Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezt már nembírom tovább! Mit...

Ezt már nembírom tovább! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Az anyámról lenne szó!

SEMMIT nem enged meg csak parancsolgat!

Egész nap abból áll hogy az ő parancsait hallgatom és ha nem akarom megcsinálni akkor meg azt mondja hogy "ha nem csinálod meg akkor pofánverlek" majd pofánver...

Pl: Eggyik reggel erre keltem Ilyet szól: "Takarodj a fürdőszobába és takaríts fel" én meg azt se tudom hogy hol vagyok de ha 2 percern belül nem csinálom meg akkor már megüt!

Mit csináljak?

Meg ha nincs itthon akkor állandóan hivogat hogy "megcsináltad már ezt meg azt" ELEGEM VAN MÁR EBBŐL én nem vagyok senkinek sem a kutyája!!!!

És most mihez kezdjek? Ha megüt üssek vissza? Vagy mit csináljak???

2018. jan. 14. 04:50
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Hány éves vagy? Lány vagy fiú? Anyukáddal mi van? Pszichológiai esetnek tűnik...
2018. jan. 14. 05:18
 2/8 anonim ***** válasza:
26%
Valószínűleg egy 13 éves kamasz, aki így éli meg. De itt az oldalon tanultam meg, hogy az se igaz, amit kérdeznek.
2018. jan. 14. 06:29
 3/8 anonim ***** válasza:
41%
Hát ez igy nem oké, lehet te is követsz el hibákat, talán azokon lehetne javítani, amúgy ahogy nagykorú leszel érdemes költözni innen.
2018. jan. 14. 07:11
 4/8 anonim ***** válasza:
53%
Sokadik kamusztori.
2018. jan. 14. 07:39
 5/8 anonim ***** válasza:
88%

Amennyiben a kérdés kiírója által közzétett írás szóról szóra igaz, akkor sajnos a kérdező édesanyja valóban nincs jó mentális és érzelmi intelligenciai kondícióban.

Nyilván hiteles úgy lehet egy sztori, hogy hallgattassék meg a másik fél is, de ugye azt is tudjuk, hogy nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél.

Tehát nyilván van valós alapja.

Tudni kell, hogy az az ember, aki rendben van saját magával, tiszteli és szereti önmagát, az nem megy neki a másik embernek. Szülőként a saját gyermekének sem. Ha az a gondja, hogy a gyerkőc nem veszi ki a részét a házimunkából, akkor ezt korrektül közli. Sajnos láttam ilyet én is. A párom még tanulólány volt, otthon lakott, egyszerűen SEMMIVEL nem tudott elég jó lenni az anyja szemében. Az is örökké karattyolt meg habratyolt vele mindenért. Így aztán hosszú távon megromlott a viszonyuk. A lány már nem a párom, ma már 37 éves anyuka, 4 településsel odébb lakik.

Más. Semmi, ismétlen semmi nem indokolja, hogy a szülő ütlegelje a gyerekét.

Ha meg akar ütni, térj ki előle és nyugodtan mondd meg neki, hogy ez semmire nem megoldás. Amikor higgadt, érttesd meg vele, hogy fiatal vagy, tanulod az életet, neki is felelőssége van abban, hogy milyen ember leszel. A megfélemlítés már egx túlhaladott dolog, bebizonyosodott hogy nem működik.

Susan Forward Mérgező szülők című könyve is sok esetpéldát ír le, miként lettek emberi roncsok lelkileg felnőttkorukra sokan a szüleik érzelmi megközelíthetetlensége és arroganciája miatt.

Ha sehogy nem tudsz dűlőre jutni és messze vagy a nagykorúságtól akkor maximum gyermekvédelmisektől, családsegítőtől tudsz segítséget kérni, kétes eredménnyel.

2018. jan. 14. 08:37
 6/8 anonim ***** válasza:
18%
Hetente legalább egyszer van egy ugyanilyen szohasználattal megirt kamusztoti :) légy már kreativabb, lányom...
2018. jan. 14. 08:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Pont nem mindegy hogy egy 13éves vagy egy 18éves gyerekről beszélünk. Ez fontos infó lenne, persze az ilyen kérdéseknél "véletlenül" le szokott maradni...
2018. jan. 14. 09:44
 8/8 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók!

15 éves fiú vagyok!

Egyébként van olyan napja neki is hogy teljesen normális és nem parancsol hanem megkér!

És igen biztosan bennem is van hiba de ezt nem így kéne lereagálnia!

(Ez a kérdés eggyáltalán nem fake az id1óták kíméljenek!)

2018. jan. 15. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!