Mivel lehet érvelni a szülőknek, hogy biztosan elengedjenek egy buliba?
Nem szórakozóhelyre mész, hanem a barátnődhöz, akit a szüleid is ismernek, ráadásul a szüleit is ismerik.
Jó lenne tudni egy csomó mindent, mert nincs infó, amivel lehetni érvelni. Pl. közelben van? Hogyan jutnál haza? Otthon lesznek-e a szülei? Sokan lesztek? Kik lesznek ott?
Vagy ne igyál.
Szerintem nem szorítanak pisztolyt a fejedhez, hogy innod kell és akkor haza is tudsz este menni.
Hány éves vagy? Remélem, nem valami 14-15 éves csitri, aki berúgós nagylányt akar játszani...akkor megértem őket.
Hogyan jutnál haza? Van rendes éjszakai közlekedés, esetleg taxi? Biztonságos a környék?
Milyenek a barátnőid, megbízhatsz bennük?
Egyébként én szülőként sokkal nyugodtabb lennék, ha tudnám, hogy a gyerekem a buli után egy biztonságos helyen aludhat és nem kell éjszaka mászkálnia. Szerintem ez pl egy jó indok. Hogy miért szeretnél elmenni, azt pedig egyszerűen mondd el. Mondd el, hogy ők a barátaid, megbízol bennük és szeretnél velük kikapcsolódni. És persze kulturáltan szórakozz, ne legyél seggrészeg és ha megbeszéltek egy időpontot, akkor érj is haza időben. Így kialakul a bizalom és könnyebben elengednek máskor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!