Szülők, ti jó szemmel néznétek, ha gyereketek egy bűnös múltú, buta, agresszív alakkal lenne tartós kapcsolatban? Mit tennétek?
Kérdező, szerintem egy normális ember a gyerekét abban támogatná, amit a gyereke szeretne (kivéve persze az erőszakos bűncselekmények elkövetését), és nem abban, amit ő maga tart jónak, mert - újra elmondom - nem az ő élete, nem neki kell megfelelnie.
A gyereknek meg bizony joga van a saját életéhez, benne a saját jó és rossz döntéseivel, tévedéseivel is. Tudod, még a legrosszabb saját döntés is jobb, mint a legjobb rákényszerített.
#33, van, és sok mindenben hasonlít rám, de sok mindenben különbözünk is... csak ez nekem egy percig nem okoz gondot, lévén az első perctől úgy gondolom, hogy ő egy másik ember, és nem az én tulajdonom.
Én elmondtam érthetően, milyen lehetőségei vannak a kérdésedben szereplő "kedves" anyukának, innen az ő döntése, hogy igyekszik-e elfogadni a lánya választását és döntéseit, vagy nagyon egyedül és nagyon magányosan akar megöregedni... a beleavatkozás kérdése nem az ő döntése, mert azt szerencsére nem tud - ha akarna, ha nem.
Ha meg képtelen tudomásul venni a helyzetet, a területi mentálhigiénés gondozóban ingyen van a pszichológus.
Kérdező, most őszintén, mit szeretnél, egy szülő meddig erőszakolhassa rá a saját véleményét és értékrendjét a gyerekére, persze "csak jót akarva"??? Egy gyereknek mikor legyen végre esélye megszabadulni a szülei "csak jót akarás"-ától, és a saját életét élni a saját elképzelése és értékrendje szerint?
Nézd, a párom 18 évesen hozzám költözött, és a szülei ezt a véleményük elmondása után tudomásul vették, és igyekeztek normális viszonyt kialakítani velünk. Ennek 21 éve, és a mai napig kifejezetten jó a kapcsolat közöttünk. Előzőleg az én anyám minden áron rám akarta erőszakolni a saját értékrendjét, nem véve tudomást róla, hogy felnőttem, persze "csak jót akarva". 27 éve nincs semmiféle kapcsolat köztünk.
Na, szerinted melyik a helyes szülői magatartás? (én testközelből ismerem mindkettőt, és azt is, hova vezet)
A 24-es vagyok,és akkor is fentartom a véleményemet ,
ha a lepontozókat 24 kenguru fogja megfarkalni egymás után és 12 bakjecske kényezteti orálisan a seggük partját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!