Szülők, ti jó szemmel néznétek, ha gyereketek egy
bűnös múltú, buta, agresszív alakkal lenne tartós
kapcsolatban? Mit tennétek?
Figyelt kérdés
Van egy rokonunk, egy lány, akinek az apja meghalt még a kamaszkora kezdetén, azóta ő egyedül nem tudott vele sokat törődni azon kívül, hogy volt étel meg egy fedél alatt laktak, a lány teljesen elkanászodott és egy börtöntöltelék, agresszív, gyakran részeg, 8 általánost sem végzett 40 körüli alakkal állt össze és hozzá költözött valami lepukkant lakásba. Az anyja sokat dolgozik és sajnálja, hogy nem tudott jobban odafigyelni a lányra, és el van keseredve, hogy mit tegyen most. A lány már betöltötte a 18-at. Tudom, hogy itt azt szokták írni, hogy felnőtt korú, az ő élete, nem szabad beleszólni, de írtam, hogy az anyja nem nagyon tudott rá odafigyelni, és emiatt most nem nagyon tud még felnőtt döntéseket hozni, csak lázad meg azt csinál, akar, szó szerint.
9-es. Ha egy 30-as dolgozó nő a szüleivel él, nem "elveszik a pénzét", hanem jogos, hogy a rezsire, kajára, kiadásokra nemcsak a szülők nyugdíja megy, hanem ő is beszáll, ha ennyi idősen még otthon van. Ha elköltözne lehetne saját használatú lakáskulcsa is.
2018. jan. 11. 17:21
13/42 anonim válasza:
Elveszik a teljes fizetését,nincs jovodelme semmi,csak papiron ha meg nem adja oda,musor van, probált már lépni,volt h hozzánk jott át,de ne tudd meg ,majdnen engem meg a férjemt vitették el a rendőrökkel. A láasunkban cirkuszoltak a gyerekeink elott,akkor dontottünk ugy h inkább fére nézunk és sajnáljuk de menjen máshová segitségért. Milyen rezsire kell egy teljes fizetést elvenni egy dolgozo nőtől,és h nincs lakás kulcsa az is rendben van gondolom,és h még fiuja se volt,családja meg nem is lesz de a szulok elpatkolnak kb az utcára mehet majd mert életképtelen...
2018. jan. 11. 17:27
14/42 anonim válasza:
Bocsi te se adsz a gyerekednek lakáskulcsot az otthonához. Ja már értem miért is nornmális ez szerinted,én a gyerekeimnek adtam képzeld pedig kettő kiskoru még. :) Nem is akarnak szokni menekulni itthonrol m ajd amint betoltik a 18 at.
2018. jan. 11. 17:29
15/42 A kérdező kommentje:
Most miért támad mindenki? Teljesen elkanyarodtunk a kérdésemtől, teljesen másról beszéltek és folyamatosan csak kötekedtek.
Hogy miből gondolom azt, hogy a szülő jobban tudja mi a gyereke érdeke? Onnan, hogy a gyerek, még ha papíron be is töltötte a 18-at, a bulizás, a felelőtlen döntések, a lázadás időszakát éli, nem tud felelősségteljes döntéseket hozni, kell aki útba igazítja.
2018. jan. 11. 17:36
16/42 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem nem volt soha csavargó, "kulcsos gyerekem". Egy fiam van, akit példásan neveltem, mindig kész volt a házi feladata, nem csinált marhaságot, nem csavargott, egyetemet végzett, és amint talált munkát elköltözött, ma családja van. Soha nem volt igénye lázadni, mert nem úgy neveltem. És én vagyok a rossz szülő.
2018. jan. 11. 17:38
17/42 anonim válasza:
Kedves kérdező akkor verd láncra te is a gyerekeidet,neveld oket arra h hazidniuk kell mert nem lehet onállo döntese véleménye semmirol,felnottként is eroszakold rájuk a te dontéseidet,éld helyettük az életet,ha hagyják persze,mert elnyomni igazábol csak azt lehet aki engedi,engem se a szuleimnek, se a volt férjemnek nem sikerült. Lezártam a veled valo eszme cserét mert fáraszto. :O
2018. jan. 11. 17:41
18/42 anonim válasza:
Attol h kulcsa van még nem csavargo senki,foleg 18 felett,joga van kimenni emberek kozé,de érzi h otthona van és nem borton ahol beengedik kiengedik van. Ennyi.
2018. jan. 11. 17:43
19/42 anonim válasza:
"Soha nem volt igénye lázadni, mert nem úgy neveltem. És én vagyok a rossz szülő." - Kérdező (#16) te mondád... én csak egyet értek...
Tudod, az ember személyiségfejlődésében van egy olyan korszak, amikor a lázadás a természetes (ha úgy tetszik "a normális"), és annak hiánya jelzi, hogy kimarad valami fontos tapasztalás az illető életéből. Nem is tudom, mi tragikusabb, a 60 éves lázadó, vagy a 20 éves konformista...
2018. jan. 11. 17:59
20/42 anonim válasza:
Gondolom az egyetemista fiának se adott kulcsot az otthonához,ne hogy csavargo legyen..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!