Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy elengedjenek?

Mit tegyek, hogy elengedjenek?

Figyelt kérdés

16 éves leszek nemsokára, utána meg már 17, lassan 18... a szüleim mégis úgy kezelnek mint egy gyereket. Lehet azért, mert későn jöttünk, a szüleim a 60-as években születtek. Nagyon rosszul esik, hogy minden barátom bulizik, kikapcsol és hívnak folyton, én viszont sose vagyok velük. Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy szeretném ha elengedének bulizni?

Tudom hogy nem ez a legnagyobb probléma, de nem akarok mindenből kimaradni :(

2018. jan. 24. 21:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
16 leszel nemsokára. Tehát 15 vagy. Mégis mit akarsz te kikapcsolni? Messze még a 18.
2018. jan. 24. 22:01
 2/12 anonim válasza:
84%
Szia, hasonlo cipoben jartam, en is keson szulott gyerek vagyok, bar igaz en mar idosebb, mint te:) most 19 vagyok, de velem is ez volt 16 evesen... Sokat veszekedtunk emiatt, de igazabol azon kivul, hogy megkered oket, hogy ha nem is minden hetvegen, de legalabb kethetente vagy valami elmehess bulizni, nem igazan tehetsz semmit. Az a baj, hogy valoszinuleg en is ezt csinalom majd, ha gyerekem lesz:D ez nem kortol fugg, hanem hogy mennyire torodnek veled a szuleid. Hidd el csak feltenek teged, mert nagyon szeretnek... De egyebkent en tenyleg azt tanacsolom, hogy ulj le veluk es beszelj meg veluk valami kompromisszumot. Idovel pedig ugyis tul esnek azon, hogy mar kevesbe szigoruak veled. Sok sikert hozza!:)
2018. jan. 24. 22:07
 3/12 anonim ***** válasza:
96%
A te logikáddal élve még csak 15 vagy, előtte 14 voltál, nem régen még csak 13 hova is akarnál menni?:-D
2018. jan. 24. 22:09
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

" A te logikáddal élve még csak 15 vagy, előtte 14 voltál, nem régen még csak 13 hova is akarnál menni?:-D"

Úgy felröhögtem, hogy szomszéd szobában szüleim felébredtek:DDD

2018. jan. 24. 22:16
 5/12 anonim ***** válasza:
60%

Fel tudod sorolni, hogy miből maradsz ki? ( A barátaid miket csinálnak "bulizás" címszóval) Ezeket -hiánytalanul- sorold fel a szüleidnek. De nem maradhat ki semmi! Szerinted Te elengednéd magad az Ő helyükben?

Keress egy két olyan barátot, akiknek nem a bulizás a fő életcélja, és máris jobban fogod érezni magad.

2018. jan. 24. 22:17
 6/12 anonim ***** válasza:
81%

Nemrég még 1 éves voltál! Örülj neki, hogy már kapaszkodás nélkül tudsz járni.

Ráérsz bulizni menni később, nem kell 15 évesen a seggeteket rázni.

Nézd meg mennyi dilinyós idióta van akiről meg se mondanád, pl ott van az a kölyök aki elvágta az exe torkát 17 évesen... és előtte senki meg nem mondta volna, hogy ilyet tenne.

Kivonulsz az utcára a korodbeliekkel... a 40-es deviáns farokverők meg az ilyen alkalmakra várnak. Én sem engednélek el sehova ebben a korban még, engem sem engedtek.

Viszont nem vágták el a torkom és nem másztam haza részegen/megdgva , cserébe 19 éves koromtól enyém volt a világ :) Igaz nem bulizni mentem hanem külföldre..

35N

2018. jan. 24. 22:22
 7/12 anonim válasza:
80%

#2 Igazad van, egyetértek veled.

#1 #3 Azért egy kis szórakozás mindenkinek jár. Más kérdés, hogy az illető életkorát figyelembe véve, milyen módon.

Véleményem szerint egy 15-16 éves személy már elmehetne egyet bulizni a barátaival. De olyan helyre, amelyről meggyőződik a szülő, hogy biztonságos és megfelelnek a körülmények egy 15-16 éves "gyerek"-nek is.

2018. jan. 24. 22:23
 8/12 anonim ***** válasza:
69%

3 év múlva leszel 18 :)

Mit értesz bulizás alatt?

2018. jan. 24. 23:21
 9/12 anonim ***** válasza:
62%

"De olyan helyre, amelyről meggyőződik a szülő, hogy biztonságos és megfelelnek a körülmények egy 15-16 éves "gyerek"-nek is."

A 15 éves még gyerek, hiába érzi "már lassan 18-nak" magát, nem kell idézőjelbe tenni a megnevezést. Mutass nekem egy olyan szórakozóhelyet, amit este-éjszaka tinik látogatnak, és te, mint szülő, meggyőződtél arról, hogy biztonságos.:-) Én egy ilyet se ismerek, csak az nem kap alkoholt és akár drogot is, aki nem kér. Az éjszakai szórakozóhelyeket nem a cserkész szövetség üzemelteti.:-)

2018. jan. 24. 23:27
 10/12 anonim ***** válasza:
66%
Én azt nem értem, mitől öregek a szüleid ha a 60as években születtek? Max köztetek nagyobb a korkülönbség, de egyáltalán nem idősek! :) A kor nem jelent semmit! Valószínű a naiv kislányt látják benned (jogosan!) azért nem engednek el!
2018. jan. 25. 01:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!