Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim miért nem fogadják...

Szüleim miért nem fogadják el, hogy a másik nemhez szeretnék tartozni, lányból fiú szeretnék lenni?

Figyelt kérdés

A suliban elfogadnak olyannak, amilyen vagyok.

Mit tegyek, hogy elfogadjanak? Mindennel bajuk van. Beleszólnak, hogy milyen a külsőm, hogyan öltözködök. Még abba is, hogy mit eszek. Szörnyű!!

2017. aug. 28. 12:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
84%

Hát gondolom konzervatív elveket képviselnek.

Miért akarsz fiú lenni?

2017. aug. 28. 12:50
 2/20 Armadillo válasza:
37%

Mert nem normális. Nem az vagy. Ennyi, neked kéne elfogadnod.

Lehet lepontozni.

2017. aug. 28. 12:51
 3/20 anonim ***** válasza:
65%
Hány éves vagy?
2017. aug. 28. 13:05
 4/20 anonim ***** válasza:
52%
Valóban fontos, hogy hány éves vagy. Illetve célszerű lenne felkeresned egy szakembert, aki segít neked a kevésbé toleráns közeget kezelni, illetve beszélhet a szüleiddel is arról, hogy ez nem betegség stb.
2017. aug. 28. 13:19
 5/20 anonim ***** válasza:
85%

Mert ez nem olyan egyszerű.

Biztosan féltenek és tudják, hogy így sokkal nehezebb lesz neked minden az életben.

És nem könnyű tényleg a másik nemhez tartozni. Mindenféle műtétek, kezelések után is látszik, hogy valaki mi volt eredetileg. Nekem kicsit olyan se nem nő, se nem férfi kategóriák lesznek.

Ha ezt csak az öltözködéseddel akarod kifejezni, az szerintem sokkal jobban kezelhető és nem teszed tönkre a tested, az egészséged.

2017. aug. 28. 13:26
 6/20 Andizsuzsi ***** válasza:
64%

"A suliban elfogadnak olyannak, amilyen vagyok."

Fiúnéven szólítanak és a fiúkkal öltözhetsz tesire? A férfi mosdót használod?

Keress fel egy pszichológust, ebben valóban tud segíteni az iskola. Ő majd segítségedre lesz abban, hogy amit érzel az valódi-e, vagy csak hóbort.

2017. aug. 28. 13:26
 7/20 anonim ***** válasza:
82%
Biztosan nehéz ezt feldolgozni. HÁny éves vagy? És nem mindegy, hogy csak úgy fiú szeretnél lenni, vagy te legbelül fiúnak is tartod magad, mióta az eszedet tudod? Ha transznemű vagy, akkor erről elsősorban orvos adhat szakvéleményt, és baromi hosszú út áll előtted. Nem mellesleg hiába profi az orvostudomány sok dologban, sosem leszel teljes értékű férfi.
2017. aug. 28. 13:39
 8/20 A kérdező kommentje:
Legbelül fiúnak érzem magam. Ennyi.. Most nem tudom, hogy ezt még mennyire kell ecsetelnem?! Gyermekkorom óta tudom magamról, ez van. Decemberben leszek 18 éves.
2017. aug. 28. 14:49
 9/20 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem ezt nagyon sokan nem értik. Egyébként én sem. Nem tudom elképzelni. Talán csak az értheti igazán, akivel ez történik.

Szüleiddel érdemes lenne valamilyen szakemberhez elmenni, aki elmagyarázza nekik, hogy ilyen tényleg létezik. Talán úgy jobban megértik, hogy mi ez, és így jobban el is tudják fogadni.

2017. aug. 28. 14:53
 10/20 anonim ***** válasza:
89%

Azért azt lásd be, hogy egy szülőnek ez elég meredek dolog. 17 éve nevelnek egy "lányt", erre ez a "lány" felborítja az egész eddigi világképüket. Olyan érzés lehet ez nekik, hogy eltörlöd ezt a 17 évet. Mondom mindezt úgy, hogy magam is transz vagyok, több mint 7 éve léptem meg a nemváltást.

Adj nekik időt, legyél velük türelmes, és mindennél fontosabb: beszélgess velük. 17 évesen nagyon fiatal vagy, jó esélyeid vannak, hogy a szüleid idővel hozzászokjanak a gondolathoz, de ezzel együtt fontos megjegyezni, hogy van olyan szülő aki soha nem törődik bele.

Amíg nagykorú nem vagy, túl sokat nem tehetsz, ez azonban még hasznodra is válhat. Nem tudod elsietni a dolgokat, ezzel magadnak és a környezetednek is időt adsz, hogy felkészüljetek a változásokra. Ha tervezed a nemváltást, menj el pszichológushoz, pszichiáterhez, a szakvéleményeket 18 alatt is be lehet szerezni.

2017. aug. 28. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!