Egy anyának élete végéig gondoskodnia kell a gyerekéről szó nélkül, ha az igényli és olyan a kapcsolatuk?
Elég sok ilyen esetet látok a környezetemben. Van olyan haverom, aki így is vélekedik, még késő huszonévesen is az anyja húzza ki a bajból, kiszolgálja, ha otthon van.
Másik ismerősöm meg otthon lakik, kétszer voltam náluk, mindkétszer pénzt kért az anyjától, nem köszönte meg, sem a szendvicset, amit csinált az anyja, én szégyelltem magam, direkt hangosan megköszöntem, ismerősöm csak ült faarccal.
Utána mondtam is neki, hogy ez gáz volt, erre ő csak megvonta a vállát.
Nem fura ez egy kicsit? Mármint legalább egy köszönöm vagy ilyesmi. :O
#2 Nem értem. Hogyhogy "illik"? Egy harminc éves emberről miért illik gondoskodni az anyjának?
Amúgy meg, kérdező, ez a szülői nevelés hibája. Ezt a szülők maguknak csinálták, most megehetik.
"smerősöm csak ült faarccal.
Utána mondtam is neki, hogy ez gáz volt, erre ő csak megvonta a vállát. " - az ismerősöd egy bunkó. És azért az, mert a szülei megengedték neki. Nálunk alapvetés mindent megköszönni. Személy szerint nekem égő lenne segítségért kuncsorogni a családnál ennyi idősen, de ahogy már mondtam, ezt a szülők rontották el. Tulajdonképpen nem tudom ezért őket se sajnálni. A gyerekek meg akkor fogják megtudni, milyen egyedül boldogulni, mikor már nem lesz kit kihasználni.
"Egy harminc éves emberről miért illik gondoskodni az anyjának?"
Hát ha a 30 éves fiam náthás lesz, azért el fogok hozzá szaladni egy tál levessel. Ez is gondoskodás, és normális családban így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!