Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek miért ilyen a...

Szerintetek miért ilyen a családom?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, és nincsen senkim. Az iskolában szonte mindenkivel jóban vagyok kedvelnek, szépnek tartanak, stb.

Aztán hazajövök és kezdődhet a B@$zogatás: van egy húgom, ő 8 éves és anyuci meg apuci kedvence. Én tőlem elvárják, hogy színötös tanuló legyek, őt már azért is megdicsérik ha kap egy hármast. Iszonytatosan agresszîv, ok nélkül szokott velem üvöltözni és ha visszamerek szólni( direkt kultúráltan, csak hogy anyámék ne köthessenek bele) már ők is elhordanak mindennek, anyám is mindig azzal jön: ,, Te teszed tönkre ezt a gyereket”

Az viszont nem tűnik fel nekik, hogy ők tesznek tönkre engem. Vannak napok amikor ki se kelek az àgyból csak azon gondolkodom miért is élek.

Mindig próbálok segíteni anyának a háztartásban de neki az úgy sose jó.

Engem mindig dolgoztatni akar, amivel nem is lenne bajom szívesen segítek neki, csak az zavar hogy a húgomtól nem várnak el semmit. Pedig amikor én voltam 8 éves már vigyàznom kellett a húgomra, elmenni boltba, mosogatni, ilyesmik

Mindig mindenért engem hibáztatnak: miattad ilyen szar a családunk, miattad ideges anyád(mondja ezt az alkoholista apám aki bár egy házban élünk, mindig a garázsban tartózkodik és részegen nem tudom mit csinál.

2017. dec. 30. 18:06
 1/7 anonim ***** válasza:
97%
Sajnos az ember nem választhatja meg a családját. Próbáld magad olyan emberekkel, barátokkal körbevenni, akik mellett szeretve érzed magad. Már csak két évet kell kibírnod és egyetemre mehetsz, ötös átlaggal nem lesz gond, és biztos bekerülsz koliba is. A kérdésre szerintem tudod a választ: azért ilyen a családod, mert apád alkoholista, anyád meg gondolom tele van problémákkal emiatt. A kisebb testvért tapasztalatom szerint a legtöbb családban jobban védik és kímélik, ebbe jobb, ha beletörődsz. Valószínűleg ennek köszönhetően te életképesebb leszel, mint az, akit elkényeztetnek.
2017. dec. 30. 18:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet le leszek pontozva. Akartak téged a szuleid? Vagy becsusztál?

Amugy nem értem miért divat szulni ha utána a tesok nevelik egymást...

2017. dec. 30. 18:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem te tehetsz arról, hogy ilyen a család. A helyedben koliba menekülnék, hogy minél kevesebbet kelljen egy légtérben velük lennem, aztán ahogy elmúltam 18, az első adandó alkalommal elköltöznék.

Javaslom.

2017. dec. 30. 18:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Keresd fel az iskolapszichológust, jót fog tenni, ha kibeszélheted magadból mindezt, és nem árt, ha egy szakember figyel rád, mert ebből nagyon durva depresszió is lehet.
2017. dec. 30. 18:56
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szörnyü ezt olvasni és külső szemszögböl is ugy tünik hogy neked nagyon is igazad van tesódat nagyon elkényeztetik.

Legjobban járnál ha anyukáddal négyszemközt beszélnél hogy egykis hiba csuszott a rendszerbe és ne játszák a fejüket mert teis a gyerekük vagy.

Sajnos nem tudsz mit tenni türnöd kell és valami zöldágra vergődni anyukáddal mert az elköltözés még odébb van ...

Remélem tényleg megoldodik és jobbrafordul minden kitartást kívánok neked hozzá ..max még rokon ,hozzátartozohoz nem tudsz fordulni?

2017. dec. 30. 19:19
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is az iskolapszichológust javasolnám, tarts ki. Simán össze fog jönni az egyetem, ha ilyen komolyan veszed a tanulást, aztán leléphetsz otthonról. Kitartás. :)
2017. dec. 30. 20:40
 7/7 anonim ***** válasza:

mert nem boldogok az életükkel és vagy mert nem magas az iqjuk.

Szeresd a kishúgod. legalább ő maradjon ki ebből a kakadobálásból.

Ami magadat illeti keress elfoglaltságot mint hobbi, párkapcsolat, barátok, stb.

2017. dec. 31. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!