Szüleim miért nem fogadják el, hogy a másik nemhez szeretnék tartozni, lányból fiú szeretnék lenni?
A suliban elfogadnak olyannak, amilyen vagyok.
Mit tegyek, hogy elfogadjanak? Mindennel bajuk van. Beleszólnak, hogy milyen a külsőm, hogyan öltözködök. Még abba is, hogy mit eszek. Szörnyű!!
Az 5. válaszolónak:
Én még olyan transzférfival nem találkoztam aki 1 év hormonkezelés után nem nézett volna ki 100% férfinak. A lányból fiú kategória fényévekkel egyszerűbb eset, mint fordítva, mivel a tesztoszteron olyan erős hormon, ami röhögve írja felül a saját hormontermelést.
Az sem jelenthető ki egyértelműen, hogy egészségügyileg bármilyen szempontból is "tönkre tenné" magát. Sőt, ha ésszel csinálja (orvossal iratja a hormont és nem netről szerez be vmi koksz-ot), akkor az esetleges egészségügyi problémákra hamarabb fény derül, elvégre rendszeres vizsgálatokon kell átesni. Az átlag magyar nem arról híres, hogy túlzásba vinné a szűrővizsgálatokat, ehhez képest mi évente 4szer megyünk mindenféle szűrővizsgálatra, mindig a következő gyógyszerfelírás előtt.
"Legbelül fiúnak érzem magam."
Azta, és milyen érzés? Én fiú vagyok, mégsem tudom hogy kéne/lehetne magam fiúnak éreznem.
Ki kéne nőnöd ezt a hülyeséget, mielőtt olyat teszel, amit később bánni fogsz.
Ha nagyon vaskalaposak, valószínűleg a büdös életben ezt el nem fogadják. Valószínűleg nekik is meredek,hiszen nem vették észre, hogy mindig is fiúsabb voltál vagy egyéb módon lesokkolta őket,hogy talán nem figyeltek arra,hogy utálsz lányként élni.
Mikor kezdődött ez az irányultság?
Kedves sorstars :)
En viszonylag keson fedeztem fel kb 26 evesen, de elotte is gyanitottam , hogy valami de nagyon nem stimmel. Aztan veletlenul rabukkantam egy videora a youtuben.
A helyzetem viszonylag konyebb, mivel kulfoldon elek mar tobb eve, igy evente gyors 2szeri hazalatogatasban vissza tudok allni a regi kerekvagasba, de itt kulfoldon a kutya se foglalkozik velem :)
En azt tanacsolom tanulj tovabb valahol messze tajon :), igy nem fognak "sokat" tudni feloled.
Bocs az offért, az előzőre muszáj leírnom valamit:
Lehet hogy nem vagyok tisztában a középiskolás biológia anyaggal, de a kromoszómális nem szerint is léteznek interszexuális állapotok (XXY, XO, vagy transzlokációs nemi kromoszómák)
Ilyenkor nem igazán fiú vagy lány valaki.
Vannak kettős irányban fejlődő gonádok (ovotestis) Na tessék!
Vannak hormontermelési és érzékenységi hibák (Morris, AGS, hogy a guevedoce csodájáról ne is beszéljek.
És akkor még a nemet meghatározó tényezők felénél járok.
Szia!
Pszichiáterhez kell fordulnod, a nemváltáshoz szükséges a szakvéleménye. Ha tényleg transz vagy, akkor ki is állítja neked, és 18 éves korodban törvényesen is belevághatsz. A transz aktivisták dolgoznak ennek eltörlésén, de amúgy máig mentális betegségként van hivatalosan nyilvántartva a transzneműség, és az az álláspont, hogy mivel sikeres pszichoterápia nincs, a hatásos kezelés annak engedélyezése, hogy az illető műtéteken essen át, nevet változtasson. Ez valahol jogos is, hiszen tényleg nem egészséges állapot az, amikor valaki a saját testét végtelenül idegennek érzi, nem tud vele azonosulni, és csak drasztikus beavatkozások árán képes elfogadható állapotba hozni, olyan úton, amit a modern orvostudomány nélkül sosem tehetne meg. A műtétsorozat végére és a hormonokkal külsőre teljesen férfinak fogsz tűnni. Az orgazmusra való képességedet viszont elveszíted, a nőből-férfi műtétek során a klitoriszt eltávolítják, a férfiból-nő műtétek során a makkot meg tudják őrizni és beépíteni az új nemi szervbe, így ők szerencsésebb helyzetben vannak ezen a téren. Beszélgess a szüleiddel is, próbáld őket rávenni, hogy olvassanak legalább a dologról, és menjenek el veled a pszichiáterhez, aki nekik is sok kérdésükre tudna válaszolni.
Az szerencsés, hogy az iskolatársaid elfogadóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!