Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kiengednéd a 15 éves gyereked...

Kiengednéd a 15 éves gyereked Amerikába ösztöndíjjal egy évre?

Figyelt kérdés
Mostmár rengeteg ösztöndíj legetőség van ahol a fiatal tehetségeket és a jó tanuló diákokat jutalmazzák.Rengeteg 15-18 Éves nyer ilyen Erasmus meg hasonló ösztöndíjakat.Te kiengednéd mondjuk New Yorkba a 15 éves gyerekedet azzal a feltétellel hogy egy évig nem látod cserébe ő 1000 élménnyet szerez, új emberekkel és kultúrával találkozik?Sajnos pl Amerikába nem tudna a szülő kimenni mert zöldkártya kell amit vagy megadnak vagy nem.
2018. jan. 14. 11:28
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
70%
Ő 1000 élménnyet szerez, új emberekkel és kultúrával találkozik,na és itthon ezt a gyülőlik a legjobban,a mást a nem megszokottat,a más élményét,a társadalmi életet. Sok szülő a saját gyerekére irigy ha többre viszi,sikeres,boldog,élményei vannak stb nem ingerszegénységben él. Én ki engedném,unokanővérem egy évig volt Whasingtonban,hasonlon,utána Oroszárszágban,oroszforditó lett az egyik végzettsége,nem bánta meg,a szulei se.
2018. jan. 14. 12:14
 12/33 anonim ***** válasza:
93%

Egy barátnőm pont 15 évesen ment el Amerikába egy évre tanulni és ő is csak pozitívat tud mondani róla.

Az én szüleim más típusúak, a külföldi tanulási lehetőségeket ők is nagyon fontosnak tartották, de 17 évesen is maximum két hétre engedtek el külföldre, többre nem.

Hogy én elengedném-e a gyerekemet egy évre, nem tudom. Függene attól, hogy a gyerek mennyire megbízható, hová kerül, kik azok, akiktől segítséget kérhet, ha bármi problémája van, és hogy legyen lehetősége hazajönni, ha indokolt lenne. Ha mind jók a kilátások, valószínűleg elengedném.

2018. jan. 14. 12:21
 13/33 anonim ***** válasza:
24%

#11 Én úgy válaszoltam azt, hogy nem engedném 15 évesen, hogy nekem még nincs is gyerekem, az lenne az utolsó indok, hogy irigyelném tőle. Én is voltam már külföldön hosszabb időre, rövidebbre is sokszor nyaralni, de egy kiskorút akkor sem engednék el a Föld túlfelére 1 évre. Ez még amúgy olyan életszakasz, amikor nevelni kell őket, ott akarok lenni a mindennapjaiban, segíteni őt, és félteném is eléggé. Semmit nem veszít azzal, hogy 17-18 fölött megy külföldi útra, miről maradna mégis le? Előtte még az egész élet bakker...

Arról viszont 15 éves korában is lehetne szó, hogy mondjuk egy nyárra kimenne Angliába, vagy valahova Európába. Világot lát és nyelvet tanul úgy is, de nem egy másik kontinensen és nem 1 évre.

2018. jan. 14. 12:26
 14/33 anonim ***** válasza:
84%
Igen elengedném, szerintem nagyon jó lehetőség egy ilyen korú gyereknek,mind nyelv,iskolai,élmény, és önismereti szempontból is.
2018. jan. 14. 12:41
 15/33 anonim ***** válasza:
74%
13 pedig sok szulo irigy mindenre,siker boldog párkapcsolat stb,sot orulnek ha rossz kapcsolatban vergodsz, vagy épp semmi élményed,mert ők is abban élnek pf. Tudok olyat aki ez okbol kb 20 éve a szulei felé se néz mert szét mérgezték.. Az irigyseg meg sajnos magyar jellem..
2018. jan. 14. 12:46
 16/33 anonim ***** válasza:
85%

13,

Semmivesem kevésbé biztonságosabb egy nyarat Angliában tölteni. Nyilván eleve csak akkor engedném bárhová is, ha a helyről megbízható forrásból referenciát kapok és van annyi félretett pénzem -vagy valaki, akihez ilyen keressel fordulhatok- arra, hogy személyes jelenlétet igénylő probléma esetén azonnal menni tudjak.

2018. jan. 14. 12:51
 17/33 anonim ***** válasza:
94%
Ki hát. Ebben a korban családoknál szokták elhelyezni a gyerekeket, ahol a fogadószülők ugyanúgy vigyáznak rájuk, mint a sajátjukra, nem egyedül kószálna az a gyerek egy amerikai városban. Egy ideig önkénteskedtem az AFS-nél, az is arról szól, hogy középiskolás gyerekek sokszor a világ másik végén lévő országban töltenek el egy tanévet. Nagyon szokták élvezni, és tényleg rengeteg élménnyel, tapasztalattal gazdagodnak. Meg aztán ha valamelyik gyereknek mégsem jönne be a dolog, akár a következő repülőre felteszik és hazaküldik.
2018. jan. 14. 12:51
 18/33 anonim ***** válasza:
91%
fájó szívvel, de elengedném. z ő érdeke is volna, hogy önállósodjon. 1 év alatt megszokná az új környezetet, de biztos rossz lenne az egész családnak eleinte. honvágy, gyerek hiánya stb. de a szülői oldalról is hasznos lehet, ha egyke a gyerek vagy ő a legkisebb és most nem kell rá figyelni, akkor a szülők most egy kicsit magukkal is törődhetnek. és persze ott a skype, ahol videó kapcsolattal heti, napi szinten lehet beszélni. fészbukon is akár. szóval nem a világ vége.
2018. jan. 14. 13:00
 19/33 anonim ***** válasza:
84%
Aki nem engedné ki gyermekét, annak fogalma sincs, milyen lehetőségtől fosztja meg a gyerekét. Világot lát, tanul, fejlődik az önismerete, szélesedik a látóköre. Nem részletezem, rengeteg ilyen blogot lehet olvasni. Hatalmas előnnyel indul az életben, akinek ilyenben lehet része. A szülő, ha ettől megfosztja, azért mert félti (ami önzés), egész életében bánhatja.
 20/33 anonim válasza:
93%

Erre nem lehet sablon választ adni, ezt a szülőnek kell eldönteni mennyire érett a gyermeke.

Ha fiam nem egy link,gyerekes gondolkodású valaki, akkor persze menjen. Nincs visszahúzóbb dolog, mint a szülő "jajj legyen itt mellettem az a biztos" majomszeretete.

1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!