Egy templomba járó apa, hogy mondhat olyat a gyerekéről, hogy a levegőt is elvenné tőle?
Azt tudni kell, hogy elég agresszív természetű az apám, úgy nőttem fel, hogy az anyámat és a bátyámat durván becsmérelte. Folyton elhordott minket mindennek, aminek csak lehetett hosszú éveken át. Amúgy rendezett volt mindig az életünk, dolgoztunk, tanultam. Sok év lelki fájdalma 2009-2010 körül annyira kiélesedett, hogy meg akartam halni. Nem bírtam a folyamatos cirkuszt, az alaptalan vádaskodást, pellengére állításokat, szidalmakat.
De anyám miatt nem tudtam megtenni, ő is mondta akkoriban, hogy tudja hogy nem teszek ilyesmit.
Most hallottam vissza, amit mondott, igaz, hogy nem szeretem, de rosszat nem kívánok neki. Mégis most is miatta vagyok idegbe.
Nekem egyszer azt mondta egy ismerősöm amikor rákérdeztem miért csinál ilyen-olyan dolgokat, hogy "Majd Úgyis meggyónom a hétvégén."
Szomorú, de van aki így áll a dolgokhoz.
4# Nagyon egyetértek veled.Sokan azért ájtatoskodnak,mert úgy gondolják ez feloldozás a bűneikre.
Aztán megint mehet minden tovább.
A bigott vallásosok a legrosszabbak,
mert legtöbbször valami nagy lelkihiányosságot akarnak palástolni.
A templomjárás nem mentő körülmény,néhány száz éve még kötelező volt,de akkor sem voltak jobb emberek.
Az Én Nagymamámat egy templomba járó vénasszony szomszédja úgy ellenünk hangolta, hogy nem is hinnéd el. Nem minden templomba járó ember hiszi azt, amit ott mond a pap.
Egy ideig dolgoztam egy öregek otthonában, s olyan öregasszonyok jártak gyónni, hogy amint meggyóntak, újfent folyt a pletyka, a csúnya beszéd, a káromkodás és az átkozódás a szájukból. Némelyik szennylapnak becsületére válna, ahogyan kibeszélték a településünkön élő emberek húsz, harminc, ötven évvel ezelőtti dolgait.
Ha már az apádról van szó, az én spermadonoromat jó pár ilyen álszenteskedő vénasszony hatására a családom azt akarta, hogy hívjam meg a diplomaosztómra. Én azonban nem voltam rá kíváncsi, miután, több mint 20 évig semmit nem kaptam tőle és meg sem látogatott.
Visszatérve a templomba járásra: Sokan azért járnak templomba, mert abban látnak lehetőséget. Egy nagy köpönyegforgatás az egész. Minél élesebben tud paradigmát váltani az egyén, annál biztosabb, hogy minden rezsim alatt lesz JÓ! munkahelye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!