Mit tegyek, ha úgy érzem, hogy a szüleim nem szeretnek?
Nem azt mondom, hogy utálnak, mert most kaptam egy telefont, de én mindig jó jegyeket hozok haza mindenből, mégis azt mondják, ez semmi. Az öcsémet elkényeztetik, és ő mindig mindent megkap. Pedig rossz jegyeket hoz haza, és nagyon szemtelen. Én mindig jól viselkedem, és kaptam karácsonyra egy kicsi legót(lego friends hot dog árus)és egy sony ericcson régebbi telefont(mt11i)öcsém meg megkapta a legó Halálcsillagot.
Apám meg folyton szeret lejáratni mások előtt, mint pl a barátaim előtt. Mikor elkezdtünk arról beszélni, hogy mik akarunk lenni nagykorunkban, én mondtam, hogy pszichológus, mert sokat keres és mert érdekel a pszichológia, meg könyvet írhatnék a pácienseim problémáiról. Apám meg beszól, hogy ,,jaj, az olyan gáz szakma, dilisekkel kell együtt lenned”. A barátaim is elkezdtek röhögni, és inkább elmentem. Másnap arról beszéltünk a családban, hogy milyen autót szeretnék majd. Mondtam, hogy a nagyokat szeretem, erre apám mondja, hogy olyan drágák meg nem tom. Oké, lehet, hogy ez az igazság, de ha elmondom a véleményem, miért nem lehet tiszteletben tartani? Gyerek vagyok, mégis úgy kezel, mint egy felnőttet, amit én utálok, mert nem lehetek gyerek, nem mondhatom el az ötleteimet. Az öcsém(1 évvel fiatalabb) persze bármit mond, az úgy lesz meg nem tom. Az én ötleteim sosem számítanak, és ezt utálom. Mit tegyek? Ha le akarok ülni beszélgetni, vagy ,,közbejön valami”, vagy oldjam meg.
Segítsetek kérlek...12/L
Extra poénként az állam ezeket a heréket minden hülyeséggel támogatja, míg a kérdezőhöz hasonló jólelkű emberek pedig megszakadnak a munkában és mégsem haladnak az életben egyről a kettőre.
Kérdező, sajnos nem tudsz mit tenni. Tűrnöd kell egészen 18 éves korodig. Egyelőre nem valósult meg semmi olyan bűncselekmény, ami miatt jogod lenne lépni bármit is. Nem bántalmaznak a szüleid fizikailag és/vagy lelkileg súlyosan.
Annyit tudsz tenni, hogy az iskolapszichológusoddal (már ha van, mert sok iskolában az sincs) megbeszéled a problémát és tanácsot kérsz tőle, hogyan vészelheted át anélkül, hogy az önbizalmad rovására menjen. Ennek nagyon súlyos következményei lesznek a jövőbeli énedre nézve! És én ezt a helyedben mielőbb megtenném, mert minél tovább vársz, tűrsz, annál több idő telik el az életedből úgy, hogy közben belül sírsz, megalázva érzed magad, boldogtalan vagy. És ezt az időt, amit így szenvedéssel kell töltened, soha, senkitől nem fogod visszakapni - még rosszabb, hogy senkit sem fog érdekelni, hogy milyen rossz gyermekkorod volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!