Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem akar a 16 éves...

Miért nem akar a 16 éves lányom hazajönni?

Figyelt kérdés
A családommal borsod megyében élek és van 2 gyerekem.A 16 éves lányom nagyon maximalista és mivel egész életében kitünő volt, 95 pontos felvételit írt ezért pestre ment középsuliba kollégiumba mivel itt borsodba nagyon rossz iskolák vannak.Sajnos nem nagyon tudjuk őt támogatni anyagilag ezért hétvégén diákmelózik és sokszor még hétköznap is dolgozik.Sajnos annyira maximalista hogy ha ő egy dolgozatot nem 100%osra ír meg már bőg, és ha egy négyest hoz akkor már teljesen kivan.Közel egy éve nem volt itthon karácsonyt leszámítva.Mindig van kifogása; tanulni kell( napi 4- 5 órát tanul), dolgozni kell, nyelvvizsgára készül, könyvtárba megy iskolai szervezett kirándulásra megy.Nem tudok mit csinálni mert karácsonykor még az ajándékozásnál is úgy kellett kivenni az angolkönyvet a kezéből és ezt leszámítva pedig nem láttam őt.Skypolni szoktunk de keveset mert állandóan mennie kell tanulni mert csak 92% ra írt pl egy matek dogát és retteg hogy meg fog bukni.
2018. jan. 26. 18:47
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
94%
Sajnos utolsó hozzászólóval egyet kell értsek.
2018. jan. 26. 19:50
 22/65 anonim ***** válasza:
79%
Néha menjetek ti hozzá, ha ti ráértek.
2018. jan. 26. 19:50
 23/65 anonim ***** válasza:
67%

Milyen volt a kapcsolatotok mielőtt elment volna?

Szinte gyerekként ment el és ebben a korba jobban szoktak ragszaszkodni (normális esetben) az szüleikhez.

2018. jan. 26. 19:52
 24/65 anonim ***** válasza:
53%

A lányodnak valószínűleg van egy célja, amit ha így halad nagy valószínűséggel meg is tud majd valósítani.

Irigylem őt emiatt.

Talán most nem tud hazajárni, de ha egy olyan munkahelye lesz, ahol majd ő tudja megválasztani, hogy mikor menjen haza, akkor majd bepótoljátok ezt az időt.

2018. jan. 26. 19:58
 25/65 anonim ***** válasza:
88%
No de mégis mi a lópikulát bír tanulni napi 4-5 órát középiskolában? Az addig oké, ha nyelvvizsgára készül, de könyörgöm, egy elit gimiben sem kell ennyit tanulni. Mennyit akar készülni egyetemen, napi 23 órát a 24-ből? Ha ennyi tanulás árán bír csak teljesíteni, akkor túlvállalta magát. Jómagam sem hobbigimibe jártam, a mai napig az egyik legerősebb gimnáziumban végeztem anno szintén itt a fővárosban, de nem emlékszem, hogy valaha is készültem volna ennyit, esetleg érettségi előtt a hajrában és később a felsőoktatásban természetesen. Az egész megfogalmazás olyan, mintha a diák írta volna nem az anya. Borsod-Budapest távolság ide vagy oda, azért nem gondolnám, hogy az a normális, ha egy tini egy évben egyszer jár haza. Gyakorlatilag akkor teljesen önálló és önellátó, vásárlástól a ruházkodásig, ami dícséretes, de normális szülő-gyermek kapcsolat esetén azért nagy távolságok mellett is rendszeresen hazajárnak a gyerekek, az átlag egyetemisták/fősulisok is gyakrabban, pedig bizonyára elfoglaltabbak mint egy másodikos középiskolás. A suliban mit szólnak, hogy semmi kontakt a szülőkkel, 2 havonta egyszer miért nem mentek ti fel, meg szülői (oké, ez évi 2) stb? Még kiskorú, nem értem miképp lehet felelős szülőként ennyire "elengedni" a kezét, elvégre ti vagytok érte a felelősek, akkor is, ha éppen kitör a közegből, amibe beleszüületett, semmi rálátásotok nem lehet ennyi találkozás mellett az életére.
2018. jan. 26. 19:59
 26/65 anonim ***** válasza:
96%
Én is azt javaslom, hogy menjetek el ti, találkozzatok vele valahol a kollégiumon és az iskolán kívül, cukrászdában pl. Annyi azért talán belefér havonta/kéthavonta egyszer, hogy esztek egy sütit együtt, beszélgettek 1-2 órát, sétáltok egyet. Ne csesztessétek azzal, hogy jöjjön már haza, inkább biztosítsátok róla, hogy szeretitek, számíthat rátok, és biztosan el fogja érni, amit akar. Ti oltottátok belé azt, hogy a tanulással tud kitörni (ami egyébként helyes), inkább ilyen legyen, minthogy csak várja a sült galambot, hogy a szájába repüljön, még ha túlzásokba is esik. Talán idővel, ha jönnek a sikerek, bejut az egyetemre, felépíti az életét, akkor megtalálja majd az egyensúlyt, most még az út elején jár.
2018. jan. 26. 20:02
 27/65 A kérdező kommentje:
Azért tanul napi 4-5 órát mert egy elit gimibe jár és kitünő akar lenni, 2 nyelven tanul.Ő nemcsak az órait tanulja meg és a háziit írja meg hanem rengeteg mindennek részletesen utánaolvas, a tankönyvet szóról szóra megtanulja,bemagolja, versenyekre, nyelvvizsgára készül.
2018. jan. 26. 20:10
 28/65 anonim ***** válasza:
44%

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

Kérdező reméljük a lányod nem hasonló modón tanul,mint az itenni egyetemista kishölgy.. Reméljuk csak simán szégyelli videket,a videkiek akik Pestre kerültek 90 % ban szegyellik a visszamaradott videket főleg borsod vagy somogy megyét és hozzátartozó Családtagokat is.

2018. jan. 26. 20:15
 29/65 anonim ***** válasza:
84%

Nekem is volt pár budapesti évfolyamtársam, akik lenéztek, mert miskolci vagyok, pedig a rokonok nagy része Budapesten él és félig én is Budapesten nőttem fel.

Amúgy "borsodba" vannak nagyon szép helyek, és Miskolc sem lenne annyira gáz hely (ott a Bükk, Tapolca), csak hát tudjuk...nem akarok rasszistának tűnni, de amikor legutóbb otthon voltam, nagyon elkeseredtem az állapotokon. Mi is gondolkoztunk hazaköltözésen, de őszinte leszek, én nem akarok ott gyereket nevelni. Tesómat a házunktól pár száz méterre rabolták ki, legutóbb háromszor kötöttek belém fél nap alatt, míg a várost jártam. Szomorú ez nagyon.

2018. jan. 26. 20:17
 30/65 anonim ***** válasza:
46%
20:15 az egy ordítóan kamu kérdés...
2018. jan. 26. 20:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!