Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire bunkóság tönkretenni...

Mennyire bunkóság tönkretenni más ételét karácsonykor?

Figyelt kérdés
Összejött a család ma estére. Mi már nem lakunk a szüleimnél. Hogy levegyek anyám válláról némi terhet, megbeszéltem vele előre, mit főz ő és mit én, én ajánlottam fel. Ma egész délelőtt ezzel készültünk a párommal, ő emiatt nem ment a régi ismerőseivel focizni sem, hogy a konyhában segítsen nekem. Erre mikor odavittük az ételeket, anyám a vacsora előtt fogta és a tudtom nélkül elkezdte melegíteni az általam hozott kaja egyikét (egy krumplis köret volt) és mivel annyira szerelmes az unokába (nem az én gyerekem, ráadásul vele lakik), egész este csak őt hajtotta, otthagyta a kaját a főzőlapon egy csomó időre a tudtom nélkül,, míg ő unokázott, és szénné égette az egész kaját. A tálat is dobhatom el, egy többezres, új edény volt. Mikor éreztem, hogy füst árad a konyhából, odarohantam és kérdeztem, mi az. Erre anyám könnyedén vigyorog, hogy a krumplim. Mondom, "Úristen, de az edény is tönkrement", erre a válasz "kapsz másikat, ne sz*rj be, kifizetem". Mondom, de egy csomót dolgoztunk a kajával, így már nem lesz az igazi, erre anyám csak kaffogni kezdett bocsánatkérés helyett, hogy mit foglalkozok én egy kis körettel, dob össze valami egyszerűt, ne fújjam fel a dolgot. Persze, ő minden héten szénné éget valamit, képtelen a kajára figyelni, eszem ágában sem volt vele melegíttetni, de míg nem voltam ott, nekiállt. Bocsánatkérést nem kaptam. Mikor hívott, hogy menjünk vacsorázni, megmondtam neki, hogy azért egy elnézést jól esett volna, erre megint kaffogni kezdett, hogy mit mondogatok ezen a dolgon, semmiség volt az a kis köret, amit csináltam, hagyjam ezt a témát, különben is, ha annyira kell, bocsánatot kér, jó gúnyos hangnemben. Lényegében közben még le is szólta a délelőttös munkánkat, még ha nem is csak a köretből állt. Aztán mindezek után bőgve elrohant, mint egy hisztis gyerek, azóta nem beszél velem, vacsorázni sem mentem ki hozzá. Azt hiszi, hogy az ember dolgozik a kaján, készül, idecipeltem mindent az egy órás kocsiúton, 3 hete nem látott, de az sem érdekelte, hogy élek-e még, én mégis figyelmes akartam lenni, erre tönkreteszi a kaját, bocsánatot nem kér és a végén még ő akad ki és rohan el? Ráadásul ő az, aki mikor 1 hónapja kirabolták az új lakásunkat, amiben még csak egy hete laktunk, elvittek fél millió értéket, azóta aludni alig tudok, az esetre csak annyit mondott 8 órával a rablás után, hogy "tedd túl magad rajta, mit bőgsz azon, hogy elvittek mindent?". Hát milyen anya az ilyen? Megérdemli, hogy cirkuszt csináltam karácsonykor és nem mentem ki bájologni vele mindezek ellenére?
2017. dec. 24. 23:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
64%
Tulreagálod és bocs, de TERMÉSZETES, hogy a férjecskéd nem focizni megy 24-én, mikor neked még dolgod van, hanem segit, pl a gyerekere vigyáz, játszik vele...
2017. dec. 25. 09:32
 12/18 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem anyáddal egyformán idegbetegek vagytok, már bocs.
2017. dec. 25. 10:07
 13/18 A kérdező kommentje:
Pedig így igaz, a krumplit felrakta a tűzhelyre "melegíteni". Mindig így csinálja, de kb mindig mindent odaéget, képtelen a kajára figyelni. Míg unokázott, a gyerek anyja és apja is ottvolt a házban, csak hát szeretik lepasszolni meg egyedül hagyni a kicsi gyereket. Ahogy az egész kinézett, nem 2 percre hagyta úgy melegedni a kaját, hanem legalább 10 percre. Ez nem kis "hoppá", fel is gyújthatta volna a házat. A füstöt meg azért nem éreztem, mert a szobámban voltunk a párommal, csak mikor ajtót nyitottam, akkor láttam, hogy kint már majdnem vágni lehet a füstöt. Kimentem, kérdeztem, hogy mi ez, erre anyám félvállról, nevetgélve mondja, hogy "a te krumplid... odaégett".
2017. dec. 25. 11:21
 14/18 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm a rendes válaszokat. Akik nem hiszik el a történetet, gondolom azt sem hinnék el, hogy pár éve, amikor anyám beképzelte, hogy apám megcsalja az egyik alkalmazottjával anyámat, anyám sósavval a kezében fenyegetőzött apámnak, hogy leönti. Kb ez a szint nála.
2017. dec. 25. 11:22
 15/18 anonim ***** válasza:
69%
Ha tudod, hogy állandóan odaégeti, miért nem figyeltél te az ételre arra a kb. 5 percre?
2017. dec. 25. 11:58
 16/18 Ollókezű Edward ***** válasza:
83%

Én abszolút elhiszem neked, kérdező. Az én nagymamám úgy főzött, hogy sosem mosott meg semmit, mert a forró víz úgyis fertőtlenít mindent (!), meg a tyúkból szedte ki a tojás, aztán kézmosás nélkül kezdett hozzá főzni. Ezeket a két szememmel láttam. Mi emiatt nem is ettünk náluk soha, de mondjuk nem is ment folyamatosan a hasunk, mint az unokatestvéreimnek.

Valamit pedig tisztázzunk le. Attól, hogy valaki anya, apa, családtag, lehet még mentálisan beteg. Mindenki valakinek a gyereke, többnyire pedig szülő vagy az lesz. Bárki lehet pszichiátriailag beteg, ez nem csak az egyedülállók kiváltsága. Azt pedig felismerni és kimondani, hogy nem olyan, mint egy egészséges ember, nem szemétség. Tudom, mert az én családom egyik fele pszichopata/alkesz/skizofrén. Nehogy már én érezzem magam szarul, mert nem vagyok hajlandó úgy tenni, mintha olyanok lennének, mint bárki más egészséges.

2017. dec. 25. 14:49
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyám pont ilyen, folyamatosan sértegetett és nem tartom vele a kapcsolatot már vagy fél éve. Az sem érdekel, hogy 9 nap múlva megszületik a kislányom, mert soha nem fog az ilyen ember megváltozni. Ráadásul kitett állandóan apám agressziójának is.
2017. dec. 25. 18:16
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván neked van igazad kérdező, csak azt nem értem, hogy:

Ha tudod, hogy anyád sosem figyel a kajára, miért főztél neki?

Ha már főztél, miért nem tartottad rajta a szemed, ha tudtad, hogy mindig elrontja?

Ha anyád ennyire felelőtlen, miért mentek?

Kicsit azért te is hibás vagy.

Az pedig nem érdem, hogy a férjed December 24.-én nem focizni ment hanem neked segít otthon.

2017. dec. 25. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!