Mit tudnék kezdeni a fiammal? Félek, ha ilyen életmódod folytat, akkor nem fog sokáig élni!
- Rendszeresen jár kocsmába, az iskola után, egy héten legalább 2-3 alkalommal szinte már öntudatlanul jön haza
- egy nap álltalában 20 szál cigit elszív, de amikor részeg akkor lehet 30 szálat is
- altatóval tud elaludni éjszaka
- amikor takarítottam a szobályát, akkor a fiókjában találtam egy 10 darabos xanax gyógyszert nem tudom, hogy honnan és milyen okból volt nála, mèg várok ennek a megkérdezésével
De mind emelett egy rendes 18 éves fiú, iskolában is jól teljesít, de már a szívem szakad meg, hogy így kell látnom.
Egy normális pszichiáter/pszichológus még egy kiskorú esetén is kiküldi, ha csak nem a gyerek ragaszkodik a jelenlétéhez... ami természetes, hisz a pszichés problémák okai közt gyakran pont a szülővel való kapcsolat szerepel.
Annyi a különbség, hogy kiskorú esetén (16 éves korig) a pszichiáter tájékoztatja a szülőt a betegség és a tervezett kezelés alapinformációiról, 16 és 18 között pedig a szülőt VAGY a fiatal által választott más 18 év felettit, ebben a fiatal dönt, és megnevezhet bárkit, testvért, barátot, szomszédot stb.
(ld EÜ törvény)
Szerintem meg legyen ott mint külső fél. legalább a doki is látná így a problémát köztük, ha esetleg tényleg a szülő a necces. De amúgy meg mindegy is. A doki a lényeg.
Egyébként nekem ez a sztori már a vényköteles Xanax-nál elvérzett :D
Ebből azt szürtem le:
-Mégis csak jár dokihoz, és az anyjával az ő jelenlétében adnak receptet Xanaxhoz :D
-és még is csak van pénze, sok pénze a srácnak
-vagy az anyja szedi a xanaxot, és ellopta tőle, miután utánanézett interneten az altató-nyugtató szerek kapcsán
Ezek szerint dolgozik, vagy bandában van, vagy szülői felügyelet alatt van :)
De mondom, ezt az egész sztorit a Xanax teszi hiteltelenné és logikátlanná...
#23, nekem nem teszi sem hiteltelenné, sem logikátlanná, azért itt nem egy szigorúan ellenőrzött kábítószerről beszélünk, hanem a ma legátlagosabban osztogatott nyugtatóról, amiből havonta 250 000 (igen kettőszáz-ötvenezer) dobozzal írnak fel Magyarországon, és kb minden harmadik háztartásban akad belőle 1-2 levél, mert valakinek valamikor kiírták - szóval származhat otthonról is, a nagyszülőktől is, havertól is, amit akarsz. És kb semmi jelentősége, mert egy komoly hozzászokottnak a 10 szem kb egy délutánra elég.
A gyengébből (0,25 mg) a napi max adagja 20 szem (5 mg), kórházban 40 szem (10 mg). (persze ez elvi, max adagoknál 1 mg-os tablettát adnak)
Valószínű, hogy a gyereknek lehet valami enyhébb szorongásos zavara, ezt kompenzálja hol itallal, hol (amikor nem ihat) a nyugtatóval.
# 16
Mit "nem nem"?
"Kedves mindennevfoglaltvolt!
Klassz a neve! :) Nos hazánkban azt büntetik akik 18 év alatti személy kiszolgálnak dohányárúval és alkoholtartalmú itallal. A fiatalkorút nem amennyiben dohányzáson vagy italozáson kapják, persze ha olyan helyen italozik ahol a házirend ezt tiltja - ez nem jogszabály hanem például egy közintézmény házirendje - de tilthatja ezt jogszabály is például ha Ön olyan helyen dohányzik ahol az tiltott - pl. étterem - akkor bizony elszámoltatásra kerül amennyiben például éppen hatósági ellenőrök ellenőrzik a jogszabály betartását az adott vendéglátóipari egységben ez esetben az illető pénzbírságot is kaphat..Ezek a szabályok azonban nem csak a 18 év alattiakra hanem minden korú és nemű személyre vonatkoznak. Ehhez többet nem is fűznék hozzá.
Tisztelettel:
Szabó Sándor magánnyomozó / rendőrségi szakértő
www.magannyomozo.org"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!