ez így történt meg pàrom tàrgyalàsukon. Mert felezik a tartàsàt."
Ott voltál a tárgyaláson?:D Egyébként ha valóban felezték a kézzelfogható költségeket, nem kell sipákolni, hogy minden hétvégén ott van a gyerek apukánál. Az még mindig csak 8 nap a hónap átlag 30 napjából a felügyeletet tekintve.
2018. febr. 1. 13:08
29/31 A kérdező kommentje:
Most màr hétköznap is itt alszik. Hajnalba viszi haza a pàrom. Mert nem tud később menni a munkahelyére.
Érdekes mindig fokozod,volt ,már egy kérdésed biztos vagyok benne.
2018. febr. 1. 13:31
Kapcsolódó kérdések: