Bántalmazó szülőkkel felnőttek, ti is éreztetek így?
Gyerekként el nem tudtam képzelni, hogy más barátnőim, osztálytársaim, egyszerűen más gyerekek hogyhogy nem félnek a szüleiktől, hogy tudnak nyugodtan bejönni az iskolába, várni, hogy hazamehessenek, hogy lehetnek ilyen kiegyensúlyozottak.
Kislányként (10-11) azt hittem, az osztálytársaim csak viccelnek azzal, amikor azt mondták, őket nem szokták megverni, számomra ez hihetetlen volt.
13-14 évesen is úgy éreztem, minek az embernek család, ha az a lényege, hogy bántják egymást, jobban fél az ember, mint az iskolában, vagy idegenektől.
Egyszer még etika órán mondta a tanítón néni nyolcadikban, hogy a gyerekek akkor érzik biztonságban magukat, ha otthon vannak a szüleikkel. Erre nekem az volt az első gondolatom, azokkal a gyerekekkel valami biztos nagyon nincs rendben, mert én akkor érzem magam biztonságban, ha egyedül vagyok otthon, vagy ha jó messzire onnan.
Elég durva bántalmazásban és lelki terrorban részesültem kb 3 éves korom óta (nincs olyan emlékem, amiben még nem féltem volna) egészen 19 éves koromig, amíg el nem költöztem, de még mindig valahogy nem vagyok rendben teljesen.
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!