Miért nem segít apám anyagilag? Vagy ez így normális? Részletek lent.
Feleségem várandós, a kisfiunk nyáron születik. Most költözünk egy kicsit nagyobb lakásba, amihez hitelt kell felvennünk.
Apámnak meséltem, hogy ezt tervezzük. Bevallom, reméltem, hogy esetleg valamennyi anyagi segítséget felajánl majd. Kifejezetten sokat keres, de ő inkább a mostohafiára költ, felélik így azt a rengeteg pénzt szerintem, minden hónapban. Pedig jó a kapcsolatunk, de szerintem az új felesége dönt a pénzről. Nekünk pár százezer forint is nagyon jól jönne/jött volna, de szerintem nem számíthatok ilyesmire. Ez így normális? Elvégre felnőtt vagyok. Oldjam meg egyedül?
De neki annyi pénze van. Én biztos segítenék a gyerekemnek. Mindig tisztességes voltam, dolgozom, házas vagyok, rendszeres kapcsolatom van a szüleimmel. Vagy egy 28 éves "gyereket" már nem szokás anyagilag támogatni?
Megkérni nem akarom, úgy vagyok vele, ha nem mondja, akkor így akarja, az ő döntése természetesen, kérlelni nem fogom.
Érdekelnének a tapasztalatok. Köszönöm!
Nem tudom, itt pár kérdező miért csak a két végletet látja? (Mondjuk alapból jellemző minden fórumra). Tehát az egyik, hogy "a semmire" miért vállal gyereket. A másik, hogy nincs rászorulva, minden rendben, akkor miért szeretne támogatást kapni.
Arról van szó mindössze, hogy jól tudna esni, ha mondjuk az apja adna pár százezret, jó szívvel. Ez a középút. Attól még nem remeg meg az egzisztenciájuk, ha nem ad az apja, de azért ott a keserű szájíze a kérdezőnek, hogy a mostohatesóra van költve rendesen.
Az a baj ezzel, hogy oké, hogy új asszonyka osztja be az anyagiakat, és rendezi a pénz sorsát, de: Ha az öreg leesik a lábáról, és pl. megtakarítása sem lesz, és esetleg a nyugdíja is szar lesz (mondjuk jó fizu mellett ez annyira azért nem jellemző), szóval ha öreg korában megszorul, akkor ugye az alaptörvény a vér szerinti gyerekének írja elő, hogy támogatni kell a szülőt (nem a mostohagyereknek).
Régebben még működött ez, hogy "akkor majd leszarom én is öreg korában", de mióta alaptörvénybe foglalták a dolgot, azóta azért minden szülő baromira észnél lehetne, mert csúnyán ki tud tolni a saját kölykével:(
"Megkérni nem akarom"
Ez a rossz kommunikáció iskolapéldája. Elvársz a másiktól egy cselekvést, amiről az illető nem is tud (elvárod apukádtól, hogy adjon pénzt, miközben lehet, hogy apukád nem is sejti, hogy szükséged van pénzre). Ebben az esetben a felelős te vagy, mert tudod, hogy mit szeretnél de nem kommunikálod.
Ha szólnál édesapádnak, hogy tudna-e segíteni, az más téma lenne. Akkor a felelős a helyzetért ő lenne, és ő eldönthetné, hogy akar-e segíteni (ami nem kötelező) vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!