Mennyire bunkóság tönkretenni más ételét karácsonykor?
Én abszolút elhiszem neked, kérdező. Az én nagymamám úgy főzött, hogy sosem mosott meg semmit, mert a forró víz úgyis fertőtlenít mindent (!), meg a tyúkból szedte ki a tojás, aztán kézmosás nélkül kezdett hozzá főzni. Ezeket a két szememmel láttam. Mi emiatt nem is ettünk náluk soha, de mondjuk nem is ment folyamatosan a hasunk, mint az unokatestvéreimnek.
Valamit pedig tisztázzunk le. Attól, hogy valaki anya, apa, családtag, lehet még mentálisan beteg. Mindenki valakinek a gyereke, többnyire pedig szülő vagy az lesz. Bárki lehet pszichiátriailag beteg, ez nem csak az egyedülállók kiváltsága. Azt pedig felismerni és kimondani, hogy nem olyan, mint egy egészséges ember, nem szemétség. Tudom, mert az én családom egyik fele pszichopata/alkesz/skizofrén. Nehogy már én érezzem magam szarul, mert nem vagyok hajlandó úgy tenni, mintha olyanok lennének, mint bárki más egészséges.
Nyilván neked van igazad kérdező, csak azt nem értem, hogy:
Ha tudod, hogy anyád sosem figyel a kajára, miért főztél neki?
Ha már főztél, miért nem tartottad rajta a szemed, ha tudtad, hogy mindig elrontja?
Ha anyád ennyire felelőtlen, miért mentek?
Kicsit azért te is hibás vagy.
Az pedig nem érdem, hogy a férjed December 24.-én nem focizni ment hanem neked segít otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!