Van itt olyan, aki apa nélkül nőtt fel?
Meg úgy egyáltalán nem volt férfi a családban?
Mikor tudatosult bennetek a dolog, hogy máshogy is alakulhatott volna?
Ismertek jó könyveket, írásokat a témában?
Hímnemű emberek voltak, ferfiak nem nagyon. Apámmal egy fodel alatt eltem 18 eves koromig.
25 eves krom korul tudatosult hogy mindezt valahogy fol kell dolgoznom, es kezdenem kell vele valamit.
Pal Ferenc es Csernus Imre videóit nézegettem,azokból sokat tanultam.
Apám olyan 8 éves koromban költözött el végleg tőlünk. Már előtte is próbálkozott azzal, de az akkori nője kidobta, anyám meg visszafogadta. De igazából már az "együttélésünk" alatt is csak enni, fürödni meg aludni járt haza. Az elköltözése után is tartottuk a kapcsolatot. Ezalatt azt kell érteni, hogy néha megjelent nálunk. Ilyenkor veszekedett, kritizálta az eletenetzes vágyainkat, rosszabb esetben agyon akarta verni anyámat.
Ezek alapján szerintem mondhatjuk, hogy apa nélkül nőttem fel. Más férfi sem volt jelen az életemben, aki példaként szolgálhatott volna. Mindig is élt bennem a gondolat, hogy jó lenne egy apafigura, aki mellettem áll és mindenben támaszt nyújt. Persze anyám egész életemben támogatott és mindig mellettem állt (és emiatt mindig is példaképként fog szolgálni számomra), de kellett volna egy férfi is. Úgy érzem, hogy nem tudtam igazi férfivá fejlődni a férfiminta hiányában. Nekem soha sem voltak "fiús programjai" apámmal. Úgy érzem, hogy egy nagyon fontos elem maradt ki az életemből, amit egyszerűen már nem lehet pótolni. Legfeljebb annyit tehetek (és fogok is tenni), hogy a gyerekeim számára "igazi apa" leszek.
Én. Szerencsére sosem ismertem. És nem is akarom.
Helyette ott volt a nagypapám és a nagyim. Ők neveltek helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!