Mit tanácsolnátok neki?

Figyelt kérdés

A lányom nemrég múlt 30 éves és 6 év házasság után elhagyta a férjét és hazaköltözött. Nagyon rossz így láttni és nem tudom, hogy seíthetnék neki. Nem dolgozik felmondott, 2 hónapja csak "van" nem csinál semmit, nem megy sehova. Arra is gondoltam, hogy orvoshoz kellene vinnem, vagy az még korai? Adjank neki időt?

Nem mondom, hogy tökéletes volt minden, mert a férje sokat bulizott, ivott ami a lányomnak nem tetszett ezért sokat veszekedett vele.

Még együtt éltek, de már elhidegültek egymástól mikor megismert egy férfit. Nagyon boldogok voltak ... de a férje nagyon beteg lett ( a sok átbulizott éjszaka meghozta a gyümölcsét) a lányom ápolta majd egy évig. Ez persze nem tetszett a új párjának, hogy nem költözözz el a férjével közös otthonukból.

Nem szerető volt, felválalta a kapcsolát, hiszen elötte már a férjének elmondta, hogy nélküle képzeli el a jövöt.

A lényeg, hogy a sok vita és veszekedés vége szakítás lett. Pár hétre rá a férjének már volt szüksége segítségre, önálloan is tudott gondoskodni magáról.

Ezután a lányom haza költözött.

Gondolom sokan kérdezik majd miért ő ápolta?! Mert a fiú családja külföldre költözött és miután teljesen felépül követni fogja őket...

2018. jan. 27. 23:01
 1/6 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem a lányod felnőtt nő, így legfeljebb csak a véleményedet mondhatod el, azt is csak akkor, ha kéri. Ellenben azt tisztázni kellene vele, hogy milyen feltételekkel lakhat otthon veletek együtt és meddig. Megteheted azt ugyanis, hogy nem kérsz tőle semmit, viszont akkor ne csodálkozz, ha egy here módjára a nyakatokra nő és eltartatja magát. Vagy pedig megbeszéled vele, hogy jó lenne, ha beszállna a családi kiadásokba, például befizessen néhány számlát, vagy a bevásárlások finanszírozásába szálljon be, és akkor így rákényszerül, hogy visszamenjen dolgozni.

A probléma az, hogy a lányodként akarod kezelni, holott inkább egy barát(nő)re vagy lelki társra lenne szüksége (azaz nem egy anyára, hanem egy felnőtt emberre), akinek kisírhatja magát őszintén. Próbálj meg másképp viselkedni vele. Vagy nem annyira bizalmi kapcsolatban vele?

2018. jan. 27. 23:31
 2/6 A kérdező kommentje:

Remélem, hogy van annyira jó a kapcsolatunk hiszen mindent elmesélt.

Csak én nem tudom, hogy hogyan segíthetnék neki. Nagyon szerette azt a másik fiút, aki nem bízott benne.

És a lányom magát hibáztatja. De talán nem leszek érzéketlen ha 2 hónap után szóbahozom a munkát.

Nem a pénz miatt, félre ne értsetek csak hogy végre kimozduljon, emberek között legyen.

2018. jan. 27. 23:40
 3/6 anonim ***** válasza:
96%
Munkát kell keresnie. Ha most elkezd keresni, még hónapokba telhet, mire talál. Ha még mindig depressziós, akkor pszichológus. Ami persze csak akkor működik, ha ő is akarja a változást.
2018. jan. 28. 00:01
 4/6 anonim ***** válasza:
73%
Keressen munkát. Szép is lenne ha mindenki kiugrana a munkahelyéről, mert összeveszett az aktuális pasijával. Ja, akit anyu harminc évesen is eltart, annak könnyű.. nekem nem lenne pofám hozzá.
2018. jan. 28. 00:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Azt tanácsolnám, hogy sürgősen álljon neki munkát keresni, kap két honapot, mert nem gondolom, hogy 30 évesen nekem kéne eltartani öt.

A depressziót meg felejtse elel, vagy ha tényleg annak érzi magát, pszichologus, és munka.

Azért álljon már meg a .enet, felnött ember, nem kislány, aki kivesz pár nap szabit mert Peri szakított vele.

2018. jan. 28. 08:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem két hónap elég volt. Ha most nem áll fel, akkor magától sem fog. Ha meg annyira szereti azt a fickót, akkor keresse meg, hogy elköltözött a volt férjétől és igyanak meg vmit. Én megértem a csávót, hogy nem nézte el, hogy a volt férjét ápolja... Azért a másik oldalról nézve teljesen jogos, hogy nem tűrte.
2018. jan. 28. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!