Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell mindig itthon...

Miért kell mindig itthon fonnyadni?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok, Pesten élek. Az év nagyrészében itthon vagyok iskola miatt. Most hogy elkezdödött a szünet, nagyon szeretnék elmenni a hegyekbe, ha Ausztria nem is, de Kékestetö pl. Apám viszont sokat dolgozik és mindig azt mondja hogy pihenni akar itthon meg ö szeret itthon lenni stb.. De én nagyon szeretnék kimozdulni, unom már az ablakomból kint látott aszfaltot.. Viszont egyedül hova tudnék elmenni? Nincs jogsim 14 évesen szóval... Ti mit ajánlotok?

* bocsi hogy nincs hosszú ö, német billentyüzetem van.

2017. dec. 23. 10:47
1 2
 11/14 kovpet ***** válasza:
47%

"A szabadság nem kérdés, ö szabja meg"

Ja, persze. Csak ha nem melózik, amikor lenne melója, akkor az ügyfél elmegy máshoz és nem is jön vissza...

De te simán elmehetsz, ahogy írták. Barát, barátnő, BKV, Volán, MÁV és már ott is vagy. Most nincs rossz idő, sétáltok egy jót, aztán mész haza. Jobban fogod érezni magad, hidd el.

Aztán persze majd a faterral is elmehettek, csak hadd pihenje ki magát az egész évi hajtás után.

2017. dec. 23. 12:00
 12/14 Platypus ***** válasza:
23%
Azért egyedül ne túrázzon senki, pláne mínuszokban. Felnőttként sem egészséges ötlet. Normafánál sétálgatni még oké, mert az tele van emberrel, de ha a Pilisben valakinek kimegy a bokája akkor cifra vége lesz a kirándulásnak. De erre találták ki a különböző túraklubokat. Gyerekeknek is van, sokat iskolák szerveznek, és általában önköltségesek. A szüleid csak elengednek, ha egy olyan lehetőséggel szembesíted őket, ahol pedagógusok kísérnek és képzett túravezető mutatja az utat. A neten rengeteg ilyen van, akár a Kékestetőre is. Egy buszozás meg egy esetleges ebéd ára csak belefér.
2017. dec. 23. 13:27
 13/14 anonim ***** válasza:
40%
Ez az, egy 14 éves gyereket elküldeni egyedül az erdőbe? Ti sem vagytok százasok.
2017. dec. 23. 16:05
 14/14 anonim ***** válasza:
Foglald el magad könyvvel, számítógéppel, kreatív hobbbival. Járj sportolni, fedezd fel a környéket, hogy 4 év múlva mire 18 leszel jó fizikumú légy, és mehess bárhová.
2017. dec. 24. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!