Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudnátok valami tanácsot adni?

Tudnátok valami tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Nagyon el vagyok keseredve, családi kapcsolataim mélypnton vannak. Úgy érzem bármit csinálok sose jó a szüleimnek. Mindig leszidnak meg feszültek ők is és kiabálnak egymással és velem is. Próbálok nekik segíteni mindenben amire megkérnek de mostanába a tanulás mellet semmi időm sincs. Ha pedig nem segítek vagy ugrok bármi kérésre le vagyok cseszve mint az állat, úgy beszélnek velem mint egy senkivel. Emellett kitűnő tanuló vagyok amit el is várnak, a hét minden napjan járok különórákra, még a suliban lévő 7-8 órák után is. Már egy négyesért képesek kiakadni, meg ha már egyből nem úgy teljesítek, pedig én tényleg mindent megteszek. Most fogok majd érettségizni és az se biztos, higy felvesznek e..

Emellett van egy kishúgom akinek mindig érvényesül az akarata, mindig az van amit ő akar. Ők élik a boldog csaladi életüket én meg kivagyok rekesztve és a szobámba tanulok minde egyes nap..

Emellett van egy nagyon nagy problémám is, meleg vagyok amit képtelenség elfogadni. Egyszerűen nemtudok ezzel együtt élni és még mellé jön ez a sok sz*rsag. Tudom hogy ez nem normális de egyszerűen nemtudok neki mit csinálni akármennyire is próbálok. Nem látszik rajtam próbálom elfojtani nehogy kideruljon. A családom nagyon meleg ellenes (rólam nem tudnak), sokszor feljön, hogy mocskos b*zik stb. Gondoljátok el milyen ezt hallgatni amikor egy ebédkor az egész rokoni társaság ócsárolja őket. Mostanaban úgy érzem, higy tényleg semmi értelme az életemnek és nemtudom mihez kezdjek, lehet jobb lenne ha itthagynék mindenkit.

2018. jan. 21. 20:52
 1/8 anonim ***** válasza:
94%

Nekem testvérem meleg,eléggé félt fiatalon,de szerencsére szüleink normálisan fogadták,elfogadták,én is,épp nálam laknak a párjával,orvosok,hét éve vannak együtt,egyedül az otthoni szomszéd hergel ellene,szüleinket mocskolja h nem dobták ki stb. Undorito egy ember. Évek óta ez megy. Nem foglalkozunk vele,de azért mégis szar érzés hallgatni ha hazamegyunk a jokivánságait. Azt tánácsolom h ne mond el csak ha már nem fuggsz a szüleidtől,ne add fel,értékes ember vagy,a melegség nem bűn,az számit milyen ember vagy ezt sokan elfelejtik.Tanulj és utána kollégium,majd vagy albi barátokkal. A vérrokonság nem mindig törvényszerűen jár egymás szeretésével tisztelésevel. Majd talán a szerelem is rád talál. 3 gyermek Anyukájéként mondom ha emiatt elfordul tőled a családod jobb is,sose voltak feléd fordulva. Én a gyermeket szeretni fogom attól függetlenül h kit szeretne párjának,a testvérem se rossz ember,egyszerüen boldog igy. Kitartás

35 N

2018. jan. 21. 21:15
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Tanulj , legyenek jó jegyeid. Juss be egy jó egyetemre , végezz el egy nemzetközileg is piacképes szakot. Emellett tanulj nyelvet , aztán egyetem után költözz ki egy haladóbb gondolkodású országba.
2018. jan. 21. 21:16
 3/8 anonim ***** válasza:
97%
Ha most fogsz érettségizni akkor kb 18 vagy több lehetsz. Keresel egy jó munkát albérletet és nem fognak többet zavarni a szerelmi életed pedig magán dolog ;)
2018. jan. 21. 21:16
 4/8 anonim ***** válasza:
42%
Ilyen légkörben azt sem tudja az ember, hogy fiú e vagy lány, azért ne vedd készpénznek, hogy valóban meleg vagy, lehet, hogy csak a rengeteg stressz miatti személyiség és identitászavar.
2018. jan. 21. 21:32
 5/8 anonim válasza:
67%
Bocs, hogy ezen akadtam fent. De.. Ahogy írtad, nem tudsz együtt élni azzal, hogy meleg vagy. Az hogy történik?? Én együtt élek azzal, hogy hetero vagyok, ha meleg lennék, azzal élnék együtt. A fiúkat szereted, nincs ezzel semmi baj, akkor miért nem tudod elfogadni?
2018. jan. 21. 21:33
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szívből együttérzek veled, és nagyon sajnállak, amiért ilyen család jutott neked.

Egyelőre nem tudok jobb tanácsot adni, mint hogy ha nagyon szenvedsz tőlük, gondolj arra, hogy rengeteg ember van a világon, akinek még a tiednél is nagyobb problémákkal kell megküzdenie, és eközben pedig próbálj az életed örömteli eseményeire koncentrálni. Próbáld körülvenni magad olyan barátokkal, akikről tudod, akkor sem akadnának ki, ha megtudnák, meleg vagy (rengeteg ilyen ember van, csak a mocskos b.z.zók általában hangosabbak).

Ha van olyan tanárod, akiben megbízol, esetleg beszélj vele a nehézségeidről, vagy ha lehetséges, keresd fel az iskolapszichológust.

Nem lesz könnyű életed, de mindenkinek megvan a maga keresztje, a tied is csak egy a sok közül.

Hogy ezt könnyebb legyen cipelni:

- ne engedd, hogy tönkretegyék az önbecsülésed. Az ilyen típusú szülőnek, sajnos, akármit teszel, sosem leszel elég jó. Ha tényleg nem vagy elég jó, akkor azért, ha pedig túl mersz nőni rajtuk, akkor azért.

- a kishúgod érzelmeit próbáld magad felé fordítani, hátha rajta keresztül sikerül elérni, hogy békén hagyjanak. (Nem tudom, mennyi idős a húgod és milyen személyiség, de a gyerekek érzelmeire viszonylag könnyű hatni. Ha beavatod őt abba, hogy milyen nyomorultul érzed magad, pedig te mindent megteszel, hátha szövetségesre találsz benne.)

- és ne engedd a szüleidnek, hogy elszigeteljenek a kortárs kapcsolatoktól, mert ilyen szülőkkel arra nem számíthatsz, hogy köztük majd megtalálod a békét és boldogságot, kénytelen leszel magad gondoskodni azokról a kapcsolatokról, amelyek teljessé tehetik az életed.

- és végül amilyen gyorsan csak lehet, önállósodj.

Szívből kívánom a legjobbakat!

2018. jan. 21. 21:38
 7/8 anonim ***** válasza:
63%
Tényleg lehet, hogy az lesz a legjobb, ha otthagyod őket, célozd meg az egyetemet, és mielőbb próbálj külön költözni. Koncentrálj a tanulmányaidra, szakmádra, abban próbálj sikeres lenni. Ha valaki sikeres valamiben, akkor a melegségét is jobban elfogadja a társadalom is, és te is jobban ki leszel békülve magaddal, ha már sikerek vannak a hátad mögött. Nem az a legfontosabb az életben, hogy kivel bújsz ágyba.
2018. jan. 21. 22:32
 8/8 kovpet ***** válasza:
100%

"Tudom hogy ez nem normális"

Rosszul tudod, ez normális. A homofóbia nem normális.

Hogy mihez kezdj? Ne hajszold túl magad. A hét minden napján különóra napi 7 óra után? Ezt senki nem bírja hosszú távon. Adj lejjebb belőle. Egyből nyugodtabb leszel.

2018. jan. 22. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!