Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetek ebben a helyzetben?

Mit tehetek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
19 éves középiskolás lányom barátja rendszeresen nálunk alszik. Persze amikor lehet napközben is sokszor itt van.Ez az első kapcsolata,de mivel már nagykorú nem szóltam bele. A fiújával semmi bajom,értelmes és kedves velem és a lányommal is. A problémám hogy amikor itt van a lányom ugye neki is készít vacsorát, olykor reggelit, illetve ritkán ebéd. Én ezt meg is érteném és adnék is szívesen csakhogy nem telik rá. Egyedül nevelem plusz egy hitel, és hát az étel sokba kerül. Szóba hoztam a lányomnak hogy a fiú miért eszik nálunk, erre végtelenül megharagudott rám, azt mondta elköltözik mert velem nem lehet együtt élni. Igazán én sem tudom igazam volt-e, van-e megoldás egy ilyen helyzetre?
2017. dec. 29. 18:46
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat, tanulságosak voltak mindenképpen.
2017. dec. 29. 21:59
 32/37 anonim ***** válasza:
45%
A mai fiatalok ilyen értelmi fogyatékosak. Nem fogja fel egyetemista létére azt hogy nem tellik mégegy szájat etetni.
2017. dec. 29. 22:31
 33/37 anonim ***** válasza:
80%
Gimis (de mondjuk akkor is felfoghatná).
2017. dec. 29. 23:02
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Férfiemberként pontosan emlékszem, hogy ifjú koromban -sportolóként- milyen étel mennyiségeket tüntettem el anélkül, hogy egy deka is felszaladt volna.

2-3 adag repeta szinte mindennapos volt úgy, hogy egy-két óra múlva már ismét éhes voltam.

Anyám pl. nem győzte olyan ütemben sütni a palacsintát, ahogyan ettem. 15-20 pali simán lecsúszott.

Vagyis azt akarom mondani ezzel, hogy nem kis kiadás egy egyedül kereső anyának, egy ereje teljében lévő 19 éves fiatalembert pluszban etetni egyetlen fizetésből.

A fiú lehet, hogy nem is tud a szűkös anyagi helyzetetekről, de a lányodnak már ennyi idősen fel kellene fognia ezt! Mindenképpen beszélj vele négyszemközt erről.

Akár ki is számolhatod neki egy papíron a plusz kiadásokat, ami gyaníthatóan havi több tízezres tétel lehet.

2017. dec. 30. 07:56
 35/37 anonim ***** válasza:
40%

A lányod egy igazi energia-vámpír.

Neked a véredet szívja, a pasijának meg a ....

...a...az erejét.

2017. dec. 30. 08:29
 36/37 kovpet ***** válasza:
70%

Higgadtan beszéld át vele, hogy mi a bajod a dologgal.

És nem, nem az a bajod, hogy nálatok eszik, hanem az, hogy ez pénzbe kerül, amit neked kell finanszíroznod.

19 éves a lányod, jogilag is felnőtt, aki 4 évente az ország sorsáról is dönthet. Kezeld így és ő is így tekintsen magára. Az élet meg nem egy film, itt elfogy a pénz, ha sokat költ az ember.

2017. dec. 30. 11:31
 37/37 anonim ***** válasza:
80%
Kétnaponta kitenném a bevásárlólistát, hogy ők a sorosak bevásárolni. Bele lehet ebbe szokni, csak hát otthon ugye nehezebb, mint mondjuk koliban.
2017. dec. 30. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!