Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetek ebben a helyzetben?

Mit tehetek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
19 éves középiskolás lányom barátja rendszeresen nálunk alszik. Persze amikor lehet napközben is sokszor itt van.Ez az első kapcsolata,de mivel már nagykorú nem szóltam bele. A fiújával semmi bajom,értelmes és kedves velem és a lányommal is. A problémám hogy amikor itt van a lányom ugye neki is készít vacsorát, olykor reggelit, illetve ritkán ebéd. Én ezt meg is érteném és adnék is szívesen csakhogy nem telik rá. Egyedül nevelem plusz egy hitel, és hát az étel sokba kerül. Szóba hoztam a lányomnak hogy a fiú miért eszik nálunk, erre végtelenül megharagudott rám, azt mondta elköltözik mert velem nem lehet együtt élni. Igazán én sem tudom igazam volt-e, van-e megoldás egy ilyen helyzetre?
2017. dec. 29. 18:46
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
67%
Ne legyen otthon alapanyag amiből a lányod ételt készít, mondd, hogy nem volt pénzed, a sokadszori margarinos kenyér ebéd után lehet leesik neki a tantusz. 19 évesen már bőven megérthetné az anyagi helyzeteteket. Én is hagynám elköltözni amúgy.
2017. dec. 29. 19:38
 12/37 anonim ***** válasza:
26%

"lányom barátja rendszeresen nálunk alszik"

Akkor gyakorlatilag együtt élnek?

2017. dec. 29. 19:41
 13/37 anonim ***** válasza:
82%

Ültesd le a lányod tételesen vezesd fel neki mik a bevételek mik a kiadások, mennyi marad.

Tisztában van az anyagi helyzettel? Ő még tanul?

Biztosan meg tudjátok beszélni.

A fiú mennyi idős? Dolgozik?

2017. dec. 29. 19:43
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
3-as, te nagyon hülye: Nem tudsz olyan szitut elképzelni, hogy NINCS PÉNZ?
2017. dec. 29. 19:44
 15/37 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom eddig nem volt bevonva nagyon a pénzügyi dolgokba - itt az ideje, hogy világos legyen számára, mi mennyibe kerül, mire van keret és mire nincs.
2017. dec. 29. 19:49
 16/37 A kérdező kommentje:
A fiú 24. Elvileg dolgozik bár most csak beugrós munkái vannak. De nem a lányom főz hanem én, ő szendvicseket készit.Jár diákmunkára, de abból magának vesz ruhákat és kozmetikumot. Tudom vannak családok ahol segitik illetve eltartják a fiatalokat talán ő ezt tudja. Sajnos nekem plusz főt etetni nem telik, ez bánt is engem mert így talán szivtelennek tűnök.
2017. dec. 29. 19:52
 17/37 anonim ***** válasza:
75%
Ha diákmunkázik a lányod miért nem kérsz tőle is x összeget? Talán könnyebb lenne megoldani az étkezést is ha már egyszer otthon eszik plusz a barátja is kap belőle.
2017. dec. 29. 19:54
 18/37 anonim ***** válasza:
97%

Hát ha van jövedelme a fiúnak, akkor valahogy meg kellene értetni a lányoddal, hogy időnként ők is bevásárolhatnának kaja alapanyagokat. Vagy akár csak szendvicsnek valót.

A lányod soha nem alszik a srácéknál? Mert akkor pedig ő vacsorázna és reggelizne ott, jobban kiegyenlítődne.

2017. dec. 29. 19:54
 19/37 anonim ***** válasza:
66%
Akkor hagyd h elmenjen ebbol a szituáciobol,vloszuni ezért koltozne.
2017. dec. 29. 19:55
 20/37 anonim ***** válasza:
69%
Teljesen igazad van kérdező, és nem csak azért, mert nem engedheted meg magadnak. Akkor se élősködjön nálatok a kedves fiatalember, ha ti vagytok a Rotschildék. Miért nem a fiúhoz mennek a lányoddal? Vagy legalább fele-fele arányban. Ha meg a drága kislányod olyan hülye, hogy nem fogja fel, mennyi pénzbe kerül a kaja, és azért lássuk be, egy fiatal férfi nem keveset eszik, akkor tényleg húzzon el, próbálkozzanak egyedül. Max. 1 hét múlva nyüszítve fog bocsánatot kérni.
2017. dec. 29. 19:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!