Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Masnak is volt olyan h a...

Masnak is volt olyan h a Szülei hagytak hogy megalázzák a szemük előtt a gyereküket, ráadásul igazat is adtak?

Figyelt kérdés

Kiskoromban a mostanitol vékonyabb voltam és válogatós voltam. Otthon mindennap elmondták hogy milyen sovány vagyok. Ha valaki ismerős családtag elmondta akkor is azt mondta anyu hogy hat igen kint vannak a bordái. Volt h hagyta hogy a szeme előtt egy tanar megalazzon mindenki előtt. Emiatt az életemből tönkrement 10-12 év. Mert bebeszeltek hogy velem ezt meg lehet tenni hogy megalaznak, legyek én a normalis, stb. Mostanra elértem hogy békében legyek magammal. Most meg az a bajuk hogy ismerkedek fiúkkal, azt csinálom amit szeretnék, nem vagyok visszafogott. Ők ugymond normalis emberek. Az egesz csalad. Ha olyannal beszélgetek akinek vannak hibai, problemasak a rokonai azt elítélik es leakarnak beszelni arrol h beszeljek veluk.

19L

2018. jan. 26. 17:08
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%

igen

nagyszülőknél tvztem, átjött egy távoli, utolsó senki rokony kivette a kezemből a távirányítót, és elkapcsolta

vinnyogtam hogy de én néztem vmit

erre leugatott, hogy ez amúgy is fasság, meg a gyerek ne okoskodjon, ekkor voltam kb 5 éves

az egész család ezt végig nézte, hallgatta, és senki se lépett közbe

akkor óriásit csalódtam mindenkiben

2018. jan. 26. 17:12
 2/18 anonim ***** válasza:
92%

Igen. Egyszer bementünk egy kisebb ajándékboltba, ahol az eladó pasi elkezdte mondani a semmiből anyámnak, hogy nekem a szemem sem áll jól és hogy nézek már ki lány létemre.

Olyan 13 éves lehettem és mivel rocker voltam, fekete nadrág volt rajtam és egy sötétkék pulcsi egy sötétkék bakanccsal. Tisztán emlékszem a jelenetre. Anyám állt és helyeselt, hogy "hát, igen...".

Én nem tudom, de még ha igaza is lett volna a pasinak, ami nyilván nem volt, meg amúgy is mi köze ahhoz, hogy mások hogy öltözködnek, de főleg, milyen alapon viselkedik így egy vevővel. Anyám meg persze leállíthatta volna a pasit, de nem tette.

2018. jan. 26. 17:27
 3/18 Metionin ***** válasza:
98%

Simán, csomó ilyenem volt.

Anyuka az iskolában, verseny után: Hát igen, nagyon okos kislányod van, még szerencse hogy ilyen okos ha már nem lett szép!

Anyám: Hát igen...

Random nő: De csúnya sovány ez a kislány!

Anyám: Hát igen ez van...

Rokon: Nem is értem hogy lehet ilyen ronda hajszíne a lányodnak!

Anyám: Hát igen így született...

Apám meg többször kórusban röhögött rajtam a haverjaival, pl. amikor 8 évesen tanultam biciklizni. Ott söröztek és kiabálták hogy de szerencsétlen vagyok, más gyerek már ennyi idősen rég biciklizett stb.

Eleinte bánkódtam miatta de utána épp elenkező módon, a "csakazértis megcsinálom és bekapjátok" felfogást hozta ki belőlem ami azóta is megvan.

2018. jan. 26. 17:42
 4/18 anonim ***** válasza:
33%

kettes, miért is?

mert te is akkora tahó vagy?

2018. jan. 26. 17:49
 5/18 anonim ***** válasza:
15%

ja kettes, csak hogy megnyugodj, ez egy 120 kilós képmutató phasz volt aki szétcsalta a feleségét, mindenki mást meg leszólt aki el akart válni, a gyerekeit szarban hagyta

egy fél évvel ezelőtt találkoztam vele, mondjuk úgy törlesztettem :)

remélem te is megkapod a magadéz

2018. jan. 26. 17:51
 6/18 anonim ***** válasza:
12%

“Kiskoromban a mostanitol vékonyabb voltam és válogatós voltam.”

“ismerkedek fiúkkal... nem vagyok visszafogott... vannak hibai, problemasak a rokonai“

Hát legalább a válogatósságról leszoktál. Amúgy szerinted ha egy csontsovány gyereket lesoványoznak, arra mi a jó válasz? “Nem is!” vagy mi?

2018. jan. 26. 17:56
 7/18 anonim ***** válasza:
52%
Hát 2-es, téged minősíteni is már lehetetlen
2018. jan. 26. 18:01
 8/18 A kérdező kommentje:
A megalázás semmire sem megoldás. Sot nálam csak visszatart attol hogy eszrevegyem mi van.
2018. jan. 26. 18:02
 9/18 anonim ***** válasza:
94%

Engem anyu még dokihoz is vitt, mert sovány a gyerek, nem akar enni. A doki azt mondta, amikor éhes a gyerek, majd szól kedves anyuka. Hálás voltam a dokinak mert nem leszek kényszerítve evésre. Aki olyasmiért tesz rád megjegyzést, amiről nem tehetsz, nevezetesen sovány vagy, érzéketlen személy. A szülő olyankor nem is értem miért nem a gyermek mellett áll ki véleményével. Igen megalázó, és a gyermek olyankor úgy érzi, a szülője elhagyta.Távol került tőle. Nem vagyok jó így ahogy vagyok ? Pedig én így érzem jól magam.- gondolhatja a gyermek. Te csak ne érezzél semmit mondja véleményével a szülő.Te csak ne tudjál magadról, elég ha én tudok.

És csodálkozik a szülő, amikor gyermeke problémás fiatalokkal barátkozik, akik elfogadják őt úgy ahogy van.Senkitől nem kell eltűrni a megalázást.Hülye vagyok én ? Szeressem aki engem nem szeret ? Legyek normális azzal, aki engem aláz ? Idióta lennél.

2018. jan. 26. 19:17
 10/18 anonim ***** válasza:

Nekem ami rosszul esett, hogy anya el akart velem utazni pár napra vidékre az egyik tavaszi szünetben, kicsit kikapcsolodni, de rengeteg tanulnivalom volt, mert persze, hogy mindenböl a szünet után irtunk dolgozatot. Mondtam anyának, hogy nincs nekem idöm most pihengetni. Erreföl még aznap hallom, hogy telefonál a barátnöjével, és jön be a szobámba,hogy biztosan halljam amit beszélnek, és közli a barátnöjének: képzeld micsoda borzaszto lányom van, nem képes velem eljönni szorakozni, mert tanulnia kell, olyan stréber, hogy már magam sem hiszem el, a tanulás a legfontosabb számára, más boldogsága sincsen.. Én meg ledöbbenve néztem rá, egyrészt szerintem a legtöbb szülö álma, hogy ne kelljen noszogatni a gyereket a tanulásra, hanem csinálja magátol és legyenek jo jegyei, másrészt beszélje meg felölem a barátnöjével, de mindezt miért kell ilyen bántoan és elöttem beszélni? Lehet számotokra nem jön át, de nekem nagyon rosszul esett.

Kérdezö: nem értem, hogy 19 évesen miért baj ha pasizol. Az én szüleim is kicsit olyanok, hogy mindenben a hibát látják (mint például a volt barátomban is), ugyhogy ha nem muszáj, akkor nem is mesélek el nekik mindent. Ha elköltözöl majd tölük, jobban "titokban" tudod tartani amit akarsz, nem fogják látni minden lépésed.

2018. jan. 27. 00:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!