Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mik az előnyei, ha egy nőnek...

Mik az előnyei, ha egy nőnek fia születik?

Figyelt kérdés
2018. jan. 30. 06:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
55%

Hogy fantasztikus dolog fiús anyukának lenni...

Na jó, a kérdés nem túl egyértelmű: miért gondolod, hogy előny vagy hátrány a fiú vagy lány.

Mindkettőnek van előnye is, és hátránya is. De anyának lenni jó dolog (a gyermek nemétől függetlenül).

2018. jan. 30. 09:23
 12/26 anonim ***** válasza:
72%
Ennek a nemekhez semmi köze. Nő vagyok és mindig anyás voltam, mert anyukámra lehetett mindig számítani. Nem rejtély, hogy ahhoz a szülőhöz ragaszkodsz, aki szeret.
2018. jan. 30. 09:54
 13/26 anonim ***** válasza:
40%
Ez milyen kérdés már? Remélem nem szülsz.
2018. jan. 30. 09:56
 14/26 anonim ***** válasza:
58%

Semmi, sőt, én mostohaöcséméknél azt látom, csak hátrány.

Házimunka büdös nekik, tanulás hébe-hóba, kerti munkát nem tudják megcsinálni, mert "gyengék" (érdekes én nő létemre tudok fát hordani, a 22 éves tesóm meg nyávog).

Oké, ezt nyilván mostohaanyámék cs.szték el, de nah.

2018. jan. 30. 10:12
 15/26 anonim ***** válasza:
70%
Sosem fog terhesen hazajönni...
2018. jan. 30. 10:17
 16/26 anonim ***** válasza:
76%
Teljesen mindegy milyen nemű születik. A te hozzáállásodon múlik minden. Lehet lustának, életképtelennek nevelni fiút is meg lányt is. Én pl nem tervezem, hogy majd felnőttként ráakaszkodok a gyerekeimre, szóval nem számolok előnyökkel. Könnyen meglehet, kimennek külföldre és akkor oda a nagy remény, hogy majd a fiam fát vág, unokát gyárt stb.
2018. jan. 30. 10:40
 17/26 anonim ***** válasza:
27%

Ez meg milyen kérdés?! Alapból sok előnye van ha egy nőnek egyáltalán gyerek (!) születik! De ezt hiába mondja el neked a többi ember aki már szülő. Ameddig nem éled át, fingod sincs róla és el sem hiszed!

Ha meg nem lesz gyereked, sose tudod meg mit hagysz ki!

A nettó hülyeségekkel meg ne foglalkozz!

2018. jan. 30. 11:09
 18/26 anonim ***** válasza:
28%

Tényleg, milyen megfontolásból írtad ki a kérdést? Mik az előnyei? Max. apuka örül, hogy fia született elsőként.

Nekünk két lányunk van, szóval ezen kívül más előnyt nem látok benne, mint amit már előttem is leírtak. Nem kell majd annyi betét.

Bocs, de jobb érvem nekem sincs. Eleve nem értem a kérdésed. Mindkét nemű gyereknek van előnye és hátránya.

De mint írtam, max. apuka, vagy nagypapa örül, hogy továbbviszi a vezetéknevet.

2018. jan. 30. 12:09
 19/26 anonim ***** válasza:
71%
Manapság semmilyen különbség nincs ilyen téren, hogy fiú vagy lány születik. Mindkettőt tisztességes, szorgalmas, rendszerető embernek kell nevelni. Házimunkából is egyformán kell kivenni a részüket. Ennyi.
2018. jan. 30. 12:17
 20/26 anonim ***** válasza:
73%

Regen csak a fiú gyerek számított: az vitte tovább a nevet, az örökölte a vagyont, a nemesi címet. A lány csak pénzbe került, hiszen a kihazasitasakor hozomanyt kellett vele adni. Manapság is vannak még olyanok az idősebb korosztalybol, ahol ez a normális.

A mai modern világban elvileg egyenlőség van, így mindegy, hogy milyen nemű a gyerek. Az egyetlen, ami "előny" lehet, az a nem kívánt terhesség : egy fiú nem fog azzal haza állítani, hogy anya, terhes vagyok, meg akarom tartani/abortuszt akarok. Egy lánynak ilyen esetben mindig vállalnia kell a következményeket, akárhogy is döntsön, egy fiúnak egyedül az anyagi felelossegvallalas lesz kötelező. Ezen kívül semmi más előnyt vagy hátrányt nem tudok egyik nemhez se kötni

2018. jan. 30. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!