Tudnátok adni valami tanácsot, hogy hogyan lehetne ezt megoldani békésen?
Sehogy, tipikus érzelmi zsarolás.
Költözz ki, idővel megbékél.
"Meg hogy a gyerek feladata lenne támogatni a szüleit és nem fordítva..."
Drága idesanyád igencsak el van tévedve!
Nem, éppen hogy neki kellene támogatnia téged. Úgy bírom az ilyen prolikat, akik csak azért szülnek, hogy legyen aki támogassa őket. Költözz el, hadd essen pofára a számító dög.
Azért szólj a barátod szüleinek, hogy esetleg számitsanak arra, hogy Anyud irni fog nekik.
Mindenesetre szögezd le, hogy mindenképp menni akarsz, és ez a terved akkor sem fog változni, ha ők az Anyukád hatására esetleg meggondolnák magukat. Felnőtt vagy, engedély nem kell.
Tudod, normális szülő támogatna, még akkor is, ha izgulna érted.
Anyukád zsarol, sajnos vannak ilyen szülők. Nem sokat tudsz tenni, ha ilyen a természete. Magyaráud el neki, hogy nem a világvégére mész, Európából bárhonnan max. 1 nap alatt háztól házig lehet érni, ha valami gond van.
" Meg hogy a gyerek feladata lenne támogatni a szüleit és nem fordítva"
Hát, sok szülő még nyugdíjasan is támogatja a gyereket. A családnak kell összefogni, ki milyen helyzetben van, asszerint támogat. Vannak egészséges, jómódú 70-esek, és kevéspénzből élő, esetleg egyéb gondokkal küzdő fiatalok. Anyukád nem lehet öreg, ha te 20 vagy, bőven dolgozik még, ha nem beteg, akkor abszolút nem szorul támogatásra.
Sehogy. Tapasztalat...
Majd mikor ott állsz bőrönddel a kezedben, rájön, hog tényleg mész, és szerintem megbékél.
Nálunk az utolsó hónapban naponta ment az ordibálás, a zsarolás, a bőgés, "szemét, hálátlan dög vagy", "kitartott pitsa" és társai (nem anyámmal, családtaggal éltem).
Aztán, mikor aznap reggel kiléptem az ajtón (már a tököm ki volt, és alig vártam, hogy leléphessek végre), viszahúzott, megölelt és sírva mondta, hogy vigyázzak magamra, meg hogy hiányozni fogok.
Szóval... :)
"Magyaráud el neki, hogy nem a világvégére mész, Európából bárhonnan max. 1 nap alatt háztól házig lehet érni, ha valami gond van. "
Ilyet még véletlenül se mondj!!!
Békésen sehogy. Ha anyukád nem változik, akkor továbbra is fog menni a hepaj. Vannak olyan rokonaid, anyukád barátnői, szomszéd, akinek ezt elsztorizhatnád? Csak úgy elejted, hogy Te is mész - és nem mennél - külföldre, de anyukád nem ért meg, hogy - remélhetőleg - biztos helyed lesz, munkád is, másnak fele annyi van. Figyeld a reakcióját és hátha szóba hozza kitörő örömmel anyukád előtt, szóval beszélgetnek, hátha "rábeszéli", megbékélteti. Vigye el a rokon a piszkos munkát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!