Mit lehet tenni ha a családom mindig bánt?
ha ok nélkül bántanak téged, akkor ők sincsennek tisztában semmivel! szóval csak magukat minősítik, próbáld ugy csinálni, hogy nem hallod meg hogy bántanak.
tudom hogy nehéz, mert engem is gúnyulnak, kötekednek velem, próbáltam vissza szólni akkor sem lett jobb, inkább csendben maradok.
igaz ez se jó hosszútávon, mert csak felgyülemlik és rossz lesz
ha később lesz rá lehetőséged, költözz el!!! :)
24 N
Nálunk összeült (fél)családi kupaktanács, megvitattuk, mit lehetne tenni. A fiammal mindketten egyetértettünk...
Peti fiam (16 éves) csodál Téged, hogy ezt mind kibírtad. Az a véleményünk, hogy ha sikerülne valamikor elköltöznöd, a szüleid valószínűleg olymódon rendezik majd a kapcsolatukat, hogy elválnak, és így külön-külön könnyebb lesz kapcsolatot tartanod velük.
Bennem is tiszteletet ébreszt amit írtál, mert -fiatal fejjel- már rég összeomlottam volna, vagy ilyesmi.
Csúnyán hangzik, de szerintünk az a realitás, hogy a szüleid együttérzésére egyenlőre nem igazán lehet számítani: a kettejük közötti megcsalásokból eredő viták és őrlődések miatt erre most nem képesek. A "viszonylag normális" családi élet felborulását ez a -mindenkit megnyomorító- konfliktus okozza! Jó lenne, ha a saját- vagy a Te érdekedben is elhatároznák, hogy rendbe teszik az egymással kapcsolatos viszonyukat: vagy abbahagyja (abbahagyják) a megcsalásosdit, és azon lesznek, hogy támaszai legyenek egymással, vagy elválnak. Persze, ez nem a Te döntésed, nem a Te felelősséged.
Szerintünk érdemes rövid-, és hosszútávú célokat is kitűznöd.
Rövid távon célszerűnek látszik:
1) A Családsegítőhöz fordulni, hogy mit lehet tenni a szüleid szempontjából, és mit a sajátodéból?
2) Barátot szerezni, olyat, aki elfogadja a nehéz helyzetedet, és azt, hogy Neked ez most központi probléma, és rendszeresen tudsz vele beszélgetni erről.
3) Elgondolkodni azon, vajon tényleg elérhetetlen-e az a cél, hogy valamikor albérletbe költözöl.
Hosszú távon:
4) Hogyan tudod megkeresni a saját eltartásodhoz valót?
5) Hogyan tudod segíteni a szüleidet abban, hogy végre belássák: a mostani kapcsolatuk előbb-utóbb mindenkit felőröl?
6) Van-e esély arra, hogy valahogy segítesz nekik a gondolkodásban, (a döntés felelősségét nem vállald fel)?
7) Van-e esély arra, hogy valamilyen elfogadható viszonyt ápolj velük hosszútávon, ami nem romboló?
Ha jónak látod, írj nekünk privát üzenetet, mindenképpen válaszolunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!