Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha egy fiút csak nők nevelnek,...

Ha egy fiút csak nők nevelnek, lehet-e belőle egy kiegyensúlyozott, önellátó férfi?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy az apa valamilyen oknál fogva már a születéstől kezdve egyáltalán nem vesz részt a gyerek szocializációjában, nevelésében, csak az anya és a nagymama (esetleg egy nagynéni foglalkozik) vele. Férfiakkal és más fiúkkal csak az iskolában a tanárai és az osztálytársai személyében érintkezik. Ilyen esetben képes-e az említett fiú nemcsak biológiai, hanem lelki-érzelmi és társadalmi értelemben is férfivá válni?

2018. jan. 20. 18:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
47%
"Egy fiú aszerint fog viszonyulni a férfiakhoz és így saját magához, ahogy a neveléséért felelős nők viszonyulnak a férfiakhoz" Nem, egy fiú úgy fog bánnia nőkkel ahogy a környezetében látja. ha a férfiak ott IS lenézik, kihasználják a nőket, a fiú is azt fogja tenni, hiába nevelik nők.
2018. jan. 20. 19:04
 12/16 anonim ***** válasza:
30%

Simán lehet. Ilyen esetben fontos a srácot már fiatalon is férfias közösségbe terelni. A legjobb erre a sport. Ott korán megtanulja, hogy kortársaival az eredményekért versenyeznie kell, akár egyéni, akár csapatsportról van szó.

Katona tanáraim mondták anno, hogy a legnagyobb baj azzal, ha srác nem sportol, iskolában meg szinte csak nők nevelik az, hogy a nők nem értik, hogy milyen fontos az agresszió (mások legyőzésére való vágy) egy srác jellemfejlődésében, ezt ki akarják ölni a srácokból. Pedig ez nagyon értékes tulajdonság, csak helyes mederbe kell terelni, erre pedig a legjobb a sport.

2018. jan. 20. 19:32
 13/16 anonim ***** válasza:
80%

" milyen fontos az agresszió (mások legyőzésére való vágy) egy srác jellemfejlődésében"

Szerintem is baromira "fontos". Főleg, hogy gyenge gyerek voltam, a korábban részletezett családi hátterem mellett még a tornaórák is napi szintű megaláztatást jelentettek. Pont a "sorkatonás" neveltetés meg felmérők miatt, amik azt sugallják, hogy ha gyenge vagy, akkor szarabb vagy másoknál.

És érdekes módon a legtöbb sportoló, agresszív osztálytársam bolti eladó meg benzinkutasként mások kocsiját takarítja éhbérért. Én meg légkondicionált irodában ülök és 350+ ezret keresek.

18:57...Köszönöm, igyekszem túllépni és fejlődni.

2018. jan. 20. 19:57
 14/16 anonim ***** válasza:
30%
És csaj vár egy fárasztó munkanap után otthon? :)
2018. jan. 20. 20:14
 15/16 anonim ***** válasza:
74%

Páromat és testvérét csak az anyjuk nevelte, mivel az apukájuk meghalt, amikor pár évesek voltak.

Hát őszinte leszek, én nem hittem, hogy létezik ilyen férfi, a sok csalódás után (most nem nyáladzva dicsekszem, mert elég sokat szívtam ilyen téren).

Tiszteli az édesanyját, határozott, tudja mit akar, (oké van amiben határozatlan, de ki nem?), kedves, nem előítéletes, nem nézi le a nőket, sőt ez az egész hímsoviniszta szarság távol áll tőle.

Rendben tartja a dolgait, takarít, nem várja el, hogy este hazaesve még főzzek is. Sok mindent tanultam tőle, és az édesanyjára is felnézek, hogy két ilyen csodálatos fiút nevelt egyedül.

Nyilván jobb lett volna neki is, ha él az apukája, róla is jókat hallottam, tisztességes ember volt. De így alakult.

2018. jan. 20. 21:30
 16/16 anonim válasza:
78%
Ha nagyobb lesz tudja majd hogy kell bánni a nőkkel 👍😇✌
2018. jan. 21. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!