Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Beszóltam anyumnak, hogyan...

Beszóltam anyumnak, hogyan lehetne kezelni ezt a problémát?

Figyelt kérdés
7 hónapja elköltöztem otthonról, a párommal élek. Közel élünk a szülőkhöz, jó a kapcsolatunk velük, így hétvégenként, ha tehetjük megyünk látogatóba. Hétvégén a szüleimnél voltunk. Mikor bementem a házba, megjegyeztem, hogy itt meg mi történt, bomba robbant? Totális rendetlenség, minden szanaszét a házban. A nappaliban zsepik, nassolni való,a padlón kosz szóval fúj. Oké, hogy dolgoznak, meg van egy 11 éves húgom is, de ez nem kifogás. Sokszor éjjelesben dolgozok 24 esben, mégis tudok rendet tartani. Nem először szóltam anyumnak már erről. Akkor az 1x kisikált mindent, húzott tiszta ágyneműt. Meg is jegyezte páromnak, hogy egész nap takarított, mert a kis hölgy panaszkodott, hogy nincs elég rend. Aztán nevettek egy jót. Hát szerintem meg nem vicces, hogy mikor bemegyek a fürdőbe muszáj kipucolnom a wc-t, mielőtt ráülök, olyan undorítóan piszkos. Mikor megkérdeztem anyumtól mikor volt ez a wc utoljára pucolva mérgesen visszaszólt, hogy mi bajom van már megint, mániás vagyok. Mikor velük laktam is mindig úgy éreztem rajtam kívül senkit sem érdekel a tisztaság. Mindig én porszívóztam, nem akartam, hogy a párom koszfészekbe jöjjön.. Mikor hazamegyek azzal megy el az első órám, hogy kicsit rendet tegyek, mert borzasztóan zavar. Amúgy ezen kívül nagyon jó a kapcsolatunk, de ezzel totál kitudnak akasztani. Hogyan tudnám ezt tolerálni? Mivel szeretem őket az nem megoldás, hogy ha nem tetszik ne menjek...
2018. jan. 21. 10:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
4%
Talán a gyereket kéne megnevelni kedves válaszadók, 11 éves lehetne annyi esze, hogy nem csinál akkora mocskot 5 perc alatt, hogy sírva kelljen fakadnotok, ha meg van nevelve.... :D
2018. jan. 21. 12:47
 12/12 anonim ***** válasza:

Kérdező, én vagyok a sorstársad! :D én 7 éve költöztem el mondjuk, azóta egyre rosszabb a helyzet anyáméknál. És érdekes mód, amikor még ott laktam, már gyerek korom óta be voltam fogva mindenféle feladatra. 10 évesen már mosogattam, port töröltem, ágyaztam, levelet söpörtem, boltba küldtek. Később WC, fürdőtakarítás, csempe, ajtómosás, felmosás, porszívózás, gazolás, kapálás, fűnyírás, szóval majdnem minden. Egyedül mosni nem moshattam, anyám ragaszkodott, hogy csak ő kezelheti a gépet, aztán persze sokszor a fejemhez vágta, hogy még mosni sem tudok... ezeket csak azért írtam, hogy lásd, anyám rendesen elvárt mindent és le is ellenőrzött mindig. Ha nem tetszett neki, újra kellett csinálnom. Volt, hogy elhagytam egy vékony csík füvet és újra kellett csinálnom az egész fűnyírást.

Most meg... hazamegyek, áll a por vastagon, ragad az összes bútor a konyhában. Pókhálók a falakon, hajszálak mindenhol, kakis WC, kupi az összes szekrényben. És még sorolhatnám napestig.

Céloztam rá, hogy kicsit kosz van, de anyám lerendezi azzal, hogy nincs ideje. Persze, nekem több a munkám, nálam megis enni lehet a földről. Nem tudsz mit csinálni. A te esetedben még érthető is, hiszen eddig is csak te csináltad. Nálunk meg az volt, hogy volt anyámnak egy ingyen cselédje, de elköltözött és azóta mocskos a lakás.

2018. jan. 21. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!