Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak? A 20 éves fiam...

Mit csináljak? A 20 éves fiam nem dolgozik, nem is tanul, egész nap alszik, este meg elmegy a haverokkal szórakozni, gyakran reggelig.

Figyelt kérdés
Hiába mondom neki, keressen munkát, vagy tanuljon... hatástalan. Semmit nem segít itthon, még bevásárolni, magára mosni, takarítani se...A nyugdíjas anyján élősködik.

2018. jan. 9. 11:11
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
24%

" "Az igaz, hogy sokat mondogattuk neki, hogy közepes átlaggal sehova nem veszik fel."

Ezaz... Leromboltátok az önbizalmát. Sok hasonló kijelentéssel egy életre tönkre lehet tenni egy fiatalt."

Ja, mert ha lusta a gyerek, simogatni kell a buksikáját, hogy jaj kisfiam, nem kellene ennyit tanulnod.... Na nehogy már a szülő feleljen mindig mindenért.. ha negyvenesen is ilyen élősködő kis görény lesz, az is anyuék hibája, mert elvették az önbizalmát? Én úgy látom, túl sok van neki.

2018. jan. 13. 19:51
 52/57 A kérdező kommentje:

Egyrészt, az apja elvesztette az állását, még nem nyugdíj korú, ezzel együtt folyamatosan dolgozik, de nem állásban.

A gyerekre már nem mosok, pénzt nem adok neki, időnként egy napra elmegy egy alkalmi munkára, abból van némi zsebpénze, amúgy meg a barátaival van, keveset költenek, megosztják egymással, amit isznak, esznek. A telefonját csak azért töltöm fel, hogy kapcsolatom legyen vele, ha valami gond van.

2018. jan. 13. 20:17
 53/57 anonim válasza:
0%

Az a gyermek csak szabadszellemű... Nem kellene keretek közé fogni a szabadon szárnyaló lelkét, ez rút, korlátolt, anyagi világ számára durva... Hadd járja a saját útját, hadd fedezze fel a világot. Mert egy művészlélek és szabadelvű.

Én idén leszek 25 éves és én se dolgozok. Itthon vagyok és nem csinálok semmit. Szemlélődök a világban és hagyom, hogy átcsorogjon az agyamon a valóság percepciója. Mert én egy művészlélek vagyok. És szintén a szabadszelleműséget vallom. Azzal, hogy nem csinálok semmit, lehet hogy alkotok is. Én vagyok a semmi művésze. Ha az életemből nem maradt fenn semmi... Hát akkor tökéletes lett az alkotásom. :) Most lehetne mondani hogy a semmittevők evolúciós zsákutcák, de ha ez úton kihalok, akkor végül is jót tettem mint egyén a nagy egésszel: az emberiséggel.

És ez úton a felsőbbrendű jóhoz járulok hozzá a semmi művészeként. 🙂

2019. jan. 7. 03:50
 54/57 A kérdező kommentje:
Minden betűje igaz, -az anyuka vagyok, én írtam ki a kérdést.
2019. jan. 7. 09:48
 55/57 A kérdező kommentje:
Bocs, most látom, a 10. válaszra reagáltam. A kérdés kiírója vagyok.
2019. jan. 7. 12:18
 56/57 anonim ***** válasza:
"Én idén leszek 25 éves és én se dolgozok. Itthon vagyok és nem csinálok semmit. Szemlélődök a világban és hagyom, hogy átcsorogjon az agyamon a valóság percepciója. Mert én egy művészlélek vagyok. " Nem tudtam hogy a "művészlélek" A kihasználós, pofátlan élősködő szinonimája.
2019. jan. 12. 16:42
 57/57 A kérdező kommentje:
56-osnak: Ha "Művészlélek" vagy, legalább "Alkotsz" valamit?Készülsz valamire? Van Célod, Motivációd?
2019. jan. 13. 11:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!