Miért jó az egyes szülőknek, hogy a gyereküket megfosztják a privát szférától?
Ismerősünknél voltunk, de azóta nem tudom hova tenni az esetet.
A szülők teljesen normálisak, van egy 14 és egy 12 éves gyerekük. A lényeg az, hogy csak olyan könyvet olvashatnak, amit a szülők megengednek, csak olyan zenét hallgathatnak, amit a szülők megengednek, nem mehet a nagyobbik a barátaival semerre, max a ház udvarában, internetezni csak úgy lehet, hogy állandóan nézegetik a szülők az előzményeket, sőt, a beszélgetéseket, telefonon az SMS-eket is.
Amikor ott voltunk, akkor a nagyobbik megkérdezte, internetezhet-e, erre apuka mondta, hogy nem, mert most nem érnek rá leellenőrizgetni az előzményeket.
Anyuka el is mesélte, hogy a kisebbik gyerek 2 hétig büntetésben volt, mert youtube-n olyan zenét hallgatott, ami anyuka szerint tilos és káros.
Én megkérdeztem tőlük, hogy mire jó ez. Válasz: manapság a gyerekek el vannak kallódva, a szülő feladata őket maximálisan terelni, mert hát a gyerek honnan tudná, mi a jó, mi a nem.
Nem akartam beleszólni, de nem értem ezt a hozzáállást. A szülők nem mélyvallásosak, tehát nem erről van szó, teljesen normális életet élnek, de a gyerekeiket abszolút megfosztják mindenféle privát szférától.
Vagy tényleg szüksége van egy gyereknek manapság ekkora korlátokra?
Ti mit gondoltok erről? Én belegondoltam magamat a helyzetükbe, és konkrétan megőrülnék, ha a szülők állandóan a hátsómban lennének, és még azt is ellenőriznék, mikor veszek levegőt.
De az ilyen szülők mit hisznek?
A zene korlatozas talan tulzas, de valoban szukseg van ilyen korlatokra.
Manapsag a kamaszkor 30 eves korig tart, es 18 evesek olyan butak mint par evtizeddel ezelott a 8 evesek.
Féltik a gyereküket, hozzáteszem jogosan. Csak szerintem ezt nem így kéne mert így a gyerek nem tanul meg önálló döntéseket hozni. A normális az lenne ha a szülő felhívja a figyelmet a veszélyekre és aztán megbízna a saját gyermekébe, hogy nem csinál hülyeséget, ha igen akkor meg segítséget kér a szülőtől
De így nem lesz bizalmi viszony mert egyszercsak felnőnek a gyerekek és lesz önálló akaratuk és ha a szülő akkor is pórázon tartja jön a lázadàs.....vagy.egy muja szerencsétlent nevelnek aki 40 évesen is otthon fog lakni.
Mert a lányok cak azt olvassák, amit a szüleik mondanak, na ne röhögtess :D
Persze, otthon igen, suliban meg minden mást.
Az előzmények ellenőrzése 12 éves kislánynál tök jogos, nálunk szűrő van a gépen, ami pl a videómegosztókat nem támogatja, továbbá fészbókozni is csak úgy lehet, ha néha ránézek.
Nincsenek illúzióim, sok pedofil vadászik a gyerekekre, és sok 16 éves "tini" inkább egy 50-es pasi.
Egyébként ennek csak az lesz az eredménye, hogy 18-19 évesen lelép a gyerek és "elkezd élni". Amiből következik a jó eséllyel szex orrba-szájba, drogozás (fű, legalábbis), hányásig ivás bulikban, stb.
Szar nevelés.
Mit jelent az, hogy a szülők "normálisak", mert nem vallásosak?:D Elképesztő, milyen tévképzetek élnek egyesekben.
Abban igazuk van, hogy ennyi idősen még valamennyire terelni ajánlatos a gyereket, csak nem így. A gyereknevelés egy folyamat, ami csecsemőkorban kezdődik, ha kicsi koruktól formálták az ízlésüket azzal, hogy megismertették őket a minőségi zenével, irodalommal, képzőművészettel, akkor nem kell tiltani a kamaszt, és megrostálni, mit hallgat vagy olvas, mert megvannak az alapok. A helyes internethasználatra is rá kell nevelni őket, megismertetni a veszélyekkel, buktatókkal. Be lehet kapcsolni a szűrést, a facebookot én úgy engedtem a gyereknek, hogy megbeszéltük, én is ismerem a felhasználónevét, jelszavát, és ha bárki ismeretlen fel akarja venni vele a kapcsolatot, akkor szól. Egyszer-kétszer ránéztem a profiljára, most is bármikor megtehetném, de fölösleges, úgy használja, ahogy megbeszéltük. Hozzáteszem, ő is hozzáfér az enyémhez, ha akar, nincs rajta semmi olyan, amit ne láthatna. Ez az udvarba zárás meg végképp értelmetlen, pont attól fosztják meg a gyereket, amit ennyi idősen már meg kéne tanulnia.
Én két ilyen szülőpárt ismerek, ahol kb ez a nevelési módszer.
Az egyik helyen 3 gyerek volt, egy öngyilkos lett 20 évesen, egy most 50 éves és a szüleivel él, soha nem is volt senkije, a harmadik gyerek pedig inkább bevonult apácának.
A másik helyen egy lány van. Mikor 18 lett, lelépett otthonról, azóta ordas nagy ribizli, piál, drogozik, kefél mindenkivel, mert végre megtehet bármit amit csak akar.
Nem csinálnék ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!