Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok, kinek van...

Mit gondoltok, kinek van igaza anyósommal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
A feleségemmel sokat veszekszünk mostanában. Az ő anyjának pénz kéne. Ő támogatná, de szerintem nem érdemli meg a vén szatyor. Rosszul bánik a pénzzel, hülyeségekre veri el a nyugdíját. Senki sem kényszerítette, hogy mindenféle jósnőre, meg "csodagyógyszerre" költsön, de megtette, és most ül a gödörben. Ami engem illet, nem szeretnék mellé ülni. A feleségemmel harmóniánmban éltünk, és sok konfliktust megoldottunk, ezt kivéve. Amóta tart ez a dolog, egyre jobban megromlik a kapcsolatunk. Korábban közös kasszán voltunk és együtt döntöttünk minden kiadásról. Csak arra költöttünk, amiben mindketten megegyeztünk. Én sem vettem meg azt, amit a feleségem megvétózott, annak ellenére, hogy a kétszeresét tettem hozzá az életünkhöz, minden hónapban. Erre az őrületre pedig én mondtam nemet, mert az anyja egy feneketlen kút. A feleségem hetekig duzzogott és utólag elmondta, hogy kevésbé feltűnő dolgokkal támogatta ez alatt is az anyját, pl otthonról vitte levelenként az igazi gyógyszert, meg csomagolt az ebédből stb. Nem haragudtam rá, de megoldás kellett, ezért megegyeztünk, hogy pénzügyileg önállóak leszünk. A számlákat én rendezem és ő adja a felét, a bevásárlásokat pedig általában ő intézi és én adom a felét. A fiúnknak nagyjából veszünk egyformán dolgokat. Megegyeztünk, hogy ami vele kapcsolatos, azt nem számoljuk el egymás felé. Innentől ő támogathatta az anyját a saját pénzén és sokáig újra szent volt a béke. Aztán egyszer elém állt, hogy az adott hónapban legyek megértő, és fizessek ki én minden rezsit, mert magán orvoshoz vitte az anyját és nincs egy fillére sem. Mondta, mondta a magáét, hogy anyuka így meg úgy szenvedett, ő meg nem bírta nézni, hogy várnia kell, mert későre kapott időpontot a szakrendelésre, ezért elcipelte egy magándokihoz. Nem haragudtam rá, mondtam, előfordul az ilyen. Azóta viszont többször is előkerült a dolog, hogy ha nem is ilyen nagy összegben, de én álltam több mindent, mert őt lehúzta az anyja. Most már ott tartunk, hogy közvetve mégis én pénzelem azt az őrült nőt. Mit kéne tennem?
2018. jan. 4. 18:07
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
97%

Önmagában az érthető lenne és nem tartanám hülyeségre kidobott pénznek, ha valaki magánorvoshoz megy, mert hosszúak az előjegyzési idők.

Habár ahhoz vastag arcbőr kell, hogy valaki erre a kényelmi plusz-szolgáltatásra a gyerekétől vagy a vejétől elfogadjon pénzt.

De egy maszek szakorvos 8-10e Ft körül kér egy alkalomért. Emiatt nincs feleségednek egy fillérje sem? Bakker, gazdálkodja ki!

És természetesen a minimum minimuma az, hogy előre szól, nem utólag szól, hogy elfogyott a pénze.

Sajnos az a véleményem, hogy nejed eltanulta anyjától ezt a pénzszóró, léha mentalitást. Megváltozni nem fog, anyja mellé fog ülni abba a bizonyos gödörbe, és ha hagyod, akkor téged is maga mellé fog rántani.

Szomorú, de a váláson kívül nem tudok mást mondani. Illetve talán a válással való fenyegetés jobb belátásra téríti. Talán...

2018. jan. 4. 21:51
 22/30 anonim ***** válasza:
95%

hááááát én felvázolnám neki, hogy mit mondott a doki...És ha azt hogy semmi baja akkor minek költenél rá? Ha ezt az érvelést a feleséged nem érti meg akkor így járt.Különben is ha nincs életveszély várja igenis ki az sztk-t.

Anyósod valószínüleg nem feneketlen kút, hanem szenilis lett. Idős korra az én mamám folyton top shopból rendelt és nem akart semmi rosszat speciel ő nekünk vett értéktelen holmikat:D.

2018. jan. 4. 23:49
 23/30 anonim ***** válasza:
73%

"Rosszul bánik a pénzzel, hülyeségekre veri el a nyugdíját"

Mégis mennyi a nyugdíja, hogy még nektek kell támogatnotok?

2018. jan. 5. 01:18
 24/30 anonim ***** válasza:
98%
Nálunk hasonló volt a szitu. Párommal dolgoztunk mint az állatok, volt, hogy este is caak hogy előrébb jussunk. "Anyós" nem dolgozott, sosem szeretett dolgozni viszont költeni annál inkább. Amikor a férje otthagyta, fogott magának egy másik balekot aki elvette. Viszont keveset keresett az új pasi, "anyós" meg továbbra is költekezett. A számlákat nem fizette, ebben a párom segített nekik sokáig. Nálunk is volt vita belőle, nem is kevés. Aztán vettek fel hitelt, amiből vettek egy vadi új szalonautót. Akkor mondtam, hogy ha továbbra is szeretné támogatni a jó édes anyját, akkor odaköltözhet hozzá, de engem felejtsen el. Belátta, hogy igazam van. Akkor elzártuk a penzcsapot és mi voltunk a legnagyobb szemetek a világon. 6 éve nem tartjuk "anyósékkal" a kapcsolatot. Azóta elárverezték a lakásukat is...
2018. jan. 5. 10:24
 25/30 anonim ***** válasza:
96%
Mindenkepp hintsd el a felesegednek h nem vagy hajlando kozvetve tamogatni az anyjat ha elszorja még a te feleseged fizeteset is. Am sem vagy koteles tamogatni...
2018. jan. 5. 11:41
 26/30 anonim ***** válasza:
96%
Ha van rendes nyugdíja ami elég lenne, akkor nehogy már még ti adjatok pénzt, mert ő hülyeségekre költi.
2018. jan. 5. 17:28
 27/30 anonim ***** válasza:
90%
Próbálj meg a feleségeddel beszélni arról, hogy azt a pénzt amit anyósnak adtok azért mert ő elherdálja a sajátját, esetleg félre tudnátok rakni a gyermeketeknek.talán így lehet rá hatni.
2018. jan. 6. 00:22
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látom, hogy a feleség már "elherdálta" az internet árát is, mert napok óta eltűnt a kérdező.
2018. jan. 6. 17:30
 29/30 anonim válasza:
90%
Mint említetted, te dupla annyit keresel, mint ő, mégis fele-fele arányban fizettek mindent. Annyiban lehetnel megértő, hogy azt mondod, én többet keresek 2x, úgyhogy többet bele is fizetek a közös dolgokba. Több pénze lenne- 1.nem kérne 2. Nem fájna, hogy a te pénzed megy az anyukára, mert te azt a közös költségekre költöd. Utána a saját pénzével azt csinál, amit akar. Gondolom naiv és megteszi az anyjáért azt is, amit o pl nem kapott. Ez ellen nem tudsz mit tenni. Jószívű. Nem mondhatod neki, hogy az anyját nem viheti el orvoshoz.. jó anya lehet egyébként.
2018. jan. 13. 18:12
 30/30 anonim ***** válasza:
66%
helyzetjelentést kaphatnánk?
2018. jan. 13. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!