Az apukám folyton idegbeteg, mi lehetne erre a megoldás?
19 éves lány vagyok, most vagyok elsős az egyetemen. Albérletben lakom, úgyhogy hol ott hol itthon vagyok.
Viszont mikor haza jövök mindig borzalmasan bánt, hogy apukám torkaszakadtából kiabál, ha én valamit elrontok nem tetszik neki akkor is anyukámat szidja, hogy ő cseszett el engem és hogy az ő hibája, ha valamit nem tudok.
Nagyon undorítóan beszél, a lehető legtrágárabbul.
Külföldön dolgozik és ez tette ennyire tönkre szerintem. Hetente jár haza Ausztriából, de én akkor lennék a legboldogabb, ha nem menne sehova se már hanem keresne végre itthon állást. Tesóm is felnőtt már, suli mellett én is dolgozom, anya is dolgozik. De esze ágába sincs ott hagyni a munkahelyét. Mert hogy innen milyen nyugdíjat kapna, semmilyet. Ilyeneket mond. Ezzel én nem értek egyet, de teljesen tönkre teszi a családot.
Csak saját magával van elfogalalva kint ül egesznap a kocsijába aztán este bejön ordítozni. Hirtelen megváltozik.
Régebben volt egy olyan is, hogy felszaladt és elkezdte ütlegelni anyukám és nővérem. Én leszaladtam és elbújtam a zuhanyzóba. Ott sírtam és remegtem, soha senkinek nem kívánom azt az érzést mikor bejött a fürdőbe és azt hittem beleveri a fejem a csempébe, mert tudom hogy utál engem.
Az a baj, hogy az ilyen dolgokat nem tudom elfelejteni. Soha se fogom tudni és nem tudom őt már szeretni és szörnyen kiábrándultam.
Anya szereti tudom. Anya nagyon sok mindent lenyel neki. Tűr, hallgat. Nem mer szólni, mert akkor kikap és apa rá kiabálja, hiszen ő a főkereső.
Ma az történt hogy leadtam neki a fát és mikor mentem ki a huzat miatt becsapodott az ajtó. Elkezdett kiabálni és olyanokat mondani, hogy alig várja hogy nekem is legyen lakásom és elmegy majd és befogja bszni százszor az ajtóm. Nem érdekli majd hogy gyerek fog aludni semmi se. Es hogy o nem felejt.
Számomra ez nagyon bántó volt. Neki is becsapodott az ajtó a huzattol, de azt nem vette észre..:( hiába mondtam hogy sajnalom veletlen volt csak fújts es fújta.
De mindegyis alapból úgy érzem nem vagyok kész kapcsolatra es hogy engem ilyen korulmenyek kozott nem is fogadna el senki. Mert ki akarna egy ilyen csaladi hatteru baratnot?
Elmennek kulfoldre legszivesebben es soha visszase jonnek.
Csak anyukamat sajnalnam szivbol. Nekem ő jelent mindent. Nekem csak ő van aki meghallgat es elmondhatom neki barmi bant. Nem akarom őt elveszíteni. :(
De én ezt nem bírom.:(
Anya túl jó ember ahhoz, hogy egy ilyen férfi legyen mellette.
Milliószor jobbat érdemel
Ez engem szörnyen bánt.
Az apukám miatt nem tartjuk a kapcsolatot egy rokonunkal egy nagyszülőmmel sem.
Mindenki szar a családban szerinte.
Persze,mert igy szigetel el,ez a bántalmazok fegyvere eloszor leépiti a rokoni társadalmi kapcsolaztokat,aztán jon a többi.
Szeretném, hogy legalább nekik legyenek nagyszüleik. Mindig is nagy családról álmodoztam. Nem szeretnék megszakítani anyával a kapcsolatot. De ahol anya van, ott kell lennie apának.
És miért kéne ott lennie? Milyen nagyszulok lesznek,oda vszed majd ebbe a gyerekedet te is? Nincs tobb kérdésem,te sem vagy teljesen rendben lelkileg és fejben sajnos..
sajnos anyukád a hunyó. Neki meg kellett volna védenie benneteket, mikor gyerekek voltatok. És most is!!
Nekem anyukám az idegbeteg, aki tönkretesz maga körül mindenkit, és apukám meg mindig kedves és nyugodt, könnyen szerethető. De utólag nézve, felnőtt szemmel, neki meg kellett volna védenie bennünket anyukámtól. Nem csak várni, hogy elüljön a vihar. El kellett volna válnia, hogy ne tehessen bennünket tönkre lelkileg, idegileg, egészségileg.
Neked a feladatod, hogy talpra állj. Valóban beszélhetsz anyukáddal, ahogy írták. De nyilván úgysem fog változni. Ne menj haza többet ilyen gyakran. Havonta egyszer bőven elég lesz.
A szomszédokat is szidja folyton. Már nem bírom hallgatni, hogy mindenkit szid és senki se megfelelő a számára.
Mindenkire féltékenyaki képes megélni itt Magyarországon.
Zavar a negatív személyisége.
Engem is elront én szeretnék pozitív és vidám személyiség lenni. De ilyen körülmények között csak feszengeni tud az ember és szomorú lenni, nem tudok így normális kapcsolatokat kiépíteni. Eltűnök sokszor, mert ha nincs jó kedvem emiatt egyszerűen nem szeretnék senkivel sem beszélni:(
Igen és ez fáj a legjobban, hogy nem tudom mitortenhet akkor amikor nem vagyok itthon. Féltem anyukámat. Nem akarom, hogy teljesen tönkre tegye belülről.
Szörnyen erősnek látom, sosem sír és mindent eltűr. Én sírok egyből, ha felemeli a hangját és csúnyát szól ..én nem bírom elviselni.
És én ennyit látok belőle mert csak hetvegen vagyok itthon. De félek tényleg hogytönkre teszi az anyukámat. :(
Es nem tudom nem gondolkoztam azon hogy mi lenne a gyerekemmel meg hova vinném hiszem baratom sincs. Igy elore nem is merek tervezni. De ha igy folytatja termeszetesen nem fozom haza vinni es nem fog eljonni hozzám.
Utálom az italt is. Az teszi ilyen szörnyűvé.
De sokszor olyan mintha nem is ivott volna, de akkor mégis miért viselkedik úgy.
Ha ennyire nem bír minket elviselni, miert nem kuld el minket. Ha így utal és mindenért beszól.
Övé a ház
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!