Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyum tartozik es nem adja...

Anyum tartozik es nem adja vissza. Mit tegyek? 16L

Figyelt kérdés
60k-val tartozik nekem es mar hetek ota igeri hogy visszaadja, de mindig azt mondja majd holnap. Nincs megszorulva ra, nem ertem miert nem kepes visszaadni. Mit tegyek?
2017. dec. 29. 21:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
17%
Anyum is hasonloan tett mikor volt zsebpenzem ilyen nagyobb osszeg mondjuk apam mindig mondta, hogy ne adjam oda xD. De mindig ha vettem valamit vagy rendeltem kifizette. Nyugi te is ha veszel majd valamit kifizeti, hisz nala van a penzed meg ki is potolja ha ugy alakul.
2017. dec. 29. 23:49
 42/74 anonim válasza:
13%
Szépen lejárattad anyukádat 😂 nekem rosszul esne ha ennyien neki esnének, és azért te ezt akartad valahol ugye?Neked is ez a véleményed róla de rossz hallani idegenektől.Anyuval mindig nehéz de...mindegy is nyugi visszaadom a pénzed.
2017. dec. 30. 00:31
 43/74 anonim ***** válasza:
13%

Mivel egyáltalán nincs rászorulva a pénzre, ezért egyértelmű, hogy azért rakta el, hogy megmaradjon.

Ez nagyon sok pénz, ezt már sokkal inkább érdemes félrerakni, mint elszórni tinilányos hülyeségekre.

Anyukád nyilván tudja, hogy mire költenéd, és jobban szeretné, ha inkább megmaradna és később hozzátennétek a többit, hogy aztán pár év múlva esetleg valami hasznos dolgot is vehess belőle.

A "tartozik" nem a legjobb kifejezés, hiszen nem kölcsön adtál neki, csak szimplán eldugta előled a szülinapi pénzed, amit meg is tehet, mivel az anyád és törvényes gondviselőd.

De ha egy picit is felnőttnek akarsz tűnni, akkor "anyu add már vissza a pénzem" helyett szépen ülj le anyukáddal, és higgadtan, okosan, kedvesen kérdezd meg, hogy miért nem meri rád bízni a pénzt. Mondd meg neki, hogy nyugodtan legyen veled őszinte, és te is legyél az vele. Ilyen egyszerű.

Nehéz úgy jó kapcsolatot ápolni a szülőkkel, ha nem kommunikálsz velük, helyette a gyakorin osztod őket vadidegen embereknek óvodás stílusban... már bocs.

2017. dec. 30. 00:33
 44/74 anonim ***** válasza:
10%

Persze, hogy ezt akarta, hogy mindenki neki adjon igazat és gonosz boszorkánynak tartsa az anyját, aki lenyúlta a lóvéját.

Abba nem gondol bele senki, hogy esetleg nagyon is megalapozott volt, hogy egy ekkora összeget nem akart csak úgy a kisasszony kezébe nyomni.

Persze ismeretlenül könnyű ítélkezni, de az esetek többségében a 16 éves kamaszodó, lázadó kislányok csinálják a problémát, nem a szülők...

2017. dec. 30. 00:35
 45/74 anonim ***** válasza:
0%

"Mért tán személyit kérnek ha elmész venni egy fényképezőt? "

Pontosan. Elvileg meg kene tenniuk nagyobb erteknel es kiskorunak nem eladni.

2017. dec. 30. 00:47
 46/74 anonim ***** válasza:
22%

#41: miert elne a lanya hazaban? A legtobb szulo 75 evesen is a gyereket tamogatja es nem forditva.

Olyant ismerek, hogy a gyerek el a szulo hazaban, mert annyi penze sincs, higy elkoktozzon 40 evesen.

2017. dec. 30. 00:49
 47/74 anonim ***** válasza:
7%
Tízévesen tízezret (ünnepekre kapottat) költöttem csupán rágóra és játékra, így felnőttként belegondolva én sem adnék a gyerekemnek ekkora összeget már. A gyerekek és tinik meggondolatlanok lehetnek. Emellett lehet, hogy váratlan kiadása lett.
2017. dec. 30. 00:52
 48/74 anonim ***** válasza:
92%

Istenem, mennyi megnyomorodott ember van itt. Elvenni más pénzét és nem visszaadni lopás, akkor is ha a gyerekedtől veszed el a pénzt. Ha az anyja nem akarná, hogy elszórja, akkor megbeszélnék, hogy mire költi, esetleg tanácsot adna, de nem szó nélkül behúzná és hetekig nem adna vissza belőle semmit.

Annyit tudok mondani, hogy ne hagyd magad. Nyugodtan áruld be a rokonoknál és zaklasd vele rendszeresen.

2017. dec. 30. 01:27
 49/74 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem az sem egy elfogadható indok, hogy azért vette el az anyuka a pénzt, mert nem akarja, hogy a gyereke hülyeségekre költse...A saját pénze, arra költi, amire akarja, főleg, hogy még csak nem is az anyja dolgozott érte, szóval nem az ő dolga eldönteni, mire költheti el a kérdező.

Ráadásul akkor már el kéne dönteni, mi számít fontosnak meg mi nem, ami teljesen relatív dolog. Az én anyám pl. akkor is üvöltözik velem, amikor a SAJÁT pénzemből venni merek magamnak egy 3000 ft-os felsőt, mert hogy az mekkora pénzkidobás, a túrkálóban megvehetnék ennyi pénzért 6 felsőt is, meg amúgy is, mi szükségem nekem felsőkre, így is van már 4-5 db, amit cserélgetek hétköznaponként...Vagy mondjuk az új hobbim a körömfestés lett és szeretnék megtanulni műkörmözni is, mert egyszerűen szeretem csinálni, viszont tudom, hogy az anyám emiatt is le fogja ordibálni a fejem, merthogy mi az, hogy ilyen hülyeségekre költök, mint a körömlakk vagy mondjuk egy UV lámpa, minek festem egyáltalán a körmöm, úgyse nézi senki...Szóval akkor a pénzemet, amit megkeresek diákmelóval plusz az ösztöndíjamat mind el kéne vennie tőlem, mert szerinte ezek értelmetlen dolgok, amikre költöm?

Azokhoz a válaszokhoz, amik szerint a kérdező anyja jogosan veszi el a kérdező pénzét, mert lényegében a kérdező tartozik az anyjának, amiért neveli...hát ezekhez inkább csak annyit fűznék hozzá, hogy szerintem egyszerűen beteg ember, aki ilyet képes leírni, ne is szaporodjatok :D

Amúgy csak úgy kíváncsiságból, ti mikortól számolnátok az összeget, amivel a gyereketek, aki remélem soha nem születik meg, tartozni fog nektek? Miután megszületik? Vagy már a kismamaruháitok árát is beleszámoljátok, amiket vennetek kell, ha már nem jók rátok a rendes ruháitok? Meg ott vannak még a kismamáknak készült vitaminok, stb. Azt is kifizettetnétek a gyereketekkel? :D

20L

2017. dec. 30. 01:58
 50/74 anonim ***** válasza:
92%
Előző ezek már a fogantatásnál a pénzt látják a gyerekekbe meg h majd mit tudnak lehuzni rola,v általa,orüljon h pelenkázzák meg etetik,szeretni emberként kezelni az luxus,pénz forrás,eszköz. Csodálkozunk h ennyien menekuknek a saját családjuk elöl,tele a gyakori ilyen boldog családokkal..
2017. dec. 30. 02:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!