Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik szegény családban nőttete...

Akik szegény családban nőttetek fel, milyen komplexusaitok maradtak?

Figyelt kérdés

Rossz szokások, tipikus szegényes gondolkodásmód, extrém spórolási szokások, bármi.

Hogyan sikerült ettől megszabadulni?

Alakult ki esetleg valami jó szokásotok is?

Én is elég rossz körülmények közül jövök. A gyerekkori állapotoknál jobban élünk most, az átlagnál rosszabbul.

Bár már nincs olyan gondom, hogy ne lenne mit enni, többnyire azt eszek, amit szeretnék.

Viszont sokszor egyszerűen nem vagyok hajlandó enni. Megszoktam gyerekként, tiniként, hogy folyton éhes vagyok, így gyakran elfordul manapság is, hogy csak akkor vagyok hajlandó enni, amikor már rosszul vagyok az éhségtől, vagy legalábbis már fáj a fejem/hasam, mert annyira rögült bennem, hogy az éhség a normális állapot.

Igyekszem betartani a fő étkezéseket, ha otthon vagyok, ez segít némileg. (Mármint, hogy x órakor készítek reggelit/ebédet/vacsit, és nem várom meg, még elkezdek szédülni).

De továbbra is csak nagyon kis mennyiséget eszek, és képes vagyok mindent napokra elosztani, hogy tovább tartson (természetesen csak olyasmit, ami nem romlandó)

Minden kiadásomat vezetem, akkor is, bár ez inkább jó, mintsem rossz szokás.

Ritkán veszek új dolgokat, x mennyiségű külön megtakarítást csinálok y mennyiségű célra, mert félek, hogy egyszer valami fontosra nem lesz pénzem.

Nagyon figyelek az árakra, mindenből az ár-mennyiség arányt nézem, nagy kiszerelésű dolgokat veszek, és nagyon tudok örülni, ha kifogok valamit jó áron.

Viszont képes vagyok mindenen spórolni.

Sampon/balzsam ki kell tartson fél évig, és külön teszek rájuk félre rendszeresen.

24N

2018. jan. 4. 13:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi nem voltunk mélyszegények, de gazdagok se, de ez inkább édesanyámnak köszönhető, mert apám leszart mindent, döglusta volt, mindenre a majd volt a válasza.

Tiniként értem fel ésszel a helyzetünket és mindig kérdeztem anyát, hogy van-e pénze, ha nincs, adok a gyűjtött pénzemből. Mai napig is gyűjtöm a pénzt, mondjuk ez jó dolog. Továbbá nem tudom szórni a pénzt. A gazdagabb osztálytársaim simán elvertek egy vagyont ruhákra, de én rosszul érzem magam, ha nagyon sokat költök csak ruhákra. Továbbá mániákusan vigyázok a pénzre. Meg nem is szeretnék megházasodni, mert nem szeretnék egy olyan férfit kifogni, mint apám, megélek inkább egyedül. És nagyon rosszul esett az, hogy nem tudtam anyának segíteni és láttam, hogy mennyire be kell ossza a pénzt. Mikor átment a boltba és kérdezte, hogy kell-e valami mindig azt mondtam, hogy nem, hogy ne költse rám a pénzt.

Kb ennyi

2018. jan. 6. 06:05
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
En csak felesleges dolgokra nem koltok es mindig ugy osztom be a penzt hogy maradjon valamennyi honap vegere mert szuleim sose tettek felre, ezert nem volt semmijuk. Nekem viszont volt kocsim amit nem hitelre vettem csak eladtam mert kulfoldre koltoztem.
2018. jan. 6. 17:00
 13/13 anonim ***** válasza:

Páromnál vannak dolgok..

Apuka régen dolgos volt de aztán alkesz lett.

Felnőttként a srác nem tud anyagilag helyreállni, sosincs megtakarítása, én nem tudom mire szórja, vagy lehet ez a szegényes g9ndolkodás, hogy addig költsük amíg van... Egy helyen dolgoztunk, úgyho tudtam is mennyi fizetése van

2023. jún. 1. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!