Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha a szuleim vernek?

Mit tegyek ha a szuleim vernek?

Figyelt kérdés
Olyan 1-2 éves koromban kezdődött, hogy a szuleim szinte napi rendszereseggel verni kezdtek.Elmondasuk szerint azért,mert sírtam és nem bírták elviselni.Volt hogy kézzel,különféle botokkal de egyszer apám a szekrény sarkába is beleverte a fejemet. Ezek az első gyerekkori emlékeim.Ez a szokásuk nem mult el akkor sem,mikor kisiskolás lettem, pedig semmi okuk nem volt rá,mert mindig is egy nagyon szorgalmas kislány voltam. Most gimnáziumba járok,túl vagyok számtalan öngyilkosságon,depressziós vagyok es több eve küszködök alvaszavarokkal.Persze a depressziót csak én állapítottam meg magamról,anyám soha nem fogadott volna mellem pszhologust,annak ellenere sem,hogy az osszes kiserletemrol tud.Annyit mondott hogy lehetek ilyen hálátlan,hogy ra nem is gondolok,pedig o most nem tudna kifizetni egy temetést.Mostanában mar nem vernek,bár néha anyám meg mindig nekemugrik ha valami olyat csinalok pl.tul sokaig zuhanyzom. 18 vagyok de nem lehet baratom,nem elhetek nemi életet,barátaim se lehetnek,mert anyám szerint nincsenek barátok csak ellensegek. Eddig 1 kivételével az osszes baratsagomat sikerult tonkretennie. Itthon egyebkent nem hív a nevem csak k***anak vagy r**bancnal es foyton fenyegetőzik h igy meg ugy megver...stb. Most fogok érettségizni ezert muszaj lenne tanulnom de igy nem megy. Gimi nellett ha dolgoznék is tuti romlana a tanulmányi atlagom es havi 50000bol egy albérletre se telne. Rokonaimat nem ismerem mert anyamekkal senki nem tartja a kapcsolatot,nagyszüleim meghaltak. Mit tehetnék? Kihez fordulhatnek?
2018. jan. 2. 04:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
28%
Ja most nézem "túl vagyok számtalan öngyilkosságon" miért tán kilenc életed van mint a macskának? Maximum öngyilkossági kísérleten. Mellesleg a depresszió és az alvászavarok csökkentik a szellemi teljesítményt. Ezért is hangzik hihetetlenül hogy egy erős gimiben jó tanuló vagy
2018. jan. 2. 09:46
 12/17 theradion ***** válasza:
73%

Kedves hozzászólók, nem vagytok kissé túl magabiztosak? Úgy kb. a nagyképűség határáig...! Azt hiszitek az élet következetes és a kiinduló feltételekből kiszámítható a dolgok menete? Hát nem. Az emberi agy és az emberi természet sokkal komplexebb, mint amit valaha meg fogunk érteni.

Én két hasonló esetről tudok, az egyik a családomban, a másik osztálytársnőm volt. Ha állatot úgy vernének, senki el nem tűrné. Gyereket valamiért lehet. Ja, és az egyik szuperjó tanuló volt, a másik jó.

Szóval: igen, van ilyen!!!

Kedves kérdező, próbálj mihamarább eltűnni abból a házból. Beszélj egy olyan tanároddal, akiben bízol. És ne add fel a hülyék miatt. Nehéz lesz nagyon, de ha sikerül, megéri! Hinned kell, hogy egy napon majd csupán szomorú emlék lesz ez az egész!

2018. jan. 2. 10:56
 13/17 anonim ***** válasza:
76%

Letörölték de leírom újra: kicsit kamuszagú a történet.

1 éves korodtól verni kezdtek bottal, és senkinek nem tűnt fel. Aztán abbahagyták. Aztán kiírsz egy kérdést, hogy mit tegyél ha vernek a szüleid.

Érettségiig jó eredménnyel tanultál ebben a közegben, de az érettségit már nem tudod letenni a körülmények miatt.

Túl vagy számtalan öngyilkosságon. Azt hogy?

2018. jan. 2. 11:21
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
DOLGOZZ,HOGY LEGYEN PÉNZED TANULNI. PSZICHOLÓGUST IS KERESS! A KOLESZ JÓ MEGOLDÁS LESZ. EGY BARÁTOM KÖNYVTÁRBA JÁRT TANULNI...ORVOS LETT. FORDULJ BIZALOMMAL EGY TANÁRNŐDHÖZ AKIBEN MEGBÍZOL. NE RÁGODJ SZÜLEID OSTOBASÁGÁGÁN, NEM ÉRDEMES.
2018. jan. 2. 11:36
 15/17 anonim ***** válasza:
69%
Ha egy egyszerű érettségire nem tudsz tanulni, akkor az egyetemre hogy akarsz? Szerintem is kamu. Mivel ismerem az öngyilkosok lelkivilágát, én is próbálkoztam. Semmi célom nem volt utána sem, csak léteztem, de nem éltem. Olyan meg eleve nincs, hogy valakinek több kísérlete van és egyikről sem tud a hatóság. Kizárt. Hazudsz kérdező, csak kérdés, hogy miért.
2018. jan. 2. 11:48
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Leírom én mit tennék a helyedben. Először is nem fordulnék senkihez, nekem eddig az a tapasztalatom, hogy az ember legjobb, ha magára számít, nem másra. Lehet, hogy kap mástól segítséget, ami jól jön, de ha mindig arra vár, hogy valaki segítsen akkor nagyon sokáig fog várni...Szóval. Először is elmennék suli mellett diákmunkázni (én is dolgoztam, nem lehetetlen) csak, hogy legyen egy kevés pénzem. Abból a pénzből elmennék egy önvédelmi tanfolyamra mert én tuti, hogy nem tűrném szó nélkül, hogy csak úgy vernek. Aztán nekifeküdnék az idegen nyelv tanulásnak, és elmennék külföldre au-pairnek. Nem kell hozzá sok pénz, adnak valamennyi fizetést, ételt, szállást. Nem vagyok oda a gyerekekért személy szerint de fél - 1 évig ki lehet bírni. A pénzt gyűjteném, majd kivennék egy albérletet és keresnék magamnak munkát. Végül, ha minden egyenesbe jött elvégezném azt az egyetemet amelyiket akarom, akár az orvosit is, külföldön nagyon jó diákhitel konstrukciók vannak. Az orvosi itt lesz x év múlva is, de ha így folytatod, te már nem biztos. 29/N
2018. jan. 2. 13:09
 17/17 anonim ***** válasza:
76%
34 éves férfiként megkönnyeztem aznírásod. Engem is vertek (nem kikaptam, vertek) gyerekként, de én rossz tanuló voltam. Én annó kollégiumba menekültem. Nagyon rendesek és megértőek voltak a nevelők. Elmondtam nekik mindent. Budapesti címem volt, de mégis pesti koleszba kerültem. Négyen voltunk egy szobában, jó társaság lettünk. Hétvégente panzió, utazás, messzebbi családtagok látogatása volt a menetrend, de volt hogy a koleszba is visszamehettem. Kicsit szörnyű amit írok, de nekem “szerencsére” meghalt az apám és a havi 35.000ft árvaellátásból tudtam ügyeskedni és gyakran dolgoztam hétvrgén és suli után.Összességében fantasztikus időszak volt, életem legszebb emlékei voltak. Ma már vállalkozásom családom van és sikerült teljesen leírni a múltamat. Semmit sem bántam meg. Van kiút, ne add fel!!!
2018. jan. 2. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!