Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem akar a 16 éves...

Miért nem akar a 16 éves lányom hazajönni?

Figyelt kérdés
A családommal borsod megyében élek és van 2 gyerekem.A 16 éves lányom nagyon maximalista és mivel egész életében kitünő volt, 95 pontos felvételit írt ezért pestre ment középsuliba kollégiumba mivel itt borsodba nagyon rossz iskolák vannak.Sajnos nem nagyon tudjuk őt támogatni anyagilag ezért hétvégén diákmelózik és sokszor még hétköznap is dolgozik.Sajnos annyira maximalista hogy ha ő egy dolgozatot nem 100%osra ír meg már bőg, és ha egy négyest hoz akkor már teljesen kivan.Közel egy éve nem volt itthon karácsonyt leszámítva.Mindig van kifogása; tanulni kell( napi 4- 5 órát tanul), dolgozni kell, nyelvvizsgára készül, könyvtárba megy iskolai szervezett kirándulásra megy.Nem tudok mit csinálni mert karácsonykor még az ajándékozásnál is úgy kellett kivenni az angolkönyvet a kezéből és ezt leszámítva pedig nem láttam őt.Skypolni szoktunk de keveset mert állandóan mennie kell tanulni mert csak 92% ra írt pl egy matek dogát és retteg hogy meg fog bukni.
2018. jan. 26. 18:47
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
88%
El nem tudom képzelni, hogyha most 16 éves a lányod, mi a lópikulát bírt több mint egy éve és legfőképpen hol 2016-ban annyit dolgozni, saccperkábé alig 15 évesen, hogy találkozni sem volt időtök. A fővárosban azért ezt komolyabban veszik, a törvényi háttere igen szigorú a diákmunkának és minimum életkorhoz is erősen kötött. Össze fogsz zavarodni ebbe a nagy humbugba kérdező, a napi 5 óra tanulással és a kismilló nyelvvizsgával egyetemben. Mindegy, nem kérem a magyarázatot, a "voltaképpen rögtön 17" és egyebekkel körítve, nagyon túltoltad már ezt az egészet, azt kell hogy mondjam.
2018. jan. 26. 23:04
 52/65 anonim ***** válasza:
100%
Én is ezt érzem előző,nem oknélkül tűnt el a kérdező,mikor bizonyos kérdések feltevedtők itt.
2018. jan. 26. 23:06
 53/65 anonim ***** válasza:
27%

Az a helyzet, hogy én nagyon meg tudom érteni őt. Mármint én nem vagyok ennyire maximalista, nem rajongok a kötöttségekért, de én Békéscsabán éltem 17 éves koromig,

Kedves hozzászóló, nem költöznék csak azért el a lakhelyemről, hogy a gyermek közelébe legyek. Ő választotta az elköltözést , viselje következményét. Azt is, hogy ritkán tudunk és kevés időt családiasan eltölteni, és azt is, ha a szülő hiányzik. És ha onnan is költözik Én megint adjak fel mindent, és költözzek vele csak azért, hogy a közelében legyek ? Nem.

2018. jan. 26. 23:09
 54/65 anonim ***** válasza:
88%
Te félreértettél. Nem azt mondtam, hogy költözzenek oda, hanem, hogy az én anyukám ideköltözött. Én csak azt mondtam, hogy látogassák meg, de szerintem ez világos volt.
2018. jan. 26. 23:14
 55/65 anonim ***** válasza:
68%
Meglátogatták de a kisasszony elérhetetlenné vált ez egyértelmu menekulés jele v h vmiért bujkálnia kell h vmi kine derüljön. Megkérdezném a kollégiumot h egyáltalán ott lakik e még.
2018. jan. 26. 23:15
 56/65 anonim ***** válasza:
50%
Sajnálom hogy az osztályfőnökkel és a kollégiumi nevelőtanárral való telefonon történő kapcsolat tartásról szóló kérdésemre nem válaszolt a szülő. Ha már ennyi időt szántam a kérdésére. Remélem holnap az lesz az első dolga, megkeresi online a telefonszámot, és érdeklődik lánya felől. Jó éjt mindenkinek.
2018. jan. 26. 23:22
 57/65 anonim ***** válasza:
22%
Hogy mennyien lopnak itt ahelyett hogy önálló válaszukat kommentálnák ? :D Akinek nem inge ne vegye magára . :
2018. jan. 26. 23:31
 58/65 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem nyáron nagyon nem maradhat kollégiumban.
2018. jan. 27. 00:01
 59/65 anonim ***** válasza:
62%

Ha tamogatnatok nem kellene iskola mellett diakmunkaznia.

Valószínűleg ez is benne van az eltuneseben, hogy más gyerekeket támogatnak a szülők pénzzel, neki meg mindenért dolgoznia kell.

2018. jan. 27. 07:10
 60/65 anonim ***** válasza:
96%

Vagy a kérdező kamuzik, vagy a lány hazudik folyamatosan.

16 évesen kétlem,hogy 1 éven keresztül nem ment haza és hogy folyamatosan dolgozik.

Ennyi idősen minden munkához szülői aláírás szükséges pl. Nem tud beregisztrálni egy szövetkezethez sem szülői aláírás nélkül. Hányat írtatok alá? Meg egyáltaáln hol foglalkoztatják ennyi idősen?

Mit csinál nyáron pl ,hol lakik? Mert hogy a kollégiumban nem,az biztos, a legtöbbnél felújítások,alakítások vannak nyáron, mindenkinek ki kell költözni.

2018. jan. 27. 08:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!