Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez a kapcsolat még megmenthető?

Ez a kapcsolat még megmenthető?

Figyelt kérdés

Anyám és köztem nem igazán jó a viszony. Sokat veszekszünk. Igazi tűz és víz vagyunk.

Ő eléggé problémázó és szeret mindent felnagyítani. Mindig engem hibáztatni mindenért. Nem érzem, hogy ő egyáltalán szeretne. Rengeteg elvárása van és bármit csinál az ember, neki sosem jó. Ha valamit nem csinálsz meg, akkor az a baj. Ha utána egyszer megcsinálod, aztán következő alkalommal nem, akkor te vagy a bunkó szemét, mert ugye ő elvárja, hogy ha egyszer megcsináltad, akkor utána is. Tehát ilyen a "kisujjam nyújtom, de már az egész karom kell" eset. Egyszerűen nem lehet vele együtt élni. A tiszteletet sem adja meg. Elvárja, hogy én megadjam, de ő cserébe nem. Tehát, mondd valamit, hogy csináljak meg, de egy "légy szíves" vagy "kérlek" szót sem ejtene ki a száján. Folyamatosan utasítgat mindenre.

Én mindig megadom felé a tiszteletet, de ő ezt úgy értelmezi, hogy mivel idősebb, sokkal több joga van és kit érdekel a gyerek, mert úgyis azt kell csinálnia, amit ő mond. És ráadásul besértődik, ha valami nem úgy történik, ahogy ő akarja.

Mellesleg, az nem probléma, mikor ő nem figyel rám, én vagyok a sértődékeny p*csa, mert ő épp elkezd egy 3. személlyel beszélni, miközben én neki mondanék valamit. De ha ez fordítva történik, akkor szintén én vagyok a bunkó, hogy én ezt hogyan merészeltem.

Annyira elegem van ebből. Tudom, nem vagyok egy angyal, vannak hibáim nekem is, mint mindenki másnak. Tökéletes sem vagyok, néha tény, hogy visszaszólok neki, mikor már sok, de azért mindennek van határa és attól, hogy fiatalabb vagyok, még én is ugyanúgy megérdemelném, hogy ő megadja a tiszteletet felém, illetve, hogy érezzem, hogy egyáltalán szeret.

2018. jan. 29. 16:21
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Komolyan kell ez neked h lábtörlő legyél.
2018. jan. 29. 16:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
De durva, ugyanez megy nálunk is :( költözés enyhített rajta, de nem oldotta meg.
2018. jan. 29. 16:32
 3/7 A kérdező kommentje:

#1 nem vagyok lábtörlő, csupán hiába próbálok kiállni magamért, nem megy, pedig erős jellem vagyok, de ő egyszerűen elnyom és esélytelen... bármit teszek, az már probléma és hiába vitatkozom vele, az sem használ...

de lábtörlő az semmiféleképpen nem vagyok

2018. jan. 29. 16:46
 4/7 anonim ***** válasza:
12%
Ha erélyes lennél,nem itt kérdeznél,megoldanád és leállitanád,maradjunk annyiban.
2018. jan. 29. 16:57
 5/7 A kérdező kommentje:

#4 Erélyes személy vagyok, nem egyszer megpróbáltam ezt már megoldani. Többször mondtam már neki el a problémáimat, amiből az lett a végeredmény, hogy felkapta a vizet és elmondott mindennek, hogy én nem vagyok normális, agyilag nem stimmel nálam valami.

Tudod, elég nehéz többszöri ilyen válasz után is megpróbálni a dolgokat. Az oldal pedig azért jött létre, hogy bármilyen problémában kérhessek segítséget, mikor már én magam nem tudom, hogy mi lenne az igazán helyes döntés.

2018. jan. 29. 17:00
 6/7 anonim ***** válasza:
90%
Akkor ne eröltesd nem köztelező joba lenni csak mert vkivel rokon vagy. Nem megy,el kell engedni,mert mérgez.„ Aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé!” Dr. Bubó.
2018. jan. 29. 17:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Nálunk hasonló viszonyt megoldott a költözés.

Persze most panaszkodik, hogy folyton egyedül van, és milyen rossz neki. De ha időnként hazalátogatok, vagy csak telefonálunk, sokkal normálisabb, a régi viselkedéseit teljesen levetkőzte.

2018. jan. 30. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!