Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak? A 20 éves fiam...

Mit csináljak? A 20 éves fiam nem dolgozik, nem is tanul, egész nap alszik, este meg elmegy a haverokkal szórakozni, gyakran reggelig.

Figyelt kérdés
Hiába mondom neki, keressen munkát, vagy tanuljon... hatástalan. Semmit nem segít itthon, még bevásárolni, magára mosni, takarítani se...A nyugdíjas anyján élősködik.

2018. jan. 9. 11:11
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
83%
Hogy ne tudjon elmenni, bocsánat, fáradt vagyok :D
2018. jan. 9. 13:54
 32/57 anonim ***** válasza:
57%

21-es

Te tipikus barom vagy.

Pont emiatt nem fogja talalni a helyet. Holnaptol azonnal menjen tanulni....Ja. Aztan majd nem tetszik neki a szak es johet a szakvaltas. Vagy ott hagyja az egeszet a fenebe.

Komolyan mondom szerintem gyermekvallalas elott intelligencia szintez kellene meretni minden leendo szulovel,es ha valaki nem uti meg a szintet,akkor annak ne legyen gyereke,kesz.

Mert ezeket a szokasokat,meg hozzaallast csak tovabb orokititek,es majd a gyereketek gyereke is szivni fog emiatt.

Ez arra is vonatkozik aki egy internetes anonim oldalon %-os hasznossag alapjan itel meg embert,es a tanacsait. Amikor itt korulbelul like es dislike gombnak van hasznalva ez a funkcio.

2018. jan. 9. 14:43
 33/57 anonim ***** válasza:
59%
Szintet*
2018. jan. 9. 14:44
 34/57 anonim ***** válasza:
68%
Hát valamit nagyon elrontottatok kiscsikó korában. Kellett volna lökni rajta még egyet. Már nem tudsz mit, majd a haverok jó útra terelik, és rájön magától.
2018. jan. 9. 14:46
 35/57 anonim ***** válasza:
34%
Kell lennie egy ilyen szakasznak is az életében, ebből tapasztal. Majd kinövi, nyugi. Én azt javasolnám neki, hogy menjen ki külföldre, egy-két évre. Lásson világot, éljen kint Angliában mondjuk, és ott kénytelen lesz dolgozni, és ellátni magát. Vedd meg neki a repülőjegyet. A beszéd itt már kevés.
2018. jan. 9. 15:01
 36/57 anonim ***** válasza:
52%

Miből tapasztal, a bulizásból?:D

Kedves kérdező, a megoldás a következő: keresel egy olcsó albérleti szobát, kifizeted egy hónapra, aztán hazaballagsz, összecsomagolod a gyermek cuccát, és átszállítod oda. Ezek után a kezébe nyomsz még 40-50 ezret meg az albi kulcsát, és kitolod az ajtón, amin zárat cseréltetsz. Közlöd vele, hogy innentől ő tartja el magát, sok szerencsét, vasárnap jöhet ebédre. Biztos lehetsz benne, hogy fog találni magának melót, itt csak az nem dolgozik, aki nem akar, előbb-utóbb talán arra is rájön, hogy a saját érdekében kéne szerezni valami szakmát legalább. Ha majd idáig eljut, és tesz is érte kézzelfogható módon, újratárgyalhatjátok az esetleges támogatás kérdését - erősen szem előtt tartva azt, hogy neked a saját nyugodt öregkorodat kell elsősorban biztosítanod, miután egy ilyen léhűtőre aligha számíthatsz.

A tisztánlátás érdekében: egyetlen szülő sem köteles a felnőtt, munkaképes gyereke dologkerülő, here életmódját finanszírozni, még lakhatást sem kell biztosítania számára. Bármilyen rémisztő egyeseknek, a nagykorúság nemcsak jogokkal, hanem felelősséggel és kötelezettségekkel is jár.

2018. jan. 9. 16:02
 37/57 anonim ***** válasza:
58%

Mondja ezt a nyugdíjas szülő,aki Kádárban nőtt fel...

Minek szültél gyereket 40 felett?Ki kérte?

Ha nincs pénze,miből jár szórakozni?

Nem érzed az ellentmondást?

2018. jan. 9. 17:25
 38/57 anonim ***** válasza:
68%
#32 Pont te beszélsz intelligenciatesztről? Mikor véleményed szerint teljesen rendben van, ha egy 20 éves felnőtt semmit nem segít otthon, nem hajlandó se dolgozni, se tanulni, a bulizás viszont megy ezerrel, természetesen mindezt a szülei pénzéből? Fogom is magam és otthagyom az egyetemet, hiszen a szüleimnek kutya kötelessége lenne engem életem végéig eltartani, addig majd azt mondom, hogy “még nem tudom, mi akarok lenni”. Na, kívánom, hogy ilyen semmirekellő gyereked legyen, aki lusta és csak kihasznál :D Kíváncsi leszek, hogy akkor is ezt látod-e majd helyesnek. Az egy dolog ugyanis, hogy a szülőnek támogatnia kell a gyerekét, amíg nem TUD a saját lábára állni, nem addig, amíg nem AKAR.
2018. jan. 9. 17:27
 39/57 anonim ***** válasza:
87%

"Mondja ezt a nyugdíjas szülő,aki Kádárban nőtt fel... "

Távolról sem vagyok nyugdíjas.:D Nagyon fáj, hogy a parazita hülyegyereket senki sem köteles eltartani - akár nyugdíjas az anyja, akár nem? Netán te is hasonlóképp "gyűjtesz tapasztalatokat", azért zavar ennyire a dolog?:DDD

2018. jan. 9. 17:32
 40/57 anonim ***** válasza:
72%

A kérdezőnek írtam,nem neked.

Ha valaki nem dolgozik,akkor miből van pénze szórakozni?

Akkor meg az anyuka ad neki erre pénzt.Akkor miért másoktól vár segítséget?

Az meg teljesen lényegtelen,hogy az anyuka nyugdíjas-e vagy sem a kérdésben.Van,aki jobb nyugdíjat kap,mint más aktív keresőként.

Meg ilyen bözsi utalvány,olyan bözsi utalvány...

2018. jan. 9. 19:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!