Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mennyire kezelitek felnőttk...

Ti mennyire kezelitek felnőttként a 18-20 éves lányotokat?

Figyelt kérdés

Elengeditek, be kell számolni mindenről?

Az mennyire fér bele, hogy te vállasztasz neki főiskolát stb.

2018. jan. 25. 15:58
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
39%
Felesleges volt feltenned a kérdést hiszen a gyakorisok közül mindenki 14 évesen már saját magát tartotta el,és a szülőkkel azonnal megszakították a kapcsolatot! Itt senkinek nem volt szüksége szülőre sem.
2018. jan. 25. 17:23
 12/28 anonim ***** válasza:
91%

18 éves a lányom. Már a középiskolát is maga választotta. Most jelentkezik egyetemre, persze, megbeszéltük, kikérte a véleményemet, de ő döntött. A szabadidejével ő rendelkezik, nem szólok bele, mikor hova megy, de szeretem tudni, hol van, és mikor jön, és elvárom, ha közben ön valami, legalább egy üzenetet dobjon, hogy ne aggódjak!

Mindenről beszámolni? Ez alatt mit értesz? Jó a kapcsolatunk, tudom, ki tetszik neki, ahogy azt is, miért nem jönnek össze... De ez nem elvárás, ő beszél róla.

Tudom, mi a helyzet a suliban, a munkahelyén, de ez sem beszámoltatás, hanem hazajön, és dől belőle a szó. Ha nem érdekelne, mi van vele, akkor se szabadulnék tőle. :D

2018. jan. 25. 17:25
 13/28 anonim ***** válasza:
95%
De lett volna szükség. Mindenkinek lenne szükség,épitő támogató szeretet adó szülőre. De nem erőszakosra aki kb tulajdénként kezel,és legkevésbé bántalmazó alkoholistára na arra senkinek sincs szüksége,gyerekeimet meg pláne nem viszem mérgező nyomoritó közegbe. Akinek ez megfelel lelke rajta,éljen ilyen közegbe de utána ne sirjon a szája h milyen szar..
2018. jan. 25. 17:28
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
20 éves vagyok, itthon élek, a szüleim tartanak el. A szüleimnek eszükbe nem jutott volna helyettem egyetemet választani, bár nekem már volt konkrét elképzelésem. És nem kell mindenről beszámolnom, de mivel anyukámmal nagyon jó a kapcsolatunk ezért kb mindent megbeszélünk. Ha elmegyek otthonról szórakozni, akkor mindig szólok, hogy hova mikor és kivel megyek, sőt általában értem is jön éjszaka valaki de ennek én örülök, így sokkal hamarabb hazaérek.
2018. jan. 25. 17:36
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Semennyire nem fér bele a főiskola választás. A gyerek ott tanul tovább, ahol ő akar, olyan szakon, amit ő akar, mert az ő életéről van szó.

Viszont amíg a szülő tartja el, addig joga van elszámoltatni a gyereket azzal, mire költ és milyen életvitlet folytat.

2018. jan. 25. 18:37
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
18 évesen jogilag nagykorú, magáért, tetteiért felelős a személy. Ezt azonban szülői szemmel nem lehet radikálisan értelmezni. Elengedni ? Beszámoltatni ? Nincs beleszólása a szülőnek, féltő gondoskodásból tudathatja gyermekével ha aggódik érte. Felsőoktatást pedig nem a szülő választ, de mivel ismeri gyermekét, nem árt ha beszélgetnek róla.
2018. jan. 25. 19:14
 17/28 anonim ***** válasza:
22%
Az még gyermek. A nagykorúságot 25 évre kellene változtatni.
2018. jan. 25. 19:34
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

20 évesen már a saját otthonomban laktam, a későbbi férjemmel.

Már 15-16 évesen megvívtam a magam harcait, így 18 évesen már teljes mértékben felnőttként kezeltek.

2018. jan. 25. 19:36
 19/28 anonim ***** válasza:
84%
Némelyik 16 éves éretteb mint a felnőttek. Én 15 évesen egydül vonatoztam a nagyszüleimhez 300 kilométereket, nem fogták a kezem. Most meg 18 24 éveseket nem engednek vonatra buszra szállni mert túlféltik, túlfojták őket,aztán sir a szülő h nincs unoka nincs jovokép a nyakán ragadt a gyereke,ha meg hal meg mehet sa gyerek kb az utcára mert életképtelen. De hogy lenne jövőképük, életképtelen felnőtteknek,óriáspelenkásoknak. 31 éves nőnek megtiltják h fiuuzon mint ha kislány lenne. Korházban dolgozom 25 26 éves felnőtt férfiak nők helyett Anyuka beszél, szánalom,a kaját is megrágnák a gyerek helyett aztán sirnak h milyen szerencsétlen önnálótlan..Toljuk ki 40 évre a nagykorúságot,aztán még tobb eltünt fiatal lesz. Eltüntek 90 % simán lelép otthonról. Amúgy meg aki a felnőtt gyerekét maga mellé láncolja ugyanezt teszi a párkapcsolatában is,és általánan az kutat a felnőtt gyereke fiókjaiban aki a férjénél párjánál is is kutat. Ok és okozat. :P Exemférjem is 45 évesen otthon ül Anyuka szoknyáján netfüggőként,nekem meg már 3 gyerekem van. :D
2018. jan. 25. 19:45
 20/28 anonim ***** válasza:
92%
20 vagyok, egyetemen tanulok,koliban lakom. Még ha itthon vagyok, akkor sem kérdezem meg, hogy elmehetek-e ide vagy oda, hanem közlöm a szüleimmel, hogy ide megyek, eddig leszek ott, majd jövök. Ha megkérdezik, hogy kivel megyek, mit fogunk csinálni, stb., akkor persze elmondom, mert nem titok, csak nem feltétlenül kötök mindent az orrukra. Az ilyesmit nem úgy veszem, hogy most be kell nekik számolnom a dolgaimról, csak simán érdeklődnek. Tiszteletben tartják, hogy van saját életem, már nem vagyok kisgyerek, akinek mindig fogni kell a kezét. Egyetemet én válaszottam, ők támogattak. Persze ha valami nagy hülyeséget válaszottam volna, akkor azért szóltak volna, mert nem ész nélkül támogatnak. Ha mást választottam volna, azt is elfogadták volna, azt mondták, hogy a saját jövőmről nekem kell dönteni és nem nekik, az ő dolguk csak annyi, hogy támogassanak, ahogy tudnak.
2018. jan. 25. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!