Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak hogy elengedjene...

Mit csináljak hogy elengedjenek? (többi lent)

Figyelt kérdés

Szilveszterkor át szeretnék menni az osztálytársamhoz, mert eddig mindig a családdal ünnepeltem.Olyan stílusú zenét hallgatok amit a szüleim nem szeretnek így nem hallgathatom hangosan, de az osztálytársam pedig kedveli azt a műfajt ezért is szeretnék hozzá átmenni szilveszterkor.Már beszéltem a lánnyal és benne van csak a szüleim engedélye kell hozzá.Az tény hogy nem tanultam eddig a suliban.Egy-két hete viszont elkezdtem tanulni minden nap magamtól és itthon is segítőkészebb vagyok, pedig eddig nem voltam az.

Megkérdeztem a szüleimet hogy elmehetek-e szilveszterezni az osztálytársammal amire anya azt mondta hogy apával beszéljem meg, apa pesig azt mondja hogy alszik rá egyet.Két nappal utána kérdeztem meg, hogy mehetek-e és apa azt mondta hogy nem kéne erőltetni ezt és megkérdeztem hogy miért gondolja így és azt mondta hogy ezer ok van rá.De én amúgy nem hiszem el hogy azért nem enged el mert hogy eddig nem tanultam...

A jót, a változást meg se látja?

Tényleg eddig minden évben a családdal ünnepeltem, de idén még csak meg sincs tervezve hogy kinél leszünk és mit csinálunk és én szeretném magam kitombólni és nehogy már ne engedjenek el egy évben egyszer az utolsó napra...

Azt nem hudja hogy a lány nem Budapesti, de nem lakik olyan messze, vonattal 1-2 óra ha jól tudom vagy kevesebb.

16 éves vagyok és sosem voltam buliban se egyéb ilyen helyeken és nagyon szeretném kiadni magamból mindent.Nem tudom mit tehetnék, hiszen anya apára hagyta a döntést és én nagyon szeretnék elmenni.

16/L

2017. dec. 21. 13:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
12%
Lol. Gondolom k-pop
2017. dec. 21. 14:24
 2/18 anonim ***** válasza:
35%

Azért nem akarnak elengedni, mert féltenek. Féltenek a sok piától netán drogtól, veszélyektől.

Biztos, hogy látják, hogy igyekszel otthon, de ettől még a féltés nem múlik el.

Sokat segítene, ha őszintén beszélnél velük: elmondanád, hogy nem tervezel berúgni, sem ennél is nagyobb hülyeséget elkövetni (ezt persze nem csak megígérni kell, hanem be is tartani). Illetve, a barátnődnek otthon lesznek szilveszterkor a szülei? Ha igen, az is megnyugtató lehet a szüleid számára. Lehet jó lenne, ha az ő szülei és a te szüleid beszélnének egymással.

Tanulni egyébként mindig kellene, mégpedig a saját érdekedben. Akkor is, ha mégsem engednek el. Ugyanígy segíteni otthon, nem csak most, hanem mindig illene, hisz te is ott élsz, és a szüleid nem a rabszolgáid.

2017. dec. 21. 14:25
 3/18 anonim ***** válasza:
27%
Megtudom érteni hogy nem engednek el. Ha pedig ezzel fogod nyaggatni akkor méginkább azt mondja hogy nem.
2017. dec. 21. 14:25
 4/18 A kérdező kommentje:

#1 Nem K-pop. Rock és metál műfajról van szó.

#2 Nagyon jól tudják hogy nem fogyasztom alkoholt és utoljár atavaly szilveszerkor ittam de tudják hogy mindig mértékkel ittam, de én tavaly óta egy korty piát sem ittam és nem is terveztem.

Azt nem tudom hogy otthon lesznek-e a szülei, mert engem nem zavar ha ott vannak.

Meg egyébként nem terveztem elmenni bulizni vagy valami, meg nem hívtunk másokat.

2017. dec. 21. 14:33
 5/18 anonim ***** válasza:
82%

Én ennyi idősen a gimis barátnőimmel szilvesztereztem. Nem is volt kérdés, mehetek-e. Érvelj a szüleidnek.

21N

2017. dec. 21. 14:50
 6/18 anonim ***** válasza:
57%

“Egy-két hete viszont elkezdtem tanulni minden nap magamtól”

Uhh. Egy egész hete tanulsz, és mégsem engednek el? Szemetek!

“nem lakik olyan messze, vonattal 1-2 óra ha jól tudom vagy kevesebb.”

Precízen megtervezted az útvonalat, megnézted a járatok indulási idejét, meg minden. Tényleg furcsa, hogy ezek után nemet mondtak.

Te vagy direkt trollkodsz ezekkel a hivalkodóan hülye mondatokkal, vagy teljesen életképtelen vagy.

2017. dec. 21. 14:59
 7/18 anonim ***** válasza:
64%

"z tény hogy nem tanultam eddig a suliban.Egy-két hete viszont elkezdtem tanulni minden nap magamtól és itthon is segítőkészebb vagyok, pedig eddig nem voltam az. "

Tehát jókislány vagy azért,hogy elengedjenek. Átlátnak a szitán. Pontosan jan.2-ig fog ez tartani,aztán a régi leszel.

2017. dec. 21. 15:05
 8/18 anonim ***** válasza:
61%

Az tény hogy nem tanultam eddig a suliban. - én sem engednélek el.

Lusta vagy, leszarod, mit kérned tőled, a házimunkát szintúgy leszarod, de elvárnád, hogy engedjenek el?!

Hol élsz te? Nem csak jogaid vannak, hanem KÖTELEZETTSÉGEID is, amiknek momentán rhadtul nem teszel eleget.

Persze, most tepersz, mert "jaj, szilveszter", de egyébként ugyanúgy nem for érdekelni semmi, ha folytatódik a suli.

2017. dec. 21. 15:39
 9/18 anonim ***** válasza:
21%

"Szilveszterkor át szeretnék menni az osztálytársamhoz ..."

Ezt úgy írod, mintha a szomszéd utcában lakna. :D

Egyébként miféle "osztálytárs" az aki napi 2 órás vonatútra lakik az iskolától?

Ne kábíts már minket!

2017. dec. 21. 16:07
 10/18 anonim ***** válasza:
40%
Én nem engednélek el, hisz nyilvánvaló hogy csak ezért vagy hajlandó az alap dolgaidat elvégezni, Mint mondtam alap, amiért nem jár jutalom. Főleg úgy hogy tuti csak addig tart a nagy felbuzdulás amíg megkapod amit akarsz, utána sz.rni fogsz bele mindenbe megint.
2017. dec. 21. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!