14 éves vagyok, Pesten élek. Az év nagyrészében itthon vagyok iskola miatt. Most hogy elkezdödött a szünet, nagyon szeretnék elmenni a hegyekbe, ha Ausztria nem is, de Kékestetö pl. Apám viszont sokat dolgozik és mindig azt mondja hogy pihenni akar itthon meg ö szeret itthon lenni stb.. De én nagyon szeretnék kimozdulni, unom már az ablakomból kint látott aszfaltot.. Viszont egyedül hova tudnék elmenni? Nincs jogsim 14 évesen szóval... Ti mit ajánlotok?
* bocsi hogy nincs hosszú ö, német billentyüzetem van.
Menj fel Normafához, onnan sétálj fel a János-hegyre, majd Szépjuhásznéhez
2017. dec. 23. 10:54
2/14 anonim válasza:
14 évesen alapból nem mehetsz egyedül sehová. Apukád biztosan nagyon fáradt a sok munkától, gondolom örül neki, hogy van 2 füle, és nem szatyor,alig várja, hogy hazaessen, és békében tudjon ülni egy kicsit. Beszéld meg vele, hogyha kap szabadságot, akkor menjetek el belföldön valahova pihenni. Nagyon sok szép hely van, amik annyira nem is drágák, és jól is tudja magát érezni az ember. Kicsit tartsd tiszteletben, hogy fáradt, hidd el, ha szépen megbeszéled vele, akkor engedni fog, és ha hamarabb nem is, nyáron beiktathattok egy kirándulásos családi pihit.
2017. dec. 23. 10:54
3/14 anonim válasza:
Megérthetnéd a szüleid, ők dolgoznak egész évben, a francnak van kedve még ünnepekkor is menni. Én is összeteszem a két kezem, hogy végre kicsit fekhetek itthon. Ha ennyire mehetnéked van, menj el a barátaiddal moziba, sétálni, forró csokizni. Az ilyen programokat meg szervezd le velük időben, ne karácsony előtt 1 nappal találd ki, hogy kirándulni akarsz. Na meg az anyagi helyzeteteket sem ismerjük, 14 évesen könnyű azzal dobálózni, hogy menjünk el Ausztriába a hegyekbe, főleg hogy nem te fizeted...
2017. dec. 23. 10:56
4/14 anonim válasza:
Bocs, de te egész nap ülsz (max. 6-7 órát), SEMMI dolgod ezen kívül, apád meg mint a hülye melózik reggeltől estig.
Örül hogy lyuk van a seggén és végre pihenhet, nemmég a gyerekét furikázni ide-oda...
2017. dec. 23. 11:00
5/14 A kérdező kommentje:
Anyám németországban lakik. Apám maszek. A szabadság nem kérdés, ö szabja meg.
2017. dec. 23. 11:00
6/14 anonim válasza:
Mondtad neki, hogy szeretnél kimozdulni?
2017. dec. 23. 11:03
7/14 anonim válasza:
Szerintem sokam dolgoznak és mégis ki szoktam mozdulni az emberek. Kirándulás is egy pihenés.
Próbáld meg, hogy kész tervvel állsz elé és akkor neki csak ott kell lennie. Hátha csak a szervezéshez nincs energiája.
2017. dec. 23. 11:16
8/14 anonim válasza:
Az első válaszoló nagyon jót írt, én még kiegészíteném azzal, hogy a Széll-Kálmán téren szállj fel a buszra, nagyon sűrűn jár. És a Normafától a zöld jelzésen a Tündér-szikla érintésével a libegő mentén sétálj fel a Jánoshegyi Erzsébet kilátóhoz. Isteni lesz. Tényleg nem kell messzire menni, hogy hegyekben legyél. És ehhez nem kell felpakolni, elég rétegesen öltözni, egy hátizsák egy termosz tea, pár szendvics és uccu :) Valami barátot, barátnőt nem tudnál beszervezni? Egyedül azért nem túl jó ötlet 14 évesen.
2017. dec. 23. 11:16
9/14 anonim válasza:
Árpád hídtól volánbusz kivisz Pilisszántóra 1-1.5 óra alatt. Közvetlenül a végállomásnál van a Pilis lába. Gyorsan fel lehet érni a tetőre.
Vagy Pilisborosjenőnél (volánbusszal 30 perc) van a Nagy-Kevély. Az is laza túra és mindkét helyről gyönyörű a kilátás. A következő napokban jó idő lesz kirándulni 2-3 órát. Próbáld vhogy rávenni apukádat is :)
2017. dec. 23. 11:23
10/14 anonim válasza:
Nincs jogsid... és? Nem hallottál még tömegközlekedésről? Tudod, busz, vonat...
Szólj a barátaidnak és menjetek el valahova közösen kirándulni. Nem kell apukádat rángatni, ha fáradt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!