Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti vennétek a 11 éves gyereket...

Ti vennétek a 11 éves gyereketeknek 100 000 forintos szemüveget?

Figyelt kérdés

Igazából egy családi beszélgetés alkalmával merült fel a téma. Egyik rokon ilyen összegű szemüveget vett. Úgy jól állnak anyagilag de azért erre nagyon kellett spórolniuk. Az volt az ok hogy olcsóbb szemüveget nem is hordana a kisfiú,akkor nem is lenne értelme megvenni.

Nem irigységből írom, csak nem tudom megérteni, hogy igazából miért is ilyen felfogással megy a dolog. Ha olyan szemüveg lenne ami 50 mert csak arra futja akkor miért nem lehet rászólni hogy ez van erre futja ugyanúgy hordani kell. Hozzáteszem max tv nézésre van használva.

2018. jan. 10. 18:18
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
75%

Olyan bántóan sok kérdés van "mit szóltok a rokonom/feleségem/barátnőm/stb. tettéhez?" hogy borzalom. El nem tudom képzelni, hogy kedvelek valakit és konkrétan kibeszélem a neten vadidegenekkel. Bűntudatom lenne és egy trágyának érezném magam.

Remélem engem egyik szerettem vagy barátom sem beszél ki itt, mérhetetlenül csalódnék benne emberileg.

2018. jan. 10. 18:41
 12/28 anonim ***** válasza:
95%

Nekem nem lenne probléma, ha a gyereknek 100k HUF-os szemüvege lenne. De nem mindegy, hogy még nő-e mennyire tud rá vigyázni és hogy állandóan kellene-e hordania.

Ő 11 éves, aki csak most kezd el igazán nőni és az a 0,75 nem a világvége.

Viszont ahogy már előbb is írták ez már csak egy tüneta probléma gyökere máshol van.

2018. jan. 10. 18:41
 13/28 anonim ***** válasza:
96%

" Hozzáteszem max tv nézésre van használva."

"Itt egy egyszerű olvasó szemüveg a helyzet, pontosan a keret."

Olvasó szemüveggel fog tévét nézni?

2018. jan. 10. 18:47
 14/28 anonim ***** válasza:
63%
Természetesen NEM.
2018. jan. 10. 18:52
 15/28 anonim ***** válasza:
80%
Az én olvasószemüvegem (pedig nem 0,75 dioptria!) 8900 Ft volt összesen, olyan klassz (bár nem márkás) kerettel, hogy simán hordhatnám utcára is, ha kellene. És nem 11 éves vagyok! Igaz, valóban horror áron van a speciális lencse, de a designer keret is.
2018. jan. 10. 19:15
 16/28 anonim ***** válasza:
72%
Mitől olyan drága? Át lehet látni vele a falon? Gyereknek felesleges.Kinövi, üveget kell cserélni, stb.De még magamnak se vennék ennyiért,hülyeség.Maximum, ha valami nagyon extrás maga az üveg.
2018. jan. 10. 19:23
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Olyan a gyerek, amilyenre nevelték. Maguknak köszönhetik a szülők, hogy 100ezerért kell szemüveget venniük.
2018. jan. 10. 19:29
 18/28 anonim ***** válasza:
89%
Dehogy vennék, magamnak se, túl drága.
2018. jan. 10. 19:32
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Feleslegesen drága, ha felvetne a pénz, akkor is csak akkor vennék magamnak ilyet, ha nagyon szuper keret és akarom és kész. De tökéletes, remekül álló, szép, tartós keretem van sokkal olcsóbban...

Az pedig elég beteg dolog, hogy az árát nézi valaki a keretnek. A minőségét, szépségét, azt értem, de csak azért venni valamit, mert drága... Mint amikor fülemülenyelvet ettek a menők, ami nem volt finom, de legalább drága... Szánalmas. A gyerek nevelésénél nagy bajok vannak.

2018. jan. 10. 19:37
 20/28 anonim ***** válasza:
11%

Kizárt,amúgy is 11 éves gyerekről van szó,aki ha bármilyen szemüveget is kap, lehet az 1 milla is,de nem való még! Mert csak tovább rontja a szemét,ha +/-.

Inkább szemüveg nélkül erőltesse csak,és késöbb nem is kell majd,ez tuti.

2018. jan. 10. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!