Mit tegyek ha a szuleim vernek?
Ha nem vagy szuper jó tanuló, akkor ne akarj orvosira menni, mert baromi drága.
Szerintem először el kéne húznod otthonról, így nem lehet élni. engem faterom vert meg sokszor, de nem ennyire, mint téged, de nekem ez is bőven sok volt, tönkretette az életemet. Hagyd ott és felejtsd el ezt a két görény szemétládát :(
Hat az erettsegiig huzd ki valahogy. Es ha tenyleg szuperjo tanulo vagy akkor tanulj tovabb az orvosin, es menj kollegiumba. Jarj utana mindennek, vegyel igenybe minden letezo segitseget. Eloszor kezdd el a gimiben, beszelj egy tanaroddal akiben megbizol, mondj el neki mindent es kerdd ki a tanacsat, es ha van, akkor kerd meg hogy foglalkozzon veled iskolapszichologus. Ha ilyen konkret terveid vannak a jovoddel kapcsolatban, es jol is tanulsz, akkor biztosan tudnak segiteni rajtad.
Barmi tortenik is otthon, ne vedd a szivedre, a sajat eletedet eld, ne engedd hogy elvegyek azt toled.
Sok sikert es erot kitartast kivanok neked!
Kérdezd meg az osztályfőnököd,hogy nincs-e számodra kollégiumi férőhely.. Annak idején nyílt titok volt az osztályom előtt,hogy ver engem az anyám. Végzős évem elején aztán úgy megvert,hogy közöltem az osztályfőnökömmel,hogy vagy kolesz vagy a híd alá,de haza nem megyek. Végzős évem előtti augusztusban lett az első párom(20 éves volt), mert nem engedték 18 éves koromig,hogy bárkim is legyen,viszont utána elég nagynak nyílvánítottam magam :)
Szóval a koleszból hozzájártam haza, tárcsás mosógéppel mostuk ki a ruháim, aztán tőle is indultam vissza. Végül május elsején összeköltöztünk a párommal egy albérletbe.(Előtte is abban lakott,de 1 szobáért fizetett annyit,mint aztán mi később egy egész lakásért)
Szóval megvártuk,míg lemegy az érettségi, aztán elkezdtem dolgozni én is.
Azóta is együtt vagyunk, 21 leszek most vasárnap, ő pedig már 23.
Az ilyen szülök egyszerűen undoritoak!!
Nagyon sajnálom hogy igy kellett felnőnőd!
Csak az az egy esélyed van ha továbbtanulsz és elmész kollégiumba.
Nem akarlak megbántani, de ha nincs pénz egyetemre, abból nem lesz semmi. Ismerősöm is 12 éven át tanult mint az állat, fel se állt a tankönyvek mellől. Állatorvosira akart menni, kb egy évet húzott,utána ott hagyta az egyetemet, mert nem volt miből fizetni. Nem mondom, hogy nem volt elkeseredve, de elvégzett egy szakiskolát és most elég jól keres mint kozmetikus. Nem bánta meg végül.
Plusz ott van az is hogy az orvosi sokáig tart, nehéz, utána pedig nem dolgozhatsz egyből. Ha nincs rá pénz ez van, ne ragadj le feltétlenül ennél a pályánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!