Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja szerintetek?

Miért csinálja szerintetek?

Figyelt kérdés
A pàrom exéről van szó. Mindig akkor küldi ide a gyerkőcöt amikor szüleim jönnek hétvégére làtogatóba, ritkàn jönnek 3havonta egy hétvége, messze laknak 350 km re. Mindig pont akkor hirtelen anyuka nem ér rà és el kell hozni. Nyàron egy hetet vagyunk szüleimnél ,most azt akarja őt is vigyük. Pihenni szeretnénk menni. Miért csinàlja?

2018. jan. 30. 11:52
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
94%
Miért mondjátok el neki, mikor jönnek a szüleid? A nyári alkalmat meg közöljétek vele, hogy az az egy hét nem jó nektek, a nyár egész további részében viszont bármelyik hétre rábökhet. Nem kell úgy ugrálnotok, ahogy ő kitalálja, a láthatás rendjét pontosan leszabályozza a bíróság határozata. Tartsátok mindketten ahhoz magatokat.
2018. jan. 30. 12:12
 2/31 anonim ***** válasza:
85%

Egyáltalán honnan tudja, hogy mikor kik mennek hozzátok? Nem kell neki megmondani, hogy mikor mennek a szüleid, ha azt gyanítod, hogy direkt akkor küldi a gyereket.

Mondjuk ez a "pihenni szeretnénk" érdekes, feltételezem, ő is szeretne pihenni és egyébként a gyerek meg alapból állandóan vele van. Az apja meg ugyanúgy a szülője a gyereknek, tehát a problémát nem értem. Gyerekes párt választottál magadnak és menne a gyerek, még ilyet!

2018. jan. 30. 12:13
 3/31 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem direkt csinálja... csak azért, hogy nehogy nyugiban legyetek. Hogy miért csinálja, azt nem értem én se. Érdemes lenne elbeszélgetni vele erről.. a párodnak meg ki kellene állnia a közös életetekért. Talán kommunikációval meg lehet oldani ezt a helyzetet de ez nem a te dolgod lenne elsősorban szerintem.
2018. jan. 30. 12:14
 4/31 anonim ***** válasza:
67%
Komolyan nem értem, ha ennyire fárasztó neked egy gyerek, miért jössz össze olyan férfival, akinek van? Beszélje meg a párod a volt feleséggel, de gondolom a nyári hét az a párod szabija, anyuka pedig kalkulál, hogy, hogy tudná a gyereket a szünetben elhelyezni.A párodnak is segítenie kell, mert az ő gyereke is.
2018. jan. 30. 12:20
 5/31 anonim ***** válasza:
80%
Normál esetben 2 hetente egy hétvége a láthatás, alkalmazkodjanak ehhez a te szüleid, ha zavarja őket a párod legközelebbi hozzátartozója. A nyarat pedig a két szülő együtt oldja meg, akkor is, ha külön élnek. Tudomásul kell venned, hogy ahol gyerek van a családban, ott bizonyos mértékig alkalmazkodni kell hozzá, akkor is, ha nem a tiéd.
2018. jan. 30. 12:43
 6/31 A kérdező kommentje:
Igen minden pàros héten van làthatàs. Anyuka otthon lakik szüleinél a pàrjàval és 3 gyerekkel ebből a legnagyobb a pàromé. Minden péntektől vasàrnapig nem ér rà, pediga kicsivel van otthon. Pàrom mondta , hogy 3 havonta szeretne 1 hétvégét de akkoris dolga van. Mivel mindn hétvégén itt van ezért nincs olyan , hogy nyàron hetekre elhozza.
2018. jan. 30. 13:57
 7/31 anonim ***** válasza:
9%
Na ezért nem kell csomagos nő v férfi.
2018. jan. 30. 15:03
 8/31 A kérdező kommentje:
Erre màr én is ràjöttem. De szeretem és közös hàzat vàsàroltunk. Semmi ilyen bajunk nem volt ameddig nem költöztünk be a sajàt hàzunkba. Addig 2 hetente 2 napra jött. Most egy éve van ez és nem tudom miért is. Komolyan jobb lenne ha velünk élne és az anyàt làtogatnà. Akkor tudnànk tervezni.
2018. jan. 30. 15:15
 9/31 anonim ***** válasza:
61%

“Komolyan jobb lenne ha velünk élne és az anyàt làtogatnà. Akkor tudnànk tervezni.”

Van egy olyan érzésem, hogy max havi 1 szabad hétvégétek lenne, de lehet, hogy annyi sem.😀 A kapcsolattartás ugyanis joga, és nem kötelezettsége a különélő szülőnek, senki nem sújtja még bírsággal sem, ha tesz a gyerekére magasról, mint a gyereket nevelő szülőt, ha megakadályozza a láthatást. A ti esetetek a ritka példák egyike, amikor a különélő szülőé a szopóroller, anyuka hozzáállása pedig nem fog változni, és tartásdíjra se nagyon számítsatok, ha még két kicsi gyereke van.

2018. jan. 30. 15:41
 10/31 A kérdező kommentje:
Figyelj jobban ki jönnénk mert elkéri a gyerektartàst meg még minden màsra mert neki nincs pénze. Nekünk meg hogyan lehet. Mindig ezt mondja. Hétköznap is max 2 délutàn ő nem ér rà. Szülei meg 3 mat nem vàlalnak el. De komolyan akinek 6 hónapos kisbabàja van hovà tud mindig menni. Halaszthatatlanul.
2018. jan. 30. 15:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!