Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem akar a 16 éves...

Miért nem akar a 16 éves lányom hazajönni?

Figyelt kérdés
A családommal borsod megyében élek és van 2 gyerekem.A 16 éves lányom nagyon maximalista és mivel egész életében kitünő volt, 95 pontos felvételit írt ezért pestre ment középsuliba kollégiumba mivel itt borsodba nagyon rossz iskolák vannak.Sajnos nem nagyon tudjuk őt támogatni anyagilag ezért hétvégén diákmelózik és sokszor még hétköznap is dolgozik.Sajnos annyira maximalista hogy ha ő egy dolgozatot nem 100%osra ír meg már bőg, és ha egy négyest hoz akkor már teljesen kivan.Közel egy éve nem volt itthon karácsonyt leszámítva.Mindig van kifogása; tanulni kell( napi 4- 5 órát tanul), dolgozni kell, nyelvvizsgára készül, könyvtárba megy iskolai szervezett kirándulásra megy.Nem tudok mit csinálni mert karácsonykor még az ajándékozásnál is úgy kellett kivenni az angolkönyvet a kezéből és ezt leszámítva pedig nem láttam őt.Skypolni szoktunk de keveset mert állandóan mennie kell tanulni mert csak 92% ra írt pl egy matek dogát és retteg hogy meg fog bukni.
2018. jan. 26. 18:47
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
66%

25-ös

Én sokszor általánosban is tanultam napi négy órát. Csak az új angol szavak megtanulása 1 órába telt nekem. Tény, hogy nem vagyok egy villámagy, mert van, aki kétszer hallja órán az új szót, és már meg is tanulta. De én nem ilyen vagyok. Annyi matekházit adtak fel nekünk mindig, hogy csak az volt egy újabb óra. És akkor még nincs benne az, hogy írásbeli házi is volt angolból, illetve a többi tantárgyra is kellett tanulni, de volt amelyikre írásbeli is volt feladva, nemcsak az elmélet. A történelem meg a biológia is egy kínszenvedés volt, olyan iszonyú hosszúak voltak a leckék, meg nem is szerettem tanulni azt a tantárgyat, az is borzasztó időigényes volt, mire megtanultam.

Fizika, kémia pláne. Száraz tantárgyak, és ezek sem érdekeltek, így pláne sok időbe telt, míg bemagoltam.

2018. jan. 26. 20:24
 32/65 anonim ***** válasza:
60%
Lehet csak akarja vinni valamire, és tanul, hogy sose kelljen a gyerekeinek nélkülöznie.
2018. jan. 26. 20:27
 33/65 anonim ***** válasza:
81%
És matek meg angol minden nap volt a suliban, volt, hogy két óra is mind a két tantárgyból, pedig nem angol- vagy matektagozatos volt.
2018. jan. 26. 20:28
 34/65 anonim ***** válasza:
53%
És ezzel a sok tanulással is csak négyes voltam.
2018. jan. 26. 20:30
 35/65 anonim ***** válasza:
63%
Egy verset megtanulni min. egy óra volt. Nekem legalábbis.
2018. jan. 26. 20:32
 36/65 anonim ***** válasza:
92%
Arra nem válaszoltál még, hogy miért nem látogatod meg a lányodat. Csak várod hogy ő menjen. Egy évig?
2018. jan. 26. 20:43
 37/65 anonim ***** válasza:
100%
Ebben igazad van utolsó hozzászóló
2018. jan. 26. 21:10
 38/65 anonim ***** válasza:
95%
Már irta a kérdezo hogy fel akartak hozzá menni de lerázta őket
2018. jan. 26. 21:22
 39/65 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem bíróságon vagyunk, és nem kötelező válaszolni, arról még tényleg nem írtál, miért nem mész te, miért nem keresed a lányod. Tudom, vannak egyszerűbb emberek, akik nem biztos hogy azonnal feltalálnák magukat a fővárosban. Nem biztos hogy talpraesettek lennének ilyen helyzetben, és inkább tehetetlenül tűrnek, őrlődnek, várnak. Talán szavuk sincs megfelelő és elég hozzá, és próbálnak kérdéseikre választ találni lányuk helyett itt a fórumon.
2018. jan. 26. 21:27
 40/65 anonim ***** válasza:
Előző kérdéshez, nem fórumon, topikon.
2018. jan. 26. 21:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!